Magazin Specializat Intersport

Proiect
9.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 57 în total
Cuvinte : 4599
Mărime: 9.25MB (arhivat)
Publicat de: Vlad Bunea
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Talmaciu Mihai
Proiectul a fost facut la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Univ. "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Studiul Proiectului a fost realizat la magazinul INTERSPORT din Complexul Carrefour Felicia din Iasi.

Cuprins

  1. Capitolul I : Prezentarea generală a magazinului
  2. 1.1 Istoric, formă de organizare, explicarea numelui, siglei, sloganului, amplasarea și caracterizarea zonei de atractivitate
  3. 1.2 Identificarea și caracterizarea clientelei țintă
  4. 1.3 Identificarea și caracterizarea concurenței
  5. 1.4 Analiza critică a politicii comerciale
  6. Capitolul II : Organizarea spațiului de vânzare și a vânzării
  7. 2.1 Prezentarea modului de vanzare
  8. 2.2 Analiza modului de amenajare
  9. 2.3 Analiza fluxului clienților în sala de vanzare
  10. 2.4 Caracterizarea asortimentului
  11. 2.5 Analiza calitativă a dispunerii liniilor de marfă în magazine
  12. 2.6 Analiza modului de amplasare a mărfurilor pe gondole
  13. 2.7 Analiza publicității la locul de vânzare
  14. Capitolul III : Sondaj de opinie
  15. 3.1 Modelul chestionarului aplicat
  16. 3.2 Interpretarea datelor din chestionar
  17. 3.3 Grafice
  18. Concluzii si propuneri

Extras din proiect

Capitolul I : Prezentarea generală a magazinului

Istoric

În 1968, 10 organizaţii naţionale de succes au congregat, având în minte un singur scop unitar: să creeze o reţea internaţională, ce urma să administreze operaţiuni pe piaţa articolelor sportive şi care să ofere clienţilor din toată lumea o sumă de beneficii, concretizate în încredere în brand şi în magazinele grupului şi cele mai satisfăcătoare produse. Grupul astfel format în Paris, a dat naştere companiei INTERSPORT şi astfel a pus bazele a ceea ce un pic mai târziu a devenit cea mai mare reţea de magazine de articole sportive din lume.

Forma de organizare

INTERSPORT ROMÂNIA este o companie subsidiară Grupului Fourlis şi este administrată local de către SC GENCO TRADE SRL .Ca formă de organizare magazinul INTERSPORT este o societate comercială cu răspundere limitată.

Siglă, nume si slogan

Sigla magazinului este alcatuită din denumirea firmei, sloganul firmei “SPORT TO THE PEOPLE” şi o pictograma.

Pictograma este reprezentată de o minge și o rampă ce accentuează ideea de mișcare. Culorile folosite sunt roșu, albastru și un gri fumuriu pe fundal ce sugerează simplitate și armonie.

În ultimii ani, oamenii şi atitudinea lor faţă de ceea ce înseamnă sport s-a schimbat şi INTERSPORT se schimbă odată cu ei. Mesajul de brand al INTERSPORT: "Sport to the People”, exprimă simplu şi într-un mod emoţional ceea ce reprezintă esenţa INTERSPORT: Filozofia noastră este simplă: pe măsură ce îţi place să faci ceva, o vei face din ce în ce mai mult. Te ajutăm să-ţi alegi echipamentul de sport, care îţi va asigura cea mai mare satisfacţie. Aşa reuşeşte INTERSPORT să aducă sportul mai aproape de oameni.

Cei de la INTERSPORT se angajează să asigure tuturor beneficiile unui stil de viață activ și sănătos, se mândresc cu întâmpinarea clienților într-un mediu plăcut și armonios și sunt dedicați în ceea ce privește asigurarea echipamentelor și mărcilor potrivite pentru obținerea celor mai mari satisfacții sportive.

Amplasarea si caracterizarea zonei de atractivitate

Magazinul INTERSPORT este amplasat în complexul comercial Palas Mall ,care atrage în fiecare zi un număr foarte mare de clienţi. Situat vizibil față de intrarea principală în Palas, INTERSPORT ocupă un spațiu avantajos, atât ca poziționare cât și ca suprafață. Numarul mare de clienţi este dat şi de faptul ca mall-ul este considerat „inima orasului” aflându-se totodata și lângă o mare atracție turistică pentru vizitatori, Palatul Culturii. Având un program accesibil tuturor clienţilor, Palas Mall atrage prin numărul mare de magazine, diversitatea produselor comercializate, a serviciilor oferite dar şi a numeroaselor promoţii, tombole şi reduceri, astfel, plasarea magazinului INTERSPORT în acest complex, asigură din start un număr impresionant de vizitatori.

În ceea ce privește principiul de merchandising această zonă de atractivitate este una primară datorită faptului că Palas este în centrul orașului.

Din zona secundară a ariei de atractivitate sunt cumpărători în proporții semnificative; acestia sunt de fapt locuitorii din cartierele Tătărași, CUG, Ciurea, Tomești. Clienții nu sunt atât de fideli precum cei din zona primară (Podu Ros, Cantemir).

În ceea ce privește zona terțiară, clienții au un procent scăzut iar persoanele ce pot fi incluse aici sunt din cartierele Dacia, Păcurari, Valea Lupului etc.

Cu toate că pentru unii Palasul este departe, aceștia au acces la autobuze și tramvaie care îi lasă pe cumpărători chiar în fața complexului (tramvai : 1 și 13; autobuze :41 și 28) însă vor suporta cheltuielile efectuate cu plata biletelor. Acesta poate fi considerat un obstacol însă dacă ne gândim la gama de produse și ambianța ce ne-o ofera Palas Mall depășim toate barierele.

Caracterizarea și identificarea clientelei țintă

Magazinul INTERSPORT se adresează unui segment foarte larg de clienţi. Aceștia pot fi caracterizați din mai multe puncte de vedere, și anume: vârstă, gen, categorie socială, stil de viață, ocupație și venit.

Atunci când ne gândim la INTERSPORT ne gândim la mişcare, energie, sport, efort şi astfel ne desemnăm exact categoria ţintă.

INTERSPORT se adresează persoanelor care sunt pasionate de sport, persoanelor care au o afinitate pentru ținutele sportive, comode și care doresc achiziționarea articolelor de acest gen, fără a urmări folosirea lor ulterioară în cadrul activităților sportive, clienţilor ocazionali, persoane care vin din imediata vecinătate a Iașului, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Pascale, zilele Iașului, etc. și de „vânătorii de oferte” sau cei cu venituri mai mici.

Dacă este ceva pe care te poţi baza şi de care poţi fi sigur, este că oricând în magazinele noastre te aşteaptă cel puţin o ofertă promoţională pe fiecare departament, menite a aduce sportul mai aproape de voi şi de a facilita tuturor o viaţă şi un stil de viaţă sănătos, bazat pe sport.

Putem vorbi despre „clienți de week-end” care se încadrează în categoria de vârstă cuprinsă între 20-35 ani și sunt pasionați de o nouă aventură sportivă. În funcție de perioada de timp , putem afirma că în timpul anului universitar ,studenții sunt clienți fideli ai magazinului, fie pentru a achiziționa produse din necesitate fie din placere,iar odata cu venirea vacanței de vară numarul acestora se reduce considerabil,având un efect negativ asupra vânzării produselor.

Preview document

Magazin Specializat Intersport - Pagina 1
Magazin Specializat Intersport - Pagina 2
Magazin Specializat Intersport - Pagina 3
Magazin Specializat Intersport - Pagina 4
Magazin Specializat Intersport - Pagina 5
Magazin Specializat Intersport - Pagina 6
Magazin Specializat Intersport - Pagina 7
Magazin Specializat Intersport - Pagina 8
Magazin Specializat Intersport - Pagina 9
Magazin Specializat Intersport - Pagina 10
Magazin Specializat Intersport - Pagina 11
Magazin Specializat Intersport - Pagina 12
Magazin Specializat Intersport - Pagina 13
Magazin Specializat Intersport - Pagina 14
Magazin Specializat Intersport - Pagina 15
Magazin Specializat Intersport - Pagina 16
Magazin Specializat Intersport - Pagina 17
Magazin Specializat Intersport - Pagina 18
Magazin Specializat Intersport - Pagina 19
Magazin Specializat Intersport - Pagina 20
Magazin Specializat Intersport - Pagina 21
Magazin Specializat Intersport - Pagina 22
Magazin Specializat Intersport - Pagina 23
Magazin Specializat Intersport - Pagina 24
Magazin Specializat Intersport - Pagina 25
Magazin Specializat Intersport - Pagina 26
Magazin Specializat Intersport - Pagina 27
Magazin Specializat Intersport - Pagina 28
Magazin Specializat Intersport - Pagina 29
Magazin Specializat Intersport - Pagina 30
Magazin Specializat Intersport - Pagina 31
Magazin Specializat Intersport - Pagina 32
Magazin Specializat Intersport - Pagina 33
Magazin Specializat Intersport - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Magazin Specializat Intersport.docx
  • Magazin Specializat Intersport.pptx

