Marketing Ecologic

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 10643
Mărime: 40.21KB (arhivat)
Publicat de: Antonie Sima
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

GREENPEACE

Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în 41 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea.

Din anul 2007, Greenpeace este prezentă şi în România. Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne sau companii, ci se bazează doar pe contribuţii de la persoane fizice.

Greenpeace există pentru a-i demasca pe cei care prin activităţile lor afectează mediul înconjurător şi pentru a atrage atenţia guvernelor şi corporaţiilor atunci când acestea nu reuşesc să îşi îndeplinească mandatul de a proteja mediul şi viitorul planetei.

În realizarea misiunii propuse, nu avem aliaţi sau duşmani permanenţi. Promovăm dezbaterile deschise şi informările despre alegerile societăţii în ceea ce priveşte problema mediului. Ne folosim de documentare, lobby şi diplomaţie pentru a ne atinge obiectivele, precum şi de conflicte non-violente, mediatizate pentru a face să crească nivelul şi calitatea dezbaterii publice.

Noi considerăm că efortul de a conserva viitorul planetei noastre nu se referă doar la noi. Este vorba şi despre cei care ne ajută. Greenpeace vorbeşte în numele a 2,8 milioane de susţinători din întreaga lume şi încurajează multe alte milioane de persoane să acţioneze în fiecare zi.

Istoria Greenpeace

În 1971, motivaţi de viziunea lor despre o lume verde şi paşnică, un mic grup de activişti a plecat din Vancouver, Canada şi a navigat cu o barcă de pescuit spre Amchitka, unde guvernul american realiza teste nucleare subterane. Aceşti activişti, fondatorii Greenpeace, considerau că părerea unui grup de indivizi contează mult şi poate schimba situaţia.

Misiunea lor a fost să fie martorii testărilor nucleare subterane americane din Amchitka, o insulă mică în vestul coastei peninsulei Alaska, una dintre cele mai active zone din punct de vedere seismic. Amchitka era refugiul a 3.000 de lutri marini, specie pe cale de dispariţie. De asemenea, insula mai adăpostea şi alte specii, printre care vulturi pleşuvi şi şoimi călători.

Deşi vechea barcă de pescuit, Phyllis Cormack, a fost interceptată înainte de a ajunge în Amchitka, călătoria a generat un val de interes din partea publicului. SUA au detonat bomba, dar vocea raţiunii s-a făcut auzită. Testele nucleare în Amchitka au fost încheiate în acelaşi an, iar insula a fost declarată mai târziu sanctuar al păsărilor.

Cu sediul principal în Amsterdam, Olanda, Greenpeace are peste 2,8 milioane de susţinători în toată lumea şi birouri în 41 de ţãri.

Această tradiţie, de a fi "martor" la evenimente într-un mod non-violent, continuă şi astăzi, iar navele Greenpeace sunt o parte importantă a campaniilor organizaţiei. Nava simbol a Greenpeace, Rainbow Warrior, şi-a luat numele de la o veche legendă a tribului indian Cree. Aceasta vorbea despre o vreme când lăcomia oamenilor va face ca planeta pe care trăim să se îmbolnăvească. Atunci, un trib cunoscut sub numele de "Luptătorii Curcubeului" se vor mobiliza pentru a o salva. Mesajul care apare pe unul dintre cele mai lungi bannere realizate de Greenpeace rezumă foarte bine această legendă: „Doar când ultimul copac a fost tăiat, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte omorât, ne vom da seama că nu putem mânca bani".

MISIUNEA Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă care foloseşte confruntarea creativă, non-violentă pentru a expune probleme de mediu globale şi pentru a forţa adoptarea unor soluţii care sunt esenţiale pentru un viitor verde şi paşnic. Scopul Greenpeace este de a asigura capacitatea planetei Pământ de a perpetua viaţa în toată diversitatea ei.

Valorile noastre de bază

Principiile și valorile de bază ale Greenpeace se reflectă în toată munca noastră de campanie, în toată lumea. Acestea sunt:

-Facem cunoscute problemele de mediu într-un mod pașnic, non-violent;

- Folosim confruntarea non-violentă pentru a crește nivelul și calitatea dezbaterilor publice;

- În expunerea amenințărilor la adresa mediului înconjurător și în găsirea soluțiilor nu avem aliați sau adversari permanenți;

- Ne asigurăm independența financiară față de interesele politice sau comerciale;

-Căutăm soluții și promovăm dezbaterile deschise, informate, despre alegerile societății cu privire la mediul înconjurător.

Îndezvoltarea strategiilor și politicilor de campanii avem grijă ca acestea săreflecte respectul nostru fundamental pentru principiile democratice și să găsească soluții care să promoveze echitatea socială globală.

