Marketing internațional - berea Stejar

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 7464
Mărime: 1.00MB (arhivat)
Publicat de: Trandafir Carp
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Claudia Bobalca
Proiect marketing international FEAA 2008

Cuprins

  1. Capitolul 1. Prezentarea produsului şi a ţării
  2. 1.1. Bere – prezentare succintă
  3. 1.1.1.Prezentarea mărcii propusă pentru export
  4. 1.2. Belgia – prezentare pe scurt
  5. 1.3. Produse şimilare comercializate pe piaţă din Belgia
  6. Capitolul 2. Mediul de marketing internaţional
  7. 2.1 Mediul economic
  8. 2.2 Mediul cultural
  9. 2.3 Mediul politic
  10. 2.4 Mediul legal
  11. Capitolul 3. Propuneri – principalele aspecte rezultate din analiză, poşibilitatea comercializării produsului în Belgia.
  12. Capitolul 4. Obiective de marketing
  13. 4.1 Criterii şi variabile de segmentare
  14. 4.2 Segmentul ţintă
  15. 4.3 Rezultatele aşteptate
  16. Capitolul 5. Mixul de marketig
  17. 5.1 Politica de produs
  18. 5.2 Politica de distribuţie
  19. 5.3 Politica de preţ
  20. 5.4 Politica de promovare
  21. 5.4.1 Reclama
  22. 5.4.2. Promovarea vânzărilor
  23. 5.4.3. Relaţii publice
  24. Bibliografie
  25. Anexe

Extras din proiect

1.1. Bere – prezentare succinta

Berea a fost bautura populara de mult timp. Tablele babiloniene de lut prezinta retete detaliate de bere, ce se faceau în anii 4300 Î.C. Berea a foat fabricata şi de chinezii antici, asirieni şi incasi

Un text egiptean din 1600 Î.C. da peste 100 de retete ce folosesc berea. Acum caţiva ani beraria din New Castle, Anglia, au inbuteliat 1000 de sticle de bere blonda Tutan Kamon dupa o reteta veche de 3200 de ani, gasita în templul soarelufi de Regina Nefertiti.

Fabricarea şi comercializarea berii a inceput în anul 1200 D.C. în Germania de astazi. În 1506 apare Legea Germana a Puritatii care spune clar ca ingredientele berii trebuie sa fie duar apa pura, orzoaica, hameiul şi graul. Inbutelierea berii a inceput în 1605.

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obţinută prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malţ, apă şi fiert cu hamei.

În toata lume 20.000 de feluri de bere sunt imbuteliate în 180 de feluri, de la normala, slab alcoolizata, slab alcoolica, pils, la amara, crema de bere şi bere neagra.

Berea se imbuteliaza în sticle, butoaie şi PET-uri . Umplerea sticlelor se face dupa principiul izobarometric cu masini automate de imbuteliat. Dupa umplere inchiderea se face cu capsule metalice prevazute cu rondele din plastic pentru etansare. Etichetarea se face automat .

Sticlele se aseaza în ambalaje de plastic (navete ) şi sunt depozitate. Livrarea se face insotita de certificat de calitate. Cand ambalajul este facut din sticla verde sau transparenta berea poate sa dobandeasca un miros neplacut. Cea mai des folosita culoare este cea maro, pentru ca ea blocheaza cel mai bine lumina. Sticlele transparente sunt mai ieftine şi mai usor de reciclat, dar daca un berar scade costurile folosind ambalaje mai ieftine, din ce alta parte mai incearca sa economiseasca.

Produsul bun se recunoaste dupa modul de ambalare. Traditional cel mai bun capac este capsula coroana metalica cu pluta avand la interfata dintre pluta şi bere o foita de aluminiu. În zilele noastre pluta este inlocuita cu plastic. Dopurile în intregime din plastic sunt inferioare capsulelor metalice.

Prezentarea marcii propusa pentru export

Berea Stejar

Stejar este o marcă de bere (variantă strong, având o concentraţie de 7% alcool şi culoare ambrata, ce ofera experienta unui gust puternic, consistent şi unic). Fiind obtinuta din incrediente naturale atent selectionate cu continut ridicat de malt, berea Stejar te provoaca sa iti masori cu ea puterile şi exigenta. Vorbim asadar despre o bere deosebita, care garanteaza experienta unui gust puternic, consistent. O bere recomandata aracterelor tari. Este un produs distinct, de inalta calitate, produs în România de compania Ursus Breweries (parte a grupului SABMiller) şi lansată pe piaţă la data de 15 decembrie 2006, cu ocazia celui mai puternic turneu de rugby organizat vreodata în Romania - IRB Nations CUP 2007.

Din anul 2007 este sponsorul oficial al echipei naţionale de rugby a României.

Agentia de publicitate Brands&Bears continua campania de imagine pentru brandul Stejar şi pozitionarea diferita în randul berilor din Romania. Daca majoritatea berilor s-au asociat cu regele fotbal, berea Stejar anunta un parteneriat cu un sport de "esenta tare", rugby-ul, de aici şi sloganul marcii: “Stejar. De esenta tare” . Atunci cand spune "sport", Stejar o face cu respect şi cu putere. Pentru ca rugby-ul este un sport de "esenta tare", potrivindu-se perfect cu pozitionarea marcii: puternic, dur, dar mereu corect.

