Lumea Zapp

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5590
Mărime: 57.59KB (arhivat)
Publicat de: Octaviu Pîrvu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Ionescu
Proiect realizat pentru cursul de marketing, prezentarea pietei de telefonie mobila, anul II, facultatea Relatii Economice Internationale, ASE Bucuresti

Extras din proiect

Telefonica România a rămas singurul operator de telefonie mobilă până în anul 1997, având bineînţeles o cota de piaţă de 100%. La sfârşitul anului 1996, baza de clienţi numără peste 20.000 de utlizatori, iar Telefonica România avea aproximativ 100 de angajaţi.

Telemobil SA a fost înfiinţat în anul 1998, când a avut loc preluare companiei Telefonica România de către RDT (Radio Design Technology) iar în luna mai , Telemobil lansa deja serviciul de telefonie mobilă SUNTEL bazat pe tehnologia LEMS (Low Emission Mobile Station).

Dacă anul 1998 a însemnat începutul Telemobil, anul 2000 marchează începuturile Zapp şi a unei noi istorii în viaţa Telemobil care în timp a evoluat de la un simplu operator de telefonie mobilă la un jucător matur care oferă servicii de telecomunicaţii integrate.

Zapp este un operator de telefonie mobila CDMA detinut de Telemobil S.A. România. Compania a fost înfiintata în 1993 sub numele Telefonica Romania. Reteaua NMT 450 a fost modernizata începând cu 1998 pentru a face trecerea la tehnologia digitala. Începând cu anul 2000, odata cu preluarea companiei de catre grupul Inquam, Zapp a introdus în premiera mondiala o retea CDMA2000 in banda de 450 MHz.

Multitudinea cunoştinţelor şi domeniilor de specializare combinate cu puterea financiară foarte mare a acţionarilor oferă companiei Zapp stabilitatea şi forţa necesară pentru a-şi continua planurile de dezvoltare şi pentru a se impune ca un jucător important în industria de telecomunicaţii din România.

2000 - INQUAM având acţionari principali QUALCOMM şi OMNIA Fund achiziţionează compania Telemobil de la RDT.

2001 - Telemobil lansează în România servicii de telefonie mobilă în frecvenţa de 450 Mhz bazate pe tehnologia CDMA. Noile servicii sunt lansate sub marca: Zapp Mobile.

2003 - Zapp Mobile devine Zapp. Zapp şi QUALCOMM inaugurează BREW LAB - un 'laborator' pentru dezvoltarea de aplicaţii pentru telefoanele mobile.

2004

Aprilie - Este lansat serviciul Zapp Me, primul serviciu de acest gen din Europa bazat pe platforma BREW.

Octombrie - Este lansat serviciul Zapp Internet Express, primul serviciu de date de mare viteză din România disponibil la nivel naţional. În foarte scurt timp acest serviciu ajunge cel mai popular serviciu de date mobile de la noi din ţară.

2005

Februarie - Telemobil obţine o finanţare de $ 94 milioane, fonduri care sunt folosite în principal pentru dezvoltarea reţelei şi îmbunătăţirea serviciilor.

Iulie - Zapp lansează Zapp Internet Express Card - primul serviciu de date de mare viteză bazat pe cartele (pre paid) din România.

Septembrie - Aria de acoperire Zapp coverage atinge 83% din teritoriu şi peste 90% din populaţia României.

Octombrie - Zapp lansează FixTel - un serviciu de telefonie fixă care permite în acelaşi timp furnizarea de servicii cu valoarea adaugată de tipul: conexiune de date, sms şi mesagerie vocală.

2006 - Telemobil S.A. câstigă o licenţă 3G.

2008

Ianuarie - Saudi Oger Group devine acţionar majoritar prin cumpărarea participaţiei de 50% deţinută de Qualcomm în Telemobil România.

Iunie - Zapp lansează servicii 3G în 19 cele mai mari oraşe din România.

Decembrie - Zapp lansează primul său serviciu prepaid de voce Zapp NoPay.

Gama sortimentala oferita de Zapp consta in servicii de internet si date, servicii de voce, servicii de mesagerie si servicii de telefonie fixa.

Denumirea si scurta prezentare a serviciilor din gama sortimentala Zapp:

- Zapp Me

Serviciul ZappMe oferă abonaţilor o serie de facilităţi şi opţiuni. Acestia pot să opteze pentru sunete de apel, wallpapers şi servicii personalizate de informare.

- Portalul ZappMobile

ZappMobile este o platformă de servicii cu valoare adaugată.

- SMS

Mesajele scrise reprezintă o cale discretă şi de încredere pentru transmiterea unor cantităţi mici de informaţii către o anumită persoană. Practic, se pot primi şi trimite mesaje text cu o lungime maximă 160 de caractere. Acest serviciu nu necesită un echipament sau configurări adiţionale.

- Cost Control

Odată devenit Zapper şi înregistrat în portal, serviciul Info Cost oferă informaţii privind abonamentul şi factura: tipul de abonament (date şi voce), consumul de minute/date şi mesaje scurte (SMS).

Preview document

Lumea Zapp - Pagina 1
Lumea Zapp - Pagina 2
Lumea Zapp - Pagina 3
Lumea Zapp - Pagina 4
Lumea Zapp - Pagina 5
Lumea Zapp - Pagina 6
Lumea Zapp - Pagina 7
Lumea Zapp - Pagina 8
Lumea Zapp - Pagina 9
Lumea Zapp - Pagina 10
Lumea Zapp - Pagina 11
Lumea Zapp - Pagina 12
Lumea Zapp - Pagina 13
Lumea Zapp - Pagina 14
Lumea Zapp - Pagina 15
Lumea Zapp - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Lumea Zapp.doc

Te-ar putea interesa și

Brand, Branding și Rebranding

CAPITOLUL 1 . Brand, branding şi rebranding 1.1. Ce este un brand? Un brand este un nume, un termen, un semn, un simbol, un desen sau o...

Piața telefoniei mobile în România

I. ISTORICUL TELEFONIEI MOBILE IN ROMANIA Istoria GSM in Romania porneste din 1996. La 21 iulie 1996, Ministerul Comunicatiilor a anuntat...

Piața serviciilor de telefonie mobilă

Scurt istoric al pietei Piata serviciilor de telefonie mobila este o piata tanara in Romania. Cu o tentativa nereusita in 1993 aceasta piata a...

Analiza serviciului de telefonie mobilă

1. Prezentarea serviciului 1.1 Scurt istoric la nivel mondial În 1876 a avut loc prima transmisiune telefonică, a lui Graham Bell. În 1895...

Telefonia mobilă în România

Istoria GSM in Romania porneste din 1996. In urma cu aproape 11 ani, mai exact la 21 iulie 1996, Ministerul Comunicatiilor din acea perioada a...

Gestionarea crizelor de imagine - analiza identității organizației - Zapp România

PARTEA I: ANALIZA IDENTITĂŢII ORGANIZAŢIEI Identitatea unei organizaţii reprezintă totalitatea trăsăturilor care „o identifică, o separă, o fac să...

Analiza pieței telefoniei mobile

1.SCURT ISTORIC AL TELEFONIEI MOBILE Primul sistem radio si de telefonie disponibil comercializat este cunoscut sub numele de serviciul de...

Servicii de telefonie mobilă

1. Descrierea serviciilor de telefonie mobila – scurt istoric Istoria GSM in Romania porneste din 1996. In urma cu aproape zece ani, mai exact la...

Ai nevoie de altceva?