Greenpeace nu acceptă şi nu solicită fonduri de la guverne, companii sau partide politice. Greenpeace nu caută şi nu acceptă donaţii care ar putea compromite independenţa, scopurile, obiectivele sau integritatea organizaţiei. Greenpeace se bazează pe donaţiile voluntare ale suporterilor individuali şi pe sprijinul fundaţiilor.

Principiile Greenpeace sunt: non-violenţa, independenţa politică şi prezenţa internaţională. Dezvăluind ameninţările la adresa mediului şi încercând să găsească soluţii, Greenpeace nu are aliaţi sau duşmani permanenţi.

Flota Greenpeace

Povestea organizaţiei Greenpeace este inseparabil legată de utilizarea și succesul navelor noastre. Începând cu anul 1971, când a fost lansată la apă nava Phyllis Cormack, imagini ale navelor purtând curcubeul au circulat în întreaga lume ca dovadă a luptei noastre împotriva distrugerii mediului.

Rainbow Warrior

Prima navă Rainbow Warrior s-a scufundat în Noua Zeelandă în 1985 când un agent al Serviciilor Secrete Franceze a pus două bombe la bordul navei. Actuala navă Rainbow Warrior a fost lansată la apă pe 10 iulie 1989. Numele vaporului a fost inspirat de o profeţie a indienilor Cree din America de Nord care prezice o vreme când oamenii, datorită lăcomiei, vor fi distrus lumea, iar Luptătorii Curcubeului vor apărea pentru a o salva.

Arctic Sunrise

Înainte ca această navă să aparţină organizaţiei Greenpeace, a fost folosită la vânarea focilor. La un moment dat, Greenpeace chiar a avut o confruntare cu nava pe când aceasta livra echipament pentru construirea unei piste pentru avioane într-un habitat al pinguinilor din Antarctica. În ciuda acestui lucru, Greenpeace a cumpărat "Arctic Sunrise" în 1995, acum folosind-o foarte mult pentru expediţii în regiunile polare. Nava "Arctic Sunrise" și-a început activitatea cu Greenpeace în timpul campaniei împotriva aruncării instalaţiei petroliere Brent Spar în mare.

Preview document

Marketing Ecologic - Pagina 1
Marketing Ecologic - Pagina 2
Marketing Ecologic - Pagina 3
Marketing Ecologic - Pagina 4
Marketing Ecologic - Pagina 5
Marketing Ecologic - Pagina 6
Marketing Ecologic - Pagina 7
Marketing Ecologic - Pagina 8
Marketing Ecologic - Pagina 9
Marketing Ecologic - Pagina 10
Marketing Ecologic - Pagina 11
Marketing Ecologic - Pagina 12
Marketing Ecologic - Pagina 13
Marketing Ecologic - Pagina 14
Marketing Ecologic - Pagina 15
Marketing Ecologic - Pagina 16
Marketing Ecologic - Pagina 17
Marketing Ecologic - Pagina 18
Marketing Ecologic - Pagina 19
Marketing Ecologic - Pagina 20
Marketing Ecologic - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Marketing Ecologic.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Cercetarea Preferințelor Consumatorilor pentru Produse Ecologice

INTRODUCERE Trăim în “secolul vitezei”, iar acest lucru pare să-şi fi pus amprenta asupra modului nostru de viaţă în ultima perioadă. La fel ca şi...

Marketingul Produselor Ecologice Vegetale - Studiu de Caz

INTRODUCERE În toate ţările Uniunii Europene se manifestă o reală voinţă de dezvoltare a agriculturii ecologice, care va deţine peste 10 % din...

Promovare a Turismului Ecologic în România prin Strategii de Marketing

Capitolul I. Marketingul – mijloc de valorificare a activităţii de turism ecologic 1.1. Rolul ecoturismul în valorificarea şi conservarea ariilor...

Strategii de Marketing Ecologic - Studiu de Daz SC Ecohornet SRL

INTRODUCERE Marketingul ecologic îşi propune să definească, să abordeze şi să interrelaţioneze domenii precum vânzarea produselor, protecţia...

Marketing Ecologic - Green Group

GREEN GROUP Istoric Green Group este o firmă care a apărut ca o iniţiativă personală a lui Clement Hung prin anii 1994. El era un furnizor de...

Marketing-ul Verde în Retail-ul Românesc

Introducere Cunoaşterea naturii fără înţelepciune a adus ignoranţa faţă de riscurile alterării ei şi asupra căreia se atrage astăzi atenţia....

Marketingul Ecologic

1. Domeniu de marketing Marketingul ecologic 2. Definitia Se admite faptul ca tipurile de productie si de consum ‘’non durabile’’ sun...

Marketing Ecologic

Abstract Marketingul ecologic (green marketing) este un concept relativ nou în România, ce are ca scop creșterea conștiinței ecologice a...

Ai nevoie de altceva?