1.2. Belgia – prezentare pe scurt

Drapel Stemă

Belgia (denumire oficiala: Regatul Belgiei - franceza - Belgique; germana - Belgie) este o monarhie constitutionala din anul 1831, situate în nord-vestul Europei. Se invecineaza la nord cu Olanda şi cu Marea Nordului, la est, cu Germania şi Luxemburg iar în sud şi sudvest, cu Franta. Impreuna cu Olanda şi Luxemburg, aceasta tara formeaza Tarile de Jos. Are aproape 280 km (mai exact, 277 km) lungime, masurata de la sud-est spre o directie nord-vest, are cam 145 km latime şi o forma de triunghi.

Populatie: Belgia are o populatie de 10,2 milioane locuitori, cu o densitate de 330 de locuitori pe kmp, una din cele mai mari din lume.

Suprafata este de 32.545 km, iar cel mai mare oras este Bruxelles, care este şi capitala acestui stat,

Sarbatoarea Nationala: 21 Iulie (Data aniversarii prestarii juramantului primului Rege al Belgiei, Léopold I.).

Imnul National: la Brabançonne.

Deviza «Uniunea face forta».

Drapel :trei benzi egale la largime , plasate vertical, negru , galben şi rosu. Nici un semn sau atribut particular pe acesta.

Moneda: La 1 ianuarie 1999 Belgia a intrat în Uniunea Monetara Europeana introducand euro care este moneda incepand din 1 ianuarie 2002.

Belgia este o destinatie turistica pentru ansamblul europenilor. Multe regiuni ale tarii au resurse din acest sector economic.

Belgia este o tara industrializata, putin mai mare decât US Statele Maryland. Brussels, capitala tarii este unul din orasele lumii recunoscut prin arhitectura sa, moda şi mâncare.

Belgia este cunoscută la nivel internaţional pentru bucătăria sa. Gofrele, cartofii prăjiţi şi midiile sunt printre cele mai cunoscute specialităţi belgiene, dar există numeroase specialităţi locale. Belgia este renumită pentru ciocolata produsă aici, numeroase mărci locale devenind foarte cunoscute pe plan internaţional. Belgia este cunoscută de asemenea pentru cele peste 500 specialităţi de bere. Berea Belgiană conţine una dintre cele mai mari varietăţi de beri de calitate din lume, ce cuprinde tipuri de bere diferite, de la bere blondă şi brună pâna la celebrele beri trapiste şi lambic..

Preview document

Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 1
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 2
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 3
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 4
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 5
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 6
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 7
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 8
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 9
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 10
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 11
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 12
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 13
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 14
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 15
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 16
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 17
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 18
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 19
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 20
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 21
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 22
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 23
Marketing internațional - berea Stejar - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Marketing International - Berea Stejar.doc

Alții au mai descărcat și

Campania de Promovare a Persil

INTRODUCERE Această lucrare îşi propune să analizeze conceptul strategic de publicitate şi promovare a companiei HENKEL şi în particular al...

Lansarea apei minerale plate Tușnad pe piața internațional[

INTRODUCERE Piata romaneasca de consum ne ofera un numar extrem de mare de marci de ape minerale naturale. Spre deosebire de celelalte tari,...

Tehnici de poziționare pe piață a berii din România

O companie care se decide sa opereze pe o anumita piata vasta, va trebui întotdeauna sa recunoasca ca nu poate deservi toti clientii existenti pe...

Proiect marketing internațional - miere de albine

Rezumat introductiv În vederea realizării acestui proiect am hotărât să facem referire la o entitate economică de pe piaţa romanească , şi anume...

Proiect marketing internațional - SC Vinia SRL

Rezumat introductiv Firma : SC VINIA SRL Profil de activitate: Producerea şi comercializarea de băuturi alcoolice: - vinuri şi produse pe...

Plan de marketing internațional - ciocolata Poiana

1. Prezentrea produsului și a țării a. Prezentarea succintă a produsului Povestea mărcii Poiana a început în 1899, când în Braşov se năştea...

Lansarea unui Produs

CAP. I ANALIZA PIEŢEI DE DESFACERE 1.1. Identificarea pieţei Firma S.C. CRISTAL S.R.L. are ca obiect de activitate producţia şi comercializarea...

Caracteristicile Marketingului Serviciilor în Domeniul Telefoniei Mobile

Surse de informare 1. Apariţia şi dezvoltarea serviciului de telefonie mobilă Evoluţia Marketingului în cadrul acestui serviciu. Telefonia...

Te-ar putea interesa și

Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina

Cap. I – Date Informationale pentru marca propusa I.1 – Scurt Istoric Berea a fost bautura populara de mult timp. Tablele babiloniene de lut...

Analiză comparativă a publicității pentru mărcile Carlsberg și Heineken

Partea I Elemente definitorii ale pietei berii 1. Caracterizare generala 1.1. Dimensiunile pietei Piata româneasca este relativ bogata în marci...

Piața berii din România - Ursus și Bergenbier

1.1 Capacitatea pietei În ultimii 15 ani industria berii a avut o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte calitatea, diversitatea mărcilor şi...

Ai nevoie de altceva?