Marketing Direct in Turismul Rural

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Marketing Direct in Turismul Rural.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ion Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul I „Conceptul de agroturism”
Cauzele aparitiei agroturismului pag. 2
Satul romanesc si potentialul agroturistic pag. 3
Organizatiile de turism si atributiile lor pag. 5

Capitolul II „Turismul rural in context european” pag. 7
Prioritati privind dezvoltarea si promovarea
turismului rural pe piata externa pag. 9
Evaluarea performantelor si capacitatilor de export pag. 10
Obiectivele strategice pag.11

Capitolul III
3.1 Marketing direct pag.12
Gama tipurilor de media pag.12
Raspunsul masurabil pag.13
Dezvoltarea marketingului direct pag.14
Amenintari in dezvoltarea marketingului direct pag.15
3.2 Pensiunea agroturistica”Casa cu livada” pag.15
Propuneri personale pag.19

Extras din document

Agroturismul este o forma de turism rural aparuta ca o alternativa la turismul clasic.Alternativa este adoptata pe baza unor cauze de ordin obiectiv si a unora de ordin suniectiv.

Cauze de ordin obiectiv sunt:

- Nivelul mic al veniturilor unor categorii de populatie care nu le mai permite accesul la serviciile de turism clasic

- In perioadele de sezon,capacitatile de cazare din statiunile de odihna si tratament sunt insuficiente,sau nu se ridica la nivelul pretins prin tarife

- Sunt zone de deal si de munte unde agricultura nu permite rezultate performante si venituri suficiente

- Existenta unor valori etno-folclorice,artizanale si a cadrului natural pitoresc

- Existenta,in gospodariile taranesti,a unor spatii de cazare excedentare si a unui volum de produse proprii ce pot fi valorificate.

Cauzele de ordin subiectiv sunt:

- Aparitia „modei turistice”pentru formule de vacanta inedite,persoane cu venituri mari preferand satele si fermele turistice

- Nostalgia locuitorilor din mediul urban pentru asezarile rurale de unde provin

- Amploarea fenomenului de construire a celei de a doua resedinte a familiei,mandria de a avea o casa la tara

- Campaniile tot mai eficiente pentru „turismul verde”care gaseste cel mai fertil teren in asezarile rurale pitoresti situate in mediu nepoluat,pastratoare de traditii si valori morale bogate.

Agroturismul este activitatea de primire si gazduire de oaspeti pe baza unui spatiu de cazare excedentar fata de nevoile gospodariei taranesti,oferindu-i bunuri si servicii din sursele proprii sau locale,persoanelor care vin in mediul rural pentru relaxare,odihna,agrement,cure terapeutice,tranzactii sau afaceri,hobby etc.

Tehnicile si metodele specifice de marketing permit o buna cercetare si cunoastere a cererii,pentru ca oferta de produse si servicii,alaturi de cadrul natural sa satisfaca la un nivel calitativ corespunzator nevoile clientilor,permitand obtinerea de rezultate economice pozitive.

Satul romanesc si potentialul sau agroturistic

Analiza ofertei turistice materializata prin productia turistica obliga la o evaluare a resurselor si antropice pe care le detin satele romanesti.Resursele naturale ale gospodariilor si fermelor taranesti sunt reprezentate de asezarea geografica,relief,clima,ape,peisaj,flora,fauna.

Resursele antropice nu sunt de neglijat,ele potentand valoarea ofertei agroturistice.Este foarte importanta apropierea de obiective culturale,istorice,monumente,muzee,asezaminte religioase etc.

De asemenea resursele culturale si sociale-ospitalitatea,limba,graiul strabun dar si cunoasterea limbilor de circulatie mondiala,mentalitatile,obiceiurile,datinile,etnografia,folclorul,arta populara si mestesugurile artistice creeaza motivatia pentru solicitarea de servicii agroturistice.

Tehnicile de marketing permit cunoasterea aprofundata a tuturor acestor resurse si punerea lor in corelatie cu nevoile binestiute ale turistilor efectivi sau potentiali in vederea unei satisfaceri cat mai depline a acestora si cu scopul obtinerii de catre intreprinzatori a unui profit.

Fiecare entitate rurala are un specific si o valoare proprie.In functie de acestea se procedeaza la o evaluare si o incadrare tipologica a satelor turistice.Se stabilesc strategiile de segmentare a pietei turistice,in functie de motivatii si preferinte ale turistilor formandu-se fluxuri cu caractere specifice.

Sunt localitati-sate si comune cunoscute nu numai in tara dar si in lume pentru bogatia si originalitatea resurselor lor.

Pamantul romanesc are o armonie structurala uimitoare in care treptele de relief cresc concentric,de la campiile joase ale Marii Negre,Dunarii si Tisei catre cetatea Carpatilor din mijlocul teritoriului de unde rauri repezi si bogate izvorasc si se indreapta radial spre est,sud si vest.

In aceste conditii generoase,agricultura a jucat un rol de baza de la campie pana la agricultura in terase din apuseni,Vrancea,Hunedoara concomitent cu cresterea vitelor si pastoritul.

Bogatia inestimabila a padurii romanesti care strajuieste tara dinspre est-codrii Falciului si Tighecoiului,dinspre sud-codrii Vlasiei si Deliormanului-dinspre vest marea Silvaniei si a Crisanei,ofera material de constructie si dezvoltarea unor mestesuguri practicate in mediul rural.

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Direct in Turismul Rural.doc