Alții au mai descărcat și

Prezentarea Firmei SC Ovo Design SRL

Cap. I Prezentarea generală a firmei S.C OVO DESIGN S.R.L 1.1 Scurt istoric S.C OVO DESIGN S.R.L- companie romano-canadiană - reprezint o marcă...

Studiu magazin de proximitate - La Doi Pași

Capitolul 1:Descrierea magazinului 1.1 Denumire și scurt istoric Metro Cash&Carry a lansat oficial,programul “La Doi Pași”,un concept de franciză...

Încălțămintea Sport

I Elementele definitorii ale pietei incaltamintei sport 1. Caracterizare generala Incaltamintea, fie ea sport, eleganta, sau cazuala, a aparut...

Amenajarea și Organizarea Spațiului de Vânzare în Cadrul Supermarketului Fidelio

Organizarea interioară a suprafeţei de vânzare reprezintă, într-o anumită măsură, modul de prezentare a magazinului. Atât în proiectarea noilor...

Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo

Istoria Kenvelo începe în anul 1986 când Danny Himi deschide primul magazin HIMI’S JEANS în Germania al cărui logo era “YES”, ca 3 ani mai târziu,...

Lansarea unui produs pe piața Irlandei - mierea de albine Roua Florilor

Capitolul I – Generalități 1.1.Prezentarea companiei Apidava Totul a început în anul 1992, ca o mică afacere de familie, cu doar 2 angajaţi şi cu...

Prezentarea întreprinderii SC Eurobusiness SRL

Prezentarea intreprinderii S.C. Eurobusiness S.R.L. 1.1. Pozitionarea in ramura de activitate: Obiectul de activitate al societatii il...

Tehnici de merchandising în magazinul Animax

Cap.1 Descrierea magazinului 1.1 Istoric Primul magazin ANIMAX (marcă înregistrată) a fost deschis de către compania PET PRODUCT (înființată în...

Te-ar putea interesa și

Piața articolelor sportive în România - încălțăminte sport

Incaltamintea, fie ea sport, eleganta, sau casual, a aparut datorita necesitatii oamenilor de a-si proteja talpile de factorii care duc la...

Raport de practică Decathlon România - SC Roumasport SRL

Introducere În această lucrare am încercat să cuprind lucrurile esentiale legate de compania Decathlon România, reprezentată la noi în tară prin...

Analiza Comparativă a Strategiilor de Marketing Folosite în Cadrul Companiilor Decathlon și Intersport

Introducere În cadrul acestei lucrări îmi propun, precum sugerează şi titlul acesteia, să realizez o analiză comparativă a două companii care au...

Ochelari de înot

Intoducere Când auzim cuvântul „ochelari” gândul ne duce automat către ochelarii de vedere (eventual de soare), însă există și alte feluri de...

Studiu privind Activitatea de Merchandising în Magazinul Intersport

Capitolul 1: Prezentare generală. - Istoricul magazinului - În 1968, 10 organizaţii naţionale de succes, printre care: Austria, Belgia,...

Tehnologii Comerciale - Studiu de Caz Realizat la Compania Intersport

CAP 1. PREZENTAREA FIRMEI 1. 1.SCURT ISTORIC Compania INTERSPORT a luat naştere în anul 1968, când 10 organizaţii naţionale de succes au...

Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA

Introducere Facem parte din departamentul de marketing al firmei S.C. Sleigh Ride S.A. şi dorim să lansăm în România un nou produs pe piaţă, şi...

Tehnici de Negociere în Afaceri

Pentru a ilustra „dilema prizonierilor” vom recurge la un exerciţiu simplu, care constă în atribuirea unei culori dintre cele două alese în tabelul...

Ai nevoie de altceva?