Marketing Agroalimentar - Albalact

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4621
Mărime: 362.00KB (arhivat)
Publicat de: Liana State
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

INTRODUCERE

MISIUNEA FIRMEI ALBALACT

Noi la Albalact nu ne multumim sa facem lucrurile doar sa mearga, noi le facem sa mearga bine, ca la carte, cu grija si mult drag. Randuiala noastra e sa punem laolalta stiinta si iscusinta oamenilor locului cu dibacia si tehnica, ca sa dam mai departe tot ce-i mai bun din lapte. Cea mai mare satisfactie a noastra este sa vedem ca oamenii se bucura de laptele si de produsele noastre.

Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajati si peste 3500 de actionari si este, in prezent, listata pe piata Rasdaq.

Pe langa produsele lactate proaspete comercializate sub brandurile Fulga si Zuzu, Albalact mai comercializeaza unt, iaurt si smantana sub marca omonima Albalact.

Fulga a fost lansata in 2004, ca un brand de lapte UHT ambalat in conditii de maxima igiena si fara conservanti, creat in mod special pentru copii. Laptele Fulga exista in trei variante de grasime, in ambalaj de 1 litru. In 2005, gama s-a imbogatit cu cateva variante cu diverse arome (cu ciocolata, cu fructe, cu portocale), in cutii mici de 250 ml, care au si un pai atasat. In 2007, Fulga a intrat pe segmentul lactatelor proaspete, cu iaurturile simple si cu fructe ambalate in pahare de diverse gramaje. Recent, Albalact a lansat si branza topita Fulga.

Fulga este brandul care a propulsat compania Albalact in galeria celor mai importanti producatori de lactate din Romania. In prima jumatate a acestui an, Fulga si Zuzu – al doilea brand important al Albalact – au adus companiei o cifra de afaceri cu 76,73% mai mare, pana la 23.873.637 euro, fata de aceeasi perioada a anului 2006, cand cifra de afaceri a fost de 11.900.000 euro. Lactatele Fulga, Zuzu si Albalact sunt produse in acest moment in una dintre cele mai moderne fabrici din Europa Centrala si de Est, construita langa Alba Iulia (Oiejdea) si inaugurata in urma cu o luna. Pentru sustinerea si extinderea brandurilor sale, Albalact are si alte planuri mari pentru 2008: lansarea productiei de branzeturi proaspete traditionale in vechea fabrica retehnologizata, deschiderea unui nou centru logistic langa Bucuresti, cu o investitie de 3 milioane de euro, si construirea altor ferme in Hunedoara, cu o investitie de 7 milioane de euro.

Pozitionata pe piata ca „Bunatati cu lapte”, gama Fulga cu arome, de 250 ml, este cea mai variata gama de lapte UHT cu adaosuri, de pe piata. Gama Fulga de 250 ml contine lapte simplu, lapte cu cacao si gust de ciocolata, lapte cu suc de ananas si portocale si lapte cu suc multifruct.

Fulga este o gama de lapte de cea mai buna calitate, prelucrat UHT, adica la temperaturi foarte inalte. Astfel ca laptele Fulga nu are bacterii si este mult mai sigur pentru consum. Laptele Fulga a fost creat special pentru placerea copiilor. Este prima gama de lapte UHT de pe piata romaneasca a lactatelor care se adreseaza in primul rand celor mici.

Desi un brand autohton tanar, Fulga a castigat numai trei ani un capital de imagine considerabil. Fulga a devenit un simbol pentru copii, simbolul vacutei simpatice, istete, puse pe sotii, dar care le aduce lapte bun si are raspunsuri la toate intrebarile.

Compania Albalact Alba Iulia lanseaza pe piata laptele UHT Fulga in noul ambalaj premium TetraPrisma de 1 litru, care are si capac. Astfel, incepand de astazi, Fulga - unul dintre cele mai de succes branduri autohtone - se vinde in cel mai modern tip de ambalaj existent pe piata, furnizat de TetraPak.

Noul ambalaj aseptic este mai inalt si mai suplu, foarte usor de manipulat si de transportat, poate fi pastrat usor in frigider si, cel mai important, are capacul cu filet usor de desfacut, care permite deschiderea si inchiderea repetata a cutiei fara a afecta calitatea laptelui.

Lansarea noului ambalaj Fulga va fi sustinuta de o campanie intensiva de comunicare, care va cuprinde spoturi difuzate pe principalele canale TV si printuri in publicatii importante. Campania, realizata in colaborare cu agentia Publicis, incepe luna aceasta si se va incheia la inceputul anului 2008.

Doua spoturi TV - „Fulga Hainute” (20sec) si “Fulga Capac” (10sec) - ne arata o Fulga dolofana, dar la fel de mucalita, care se joaca de-a v-ati ascunselea si se incurca in propriile cuvinte, dar vorbeste cu insufletirea si hazul binecunoscute despre schimbare. “Mai nou, mi-am pus singura capac, usor debusurab…..desurubabil!!!!“ – ne anunta Fulga.

Mesajul spoturilor: “Fulga si-a schimbat hainutele! Acelasi lapte bun si gustos, acum intr-un ambalaj modern cu capac!”.

Preview document

Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 1
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 2
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 3
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 4
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 5
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 6
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 7
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 8
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 9
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 10
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 11
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 12
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 13
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 14
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 15
Marketing Agroalimentar - Albalact - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Marketing Agroalimentar - Albalact.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza SWOT Albalact

ISTORICUL ALBALACT Infiintata in 1971 sub denumirea de Intreprinderea de Industrializare a Laptelui Alba, SC ALBALACT SA s-a privatizat in anul...

Strategii de Marketing Albalact vs Danone

INTRODUCERE Laptele este primul aliment cu care omul vine în legǎturǎ din prima zi de viaţǎ. Este un aliment indinspensabil vieţii, valoros din...

Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle

Introducere Cea mai simpla si usoara cale de a incepe ziua cu dreptul este sa nu uiti niciodata de micul dejun. Este masa care ofera organismului...

Marketing agroalimentar - ciocolată

Istoria ciocolatei incepe o data cu descoperirea Americii. Cand Cristofor Columb s-a intors din a patra lui calatorie in Lumea Noua a adus regelui...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Aplicații practice în agromarketing

STUDIU DE CAZ privind capacitatea pietei agroalimentare Pe producatorii agricoli din bazinul legumicol MATCA ii intereseaza cunoasterea...

Te-ar putea interesa și

Importanța brandingului pentru produsele alimentare

Rezumatul referatului Concept preluat de la englezi, ideea de brand a inceput sa se dezvolte in ultimii ani si pentru produsele alimentare....

Compararea produselor agroalimentare din categoria lapte

1. Introducere: Inainte de a incepe analiza propriu zisa asupra evaluarii calitatii produsului lapte , am dori sa trecem in revista cateva date cu...

Ai nevoie de altceva?