Lumânări parfumate - Everlast Scent

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3633
Mărime: 292.87KB (arhivat)
Publicat de: Marusia Scurtu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Definirea problemei 2
  2. 2. Obiectivele cercetarii 2
  3. 3. Proiectarea cercetării 4
  4. 4. Structura chestionarului 5
  5. 5. Culegerea datelor 7
  6. 6. Pregătirea şi analiza datelor 7
  7. 7. Interpretarea rezultatelor şi formarea concluziilor 7
  8. 8. Concluzii 11
  9. 9. Bugetul 11

Extras din proiect

Definirea problemei - Primul pas al cercetării ceea ce se întâmplă dincolo de manifestările observabile ale unui fenomen.

Problema identificată de firma “Healthy Light” este lipsa unui produs care să aibă caracteristici diferite faţă de celelalte produse existente astfel încât organizaţia să fie tranformatp într-una competitivă. În urma studiilor asupra evoluţiei pieţei lumânărilor parfumate, s-a constatat că există o tendinţa a pieţei româneşti de a se înscrie pe direcţia occidentală, ceea ce presupune achiziţia de produse calitativ superioare, fie că sunt din import sau nu, o atenţie mult mai mare acordată unor caracteristici care înainte nu erau vizate (natura Bio a materiei prime utilizate, impactul minim pe care îl are produsul asupra mediului şi asupra sănătăţii consumatorilor etc.) sau efectul terapeutic pe care îl pot avea produsele.

Transpunerea problemei într-un obiectiv de cercetare:

Obiectivul: Penetrarea unei pieţe

Problema de decizie Problema de cercetare

Lansarea unui nou produs

Testarea pieţei

Evaluarea unei reţele de distribuţie

Evaluarea caracteristicilor cerute de consumatori

Stabilirea unei maniere viitoare de marketing

Stabilirea preţului la care ar fi posibilă achiziţia produsului de către clienţi

Ipoteze:

1. Mai mult de 50 % din cumpărătorii şi utilizatorii de lumânări parfumate îşi doresc un produs calitativ superior, sănătos şi natural.

2. Mai mult de 75% din cei ce achiziţionează lumânări parfumate nu sunt informaţi cu privire la caracteristicile produselor de pe piaţă, în principal cu privire la gradul de toxicitate al lumânărilor din parafină.

3. Peste 50 % din consumatori preferă achiziţionarea produsului din magazine de specialitate, acest lucru oferindu-le un grad mai mare de încredere asupra calităţii sale.

2. Obiectivele cercetarii

Firma Healty Light doreşte să lanseze un nou produs pe piaţa românească, o lumânăre din ceară de albine, cu fitil 100% din fibră naturală, fără suport metalic, reutilizabilă, cu timp de ardere de până la 20h. Lumânarea are doua porţiuni, partea centrală fiind reprezentată de ceară solidă care topeşte la aprindere şi se solidifică la răcire, partea externă care nu se topeşte, astfel încât ceara să nu se piardă în momentul topirii. Lumânarea este însoţită la cumpărare de un ulei esenţial ce poate fi adăugat la fiecare utilizare pentru a menţine aroma la fel de puternică pentru fiecare folosire sau pentru a alterna aromele. Lumânarea este produsă în mai multe variante, toate utilizabile în aromaterapie: pentru îmbunătăţirea memoriei şi îndepărtarea senzaţiilor de nesiguranţă, confuzie este varianta cu ghimbir (culoare albă), pentru relaxare cu lavandă (violet), energizare( mandarine şi flori de portocal-orange), împotriva stării de anxietate, cu esenţe de bergamotă, lavandă, lemn de santal, antistress-lavandă, lemn de santal ş.a.

