Marketing Agroalimentar - Analiza Comparativa a Clipurilor Publicitare ale Marcilor de Ciocolata - Poiana, Primola si Kandia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Marketing Agroalimentar - Analiza Comparativa a Clipurilor Publicitare ale Marcilor de Ciocolata - Poiana, Primola si Kandia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: MIHAI DIACONU

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul 1. Caracterizarea generala a produsului ciocolatei
1.1. Prezentarea produsului ciocolata
1.2. Tipuri de ciocolata
1.3. Lista incredientelor pentru ciocolata cu lapte
1.4.Informatii nutritionale pentru ciocolata cu lapte
Capitolul 2. Analiza mixului de marketing in cadrul celor trei producatori de ciocolata: Poiana, Primola si Kandia
2.1. Politica de produs
2.2. Politica de pret
2.3. Politica de distributie
2.4. Politica de comunicare
Capitolul 3. Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Capitolul 1. Caracterizarea generala a produsului ciocolatei

1.1. Prezentarea produsului ciocolata

Savurosul aliment, ciocolata, are peste 2500 de ani vechime. De la mayaşi şi până la cei mai pretenţioşi gurmanzi, acesta şi-a impus gustul şi calităţile incontestabile. Ciocolata conţine aproximativ 50-60% zahăr şi diverse varietăţi de cacao, în anumite doze, care fac diferenţa între tipurile de ciocolată. La acestea se adaugă untul de cacao şi alte substanţe.

Aroma şi gustul ciocolatei sunt date de soiul boabelor de cacao. Praful de cacao este un produs obţinut din boabele arborelui cu acelaşi nume, "Theobroma cacao", originar din America Centrală.

Cacaua de cea mai bună calitate este obţinută din boabe din soiurile Ceylon, Jawa, Puerta, Cabalo, Caracas şi Ecuador, care au un gust şi o aromă deosebit de plăcute. De asemenea, cantitatea de lapte folosită la fabricarea ciocolatei joacă un rol important în îmbunătăţirea caracteristicilor şi valorii nutritive a acestui produs, iar emulgătorii şi aromele adăugaţi au rolul de a omogeniza amestecul şi îmbunătăţi textura, respectiv, aroma.

Calitatea ciocolatei este superioară cu cât ponderea substanţelor pe bază de lapte, cantitatea de cacao şi unt de cacao sunt mai mari.

Ciocolata, regina dulciurilor reprezintă o grupă specială de produse zaharoase ce are la baza boabele de cacao. Ciocolata se distinge printr-un gust şi o aromă deosebit de fine şi placute şi are o valoare alimentară mai mare (500-600 calorii pentru 100g) decât celelalte produse zaharoase a căror valoare este cuprinsă între 300-400-500 calorii pentru 100g.

Pe lângă substanţele grase, hidraţi de carbon şi proteinele care constituie baza alimentaţiei, ciocolata mai conţine cantităţi mici de teobromina, cofeina, acizi organici, printre care cel oxalic se află în cantitate mai mare, substanţe tanante, pigmenţi, uleiuri eterice, lecitina, substanţe minerala.

1.2. Tipuri de ciocolata:

1. Ciocolata alba este ciocolata produsa din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si alte arome. Nu contine alte ingrediente pe baza de cacao si de aceea are o culoare apropiata de alb.

2. Ciocolata cu lapte contine intre 20 si 35% substanta uscata de cacao (masa de cacao si unt de cacao) si peste 12% substanta uscata de lapte.

3. Ciocolata amaruie este o ciocolata dulce cu un continut ridicat de substanta de cacao si fara sau maxim 10% coninut de lapte.

4. Ciocolata extra amaruie contine intre 55 si 85% substanta uscata de cacao. Cu cat este mai ridicat continutul de cacao, cu atat cantitatea de zahar este mai mica, ceea ce ii confera un gust intens si foarte amarui. Este cea mai pura ciocolata si de aceea este tot mai preferata de iubitorii de ciocolata.

1.4. Lista incredientelor pentru ciocolata cu lapte:

POIANA

PRIMOLA

KANDIA

- zahar

- masa de cacao

- unt de cacao

- lapte praf degresat

- zer praf

- grasime din lapte

- grasime vegetala

- emulgatori ( lecitina din soia E 322, poliglicerol poliricinoleat E 476), vanilina.

- Substanta uscata de cacao 28% minim.

- poate contine urme de proteina din ou, arahide,alune, migdale, fistic si alte varietati similare.

- zahar

- masa de cacao

- unt de cacao

- lapte praf integral

- zer praf

- grasime vegetala

- lapte praf degresat

- unt din lapte

- emulgator (lecitina din soia)

- aromatizant ( vanilina)

- substanta uscata de cacao minim 25%

- substanta uscata din lapte minim 22%

- poate contine urme de alune, arahide, nuci,mogdale si gluten.

- zahar

- masa de cacao

- unt de cacao

- lapte praf integral

- zer praf

- emulgator ( lecitina din soia, poliglicerol poliricinoleat)

- vanilina

- substanta uscata de cacaominim 33,1%

- substanta uscata din lapte minim 16,4%

Lista incredintelor pentru cele trei tipuri de ciocolata este in mare parte aceiasi. Daca la ciocolata Poiana in compozitia ei intra printre altele doar lapte praf degresat, la ciocolata Kandia, doar lapte praf integral, la ciocolata Primola intalnim atat lapte praf degresat cat si lapte praf integral. Celelalte incrediente sunt aceleasi.

In lista incredientelor, la ciocolata Poiana si Primola, sunt precizate si posibilele urme de alune, fistic, migdale, gluten si alte varietati similare, in timp ce la Kandia aceste precizari nu exista.

O alta diferentiere intre cele trei ciocolate este realizata prin specificatia masei minime de cacao: 28% pentru Poiana, 25% pentru Primola si 33,1% pentru Kandia; si masa minima de substanta uscata de lapte: la ciocolata Poiana nu este precizata, pentru Primola este de 22%, iar pentru Kandia 16,4%.

1.4.Informatii nutritionale pentru ciocolata cu lapte:

Informatii nutritionale pt. 100 g POIANA PRIMOLA KANDIA

Valoare energetica 2226 kj (533 Kcal) 2253 kj (537,7 Kcal) 2240kj (535 Kcal)

Proteine 5,7 g 11,8 g 4,4 g

Glucide 57,7 g 52,4 g 62,1 g

Lipide 30,8 g 30,3 g 31,1 g

Fibre 2,4 g - -

Sodiu 0,16 g - -

In ceea ce priveste informatiile nutritionale Poiana vine cu cele mai multe completari oferind informatii si despre fibre si sodiu. Comparand cele trei marci, observam ca valoarea energetica cea mai mare o are Primola, urmata de Kandia. Primola este prima si in ceea ce priveste gramajul de proteine in 100 g. Lipidele sunt prezente in cantitati aproximativ egale, iar glucidele in proportie mai mare la Kandia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Agroalimentar - Analiza Comparativa a Clipurilor Publicitare ale Marcilor de Ciocolata - Poiana, Primola si Kandia.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING