Mag Vid - Analiza de Marketing

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5218
Mărime: 225.26KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Rezumat introductiv.1
  2. Cap. 1 Analiza pietei.2
  3. 1.1 Identificarea pietei.2
  4. 1.2 Profil consumator.4
  5. 1.3 Segmentarea pietei tinta.4
  6. 1.4 Piata tinta.5
  7. Cap. 2 Configurarea produsului.6
  8. 2.1 Atribute.6
  9. 2.2 Sistem de sustinere.7
  10. 2.3 Linia de produse.8
  11. 2.4 Diferentierea si pozitionarea marcii.11
  12. Cap. 3 Configurarea pretului.13
  13. 3.1 Factori care influenteaza pretul.13
  14. 3.2 Strategia de pret.14
  15. 3.3 Nivelul pretului.14
  16. Cap. 4 Configurarea promovarii.16
  17. 4.1 Reclama.16
  18. 4.2 Promovarea vanzarilor.17
  19. 4.3 Relatii publice.18
  20. Cap. 5 Configurarea distributiei.19
  21. 5.1 Extinderea teritoriala a distributiei.19
  22. 5.2 Intensitatea retelei de distributii si structura canalelor.20

Extras din proiect

REZUMAT INTRODUCTIV

MAGIC HEALTH a fost fondata in 2006 si are ca obiect de activitate producerea si comercializarea aparatelor de vidat, de uz casnic.

Compania noastra va prezinta astazi o varietate de aparate de ambalat in vid si accesorii diverse. Obiectivul nostru este acela de a va oferi noi produse de cea mai buna calitate pentru familia si casa dumneavoastra. MAG VID va ajuta sa efectuati o vidare perfecta acasa, este usor de folosit, ocupa putin loc si are un design modern si placut.

MAG VID doreste sa devina lider de piata si sa atinga anul acesta o cota de 30 %. Firma noastra se adreseaza persoanelor cu varsta cuprinsa intre 21-65 ani, femei si barbati, cu nivel mediu si superior de educatie, cu precadere din mediul urban, cu venituri de peste 600 RON, dinamici, activi si receptivi la lucrurile noi.

Firma se implica si in viata comunitatii locale; sponsorizeaza diverse activitati publice: concerte, expozitii, sustine un program de constructie a unui centru de depistare si tratare a cancerului in Iasi si acorda fonduri unui centru de plasament. De asemenea, oferim calatorii de studiu, receptii, seminarii, colocvii, precum si linii de telefon directe care dau posibilitatea clientului sa intre in contact direct cu firma si sa-si spuna parerea despre produse. Prin acest sprijin urmarim consolidarea increderii, a intelegerii si simpatiei fata de firma.

Va asteptam la sediul firmei noastre din str. Arcu, nr.23, Iasi si va invitam sa vizitati magazinele intermediarilor nostri din zona Moldovei !

CAP.1 ANALIZA PIETEI

1.1 IDENTIFICAREA PIETEI

Firma noastra MAGIC HEALTH a fost fondata la 1 ianuarie 2006 ca societatea pe actiuni, fiind inmatriculata la Registrul Comertului in data de 26 ianuarie 2006.

Obiectul de activitatea al firmei noastre il reprezinta producerea si comercializarea aparatelor de impachetat in vid, de uz casnic.

Astfel ea incepe dezvoltarea aparatelor de vidat, specializandu-se designul si productia.Compania noastra are astazi o mare paleta de aparate de amblat in vid. In mod cert produsele noastre sunt diverse si complete in acest domeniu, la fel ca si elementele de design si pret.

Piata din punct de vedere al teoriei economice reprezinta locul de intalnire al cererii cu oferta. Ea este formata din totalitatea relatiilor care se stabilesc intre vanzatorii si cumparatorii unei categorii de produse.

Din perspectiva marketingului se acorda o importanta deosebita consumatorilor si nevoilor acestora fara a neglija celelelte categorii de agenti ai pietei care influenteaza alegerea actiunilor de marketing . Astfel, din acest punct de vedere, piata este un grup de cumparatori sau consumatori ai unui anumit produs.

Prima masina de impachetat in vid a fost MGS care a creat si istorie in acest domeniu. Impachetarea prin absorbtie externa a innoit creatia vidului aducand avantaje semnificative: reducerea costului aparatului, reducerea dimensiunilor, o extrema adaptabilitate si reducerea timpului de operare. Dupa primul model multe alte modele au fost imbunatatite, astfel aparatele de vidat sunt recunoscute printr-un inalt grad al calitatii cat si al solutiilor avansate de tehnologie.

Integrarea pe piata s-a realizat cu succes, dat fiind faptul ca existau putine produse similare. In ultima perioada numarul concurentilor a crescut. Firma noastra se situeaza pe locul al doilea la nivelul vanzarilor, liderul pe piata romaneasca fiind ZEPPTER.

Se observa o tendinta de crestere a cererii pentru aparatele de vidat ce asigura un bun raport pret-calitate, MAG VID fiind unul din produsele aflate pe piata la un pret avantajos si care efectueaza o vidare perfecta.

Obiectivul nostru este acela de a va oferi noi produse de cea mai buna calitate pentru familia si casa dumneavoastra. MAG VID va ajuta sa efectuati o vidare perfecta acasa, este usor de folosit, ocupa putin loc si are un design modern si placut.

Dorim sa devenim lideri pe piata romaneasca in producerea si comercializarea aparatelor de vidat, cu uz casnic.

Caracteristicile dimensionale ale pietei produsului sunt date de indicatori specifici : numarul consumatorilor,capacitatea si potentialul pietei.

Populatia totala din zona Moldovei potrivit Anuarului Statistic este de 4.871.410 persoane, nonconsumatori absoluti =1.512.000 , nonconsumatorii relativi=527.000 , numarul consumatorilor = 2.832.410 .

Nonconsumatorii absoluti - persoanele care au interdictie de consum din motive de sanatate, religioase, juridice sau de alta natura, sau cei pentru care produsul este total inadecvat :

-persoanele cu venituri mai mici de 450 RON;

-persoanele cu varsta cuprinsa intre 14-21;

-persoanele cu handicap.

Nonconsumatori relativi - persoanele care la un moment dat nu consuma produsul, desi biologic, social sau din alte puncte de vedere ar putea fi consumatori:

-persoanele cu venituri medii 450-600 RON;

-persoanele care nu au aflat inca de produsul oferit de firma noastra;

-persoanele care nu sunt convinse de calitatea produsului nostru;

-persoanele din mediul rural care folosesc alte metode de conservarea a alimentelor;

Preview document

Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 1
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 2
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 3
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 4
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 5
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 6
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 7
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 8
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 9
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 10
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 11
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 12
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 13
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 14
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 15
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 16
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 17
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 18
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 19
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 20
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 21
Mag Vid - Analiza de Marketing - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Mag Vid - Analiza de Marketing.doc

Ai nevoie de altceva?