Avantajul produsului nostru este dat pe lângă o calitate foarte bună la un preţ scăzut datorită reutilizării acesteia, de faptul că este pe bază de ceară de albine, nu parafină. În momentul aprinderii ceara de albine eliberează ioni negativi, care sunt captaţi de diferiţi poluanţi ai aerului, creând ioni stabilizaţi, mai grei. Aceşti ioni grei, gravitează în aer, într-o mişcare browniană, controlând particulele de praf şi astfel calmând alergiile şi chiar astmul. Filamentul fără suport metalic şi ceara de albine, conferă lumânării o flacără ce este asemeni luminii solare, deci nu are o culoare agresivă şi astfel calmează retina. De asemeni,a fost demonstrat că lumânările parfumate, pe bază de ceară de albine, cele mai sănătoase lumânări, stimuleazaă glanda pituritara, ajutând la secreţie hormonului de creştere (HGH-Human Growth Hormone), ce stimulează concentrarea şi memoria, iar ionii negativi eliberaţi energizează aerul respirat, datorită electricităţii statice. Aceeaşi metodă este utilizată în spitale pentru a menţine medicii în stare de alertă în timpul orelor lungi de gardă, înlocuind cafeaua sau alte substanţe cu un conţinut crescut de cofeină ce pot induce tremurul mâinilor sau palpitaţii şi senzaţii de nesiguranţă şi confuzie.

Astfel segmentul de piaţă căruia de obicei se adresează lumânările parfumate (femei, cu vârstă între 16-40 ani, cu studii medii şi superioare, din mediul urban şi salarii peste medie, mediu de lucru cu un grad mare de stres) se măreşte considerabil, lumânarea “Everlast Scent” poate fi utilizată de aproape orice segment de populaţie, indiferent de vârstă, sex, în orice locaţie de la cămin, saloane ,spa-uri , spitale etc.

Prezenta cercetare doreşte să afle care sunt preferinţele, intenţiile de cumpărare şi gradul de informare ale consumatorilor de astfel de produse din Iaşi şi de asemeni sursele de informare şi achiziţionare pe care le utilizează în prezent.

Transpunerea obiectivelor de marketing în obiective de cercetare:

Aspecte de baza(marketing+management). Intrebările cercetătorului Obiectivele cercetării

1. Dacă sunt cunoscute caracteristicile produselor existente pe piaţă. 1. Este nevoie de o informare în prealabil a clienţilor cu privire la produsele existente pe piaţă ?

2. Care este atitudinea persoanelor chestionate cu privire la efectul pe care l-au avut pliantele de informare? 1 Determinarea măsurii în care consumatorii sunt informaţi.

2. Structura sub care se manifestă cererea pentru produsele de acest gen existente pe piaţă. 1. Care sunt caracteristicile celei mai căutate de către cei care achiziţionează lumânări parfumate?

2. Ce variante sunt preferate în cazul aromelor?

1. Ordonarea preferinţelor pentru caracteristicile lumânărilor parfumate.

2. Identificarea unor noi arome solicitate care nu se regăsesc în alte produse.

3. Care va fi segmentul de cumpărători cel mai important. 1. Ce categorii de oameni preferă lumânările naturale, netoxice.

2. Care este frecvenţa achiziţionării de lumânări parfumate.

1.Identificarea frecvenţei de cumpărare.

2.Identificarea caracteristici-lor cumpărătorilor.

4. Care vor fi intenţiile de cumpărare. 1. Care vor fi intenţiile de cumpărare pentru produsul “Everlast Scent” în funcţie de pliantul de informare. 1. Identificarea intenţiilor de cumpărare.

2. Identificarea opiniilor consumatorilor.

Preview document

Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 1
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 2
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 3
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 4
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 5
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 6
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 7
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 8
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 9
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 10
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 11
Lumânări parfumate - Everlast Scent - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Lumanari Parfumate - Everlast Scent.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetare cantitativă privind impactul rețelei sociale facebook asupra productivității în mediul professional

Aspecte teoretico-metodologice privind cercetarea cantitativa Cercetarea în domeniul marketingului este un proces al colectării, analizării și...

Cercetare calitativă - motivația consumului de cafea

1. Cafea-istoric Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani. In Occident, istoria cafelei incepe...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?