Marketing International - Berea Stejar

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Marketing International - Berea Stejar.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Claudia Bobalca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul 1. Prezentarea produsului şi a ţării
1.1. Bere – prezentare succintă
1.1.1.Prezentarea mărcii propusă pentru export
1.2. Belgia – prezentare pe scurt
1.3. Produse şimilare comercializate pe piaţă din Belgia
Capitolul 2. Mediul de marketing internaţional
2.1 Mediul economic
2.2 Mediul cultural
2.3 Mediul politic
2.4 Mediul legal
Capitolul 3. Propuneri – principalele aspecte rezultate din analiză, poşibilitatea comercializării produsului în Belgia.
Capitolul 4. Obiective de marketing
4.1 Criterii şi variabile de segmentare
4.2 Segmentul ţintă
4.3 Rezultatele aşteptate
Capitolul 5. Mixul de marketig
5.1 Politica de produs
5.2 Politica de distribuţie
5.3 Politica de preţ
5.4 Politica de promovare
5.4.1 Reclama
5.4.2. Promovarea vânzărilor
5.4.3. Relaţii publice
Bibliografie
Anexe

Extras din document

1.1. Bere – prezentare succinta

Berea a fost bautura populara de mult timp. Tablele babiloniene de lut prezinta retete detaliate de bere, ce se faceau în anii 4300 Î.C. Berea a foat fabricata şi de chinezii antici, asirieni şi incasi

Un text egiptean din 1600 Î.C. da peste 100 de retete ce folosesc berea. Acum caţiva ani beraria din New Castle, Anglia, au inbuteliat 1000 de sticle de bere blonda Tutan Kamon dupa o reteta veche de 3200 de ani, gasita în templul soarelufi de Regina Nefertiti.

Fabricarea şi comercializarea berii a inceput în anul 1200 D.C. în Germania de astazi. În 1506 apare Legea Germana a Puritatii care spune clar ca ingredientele berii trebuie sa fie duar apa pura, orzoaica, hameiul şi graul. Inbutelierea berii a inceput în 1605.

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obţinută prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malţ, apă şi fiert cu hamei.

În toata lume 20.000 de feluri de bere sunt imbuteliate în 180 de feluri, de la normala, slab alcoolizata, slab alcoolica, pils, la amara, crema de bere şi bere neagra.

Berea se imbuteliaza în sticle, butoaie şi PET-uri . Umplerea sticlelor se face dupa principiul izobarometric cu masini automate de imbuteliat. Dupa umplere inchiderea se face cu capsule metalice prevazute cu rondele din plastic pentru etansare. Etichetarea se face automat .

Sticlele se aseaza în ambalaje de plastic (navete ) şi sunt depozitate. Livrarea se face insotita de certificat de calitate. Cand ambalajul este facut din sticla verde sau transparenta berea poate sa dobandeasca un miros neplacut. Cea mai des folosita culoare este cea maro, pentru ca ea blocheaza cel mai bine lumina. Sticlele transparente sunt mai ieftine şi mai usor de reciclat, dar daca un berar scade costurile folosind ambalaje mai ieftine, din ce alta parte mai incearca sa economiseasca.

Produsul bun se recunoaste dupa modul de ambalare. Traditional cel mai bun capac este capsula coroana metalica cu pluta avand la interfata dintre pluta şi bere o foita de aluminiu. În zilele noastre pluta este inlocuita cu plastic. Dopurile în intregime din plastic sunt inferioare capsulelor metalice.

Prezentarea marcii propusa pentru export

Berea Stejar

Stejar este o marcă de bere (variantă strong, având o concentraţie de 7% alcool şi culoare ambrata, ce ofera experienta unui gust puternic, consistent şi unic). Fiind obtinuta din incrediente naturale atent selectionate cu continut ridicat de malt, berea Stejar te provoaca sa iti masori cu ea puterile şi exigenta. Vorbim asadar despre o bere deosebita, care garanteaza experienta unui gust puternic, consistent. O bere recomandata aracterelor tari. Este un produs distinct, de inalta calitate, produs în România de compania Ursus Breweries (parte a grupului SABMiller) şi lansată pe piaţă la data de 15 decembrie 2006, cu ocazia celui mai puternic turneu de rugby organizat vreodata în Romania - IRB Nations CUP 2007.

Din anul 2007 este sponsorul oficial al echipei naţionale de rugby a României.

Agentia de publicitate Brands&Bears continua campania de imagine pentru brandul Stejar şi pozitionarea diferita în randul berilor din Romania. Daca majoritatea berilor s-au asociat cu regele fotbal, berea Stejar anunta un parteneriat cu un sport de "esenta tare", rugby-ul, de aici şi sloganul marcii: “Stejar. De esenta tare” . Atunci cand spune "sport", Stejar o face cu respect şi cu putere. Pentru ca rugby-ul este un sport de "esenta tare", potrivindu-se perfect cu pozitionarea marcii: puternic, dur, dar mereu corect.

1.2. Belgia – prezentare pe scurt

Drapel Stemă

Belgia (denumire oficiala: Regatul Belgiei - franceza - Belgique; germana - Belgie) este o monarhie constitutionala din anul 1831, situate în nord-vestul Europei. Se invecineaza la nord cu Olanda şi cu Marea Nordului, la est, cu Germania şi Luxemburg iar în sud şi sudvest, cu Franta. Impreuna cu Olanda şi Luxemburg, aceasta tara formeaza Tarile de Jos. Are aproape 280 km (mai exact, 277 km) lungime, masurata de la sud-est spre o directie nord-vest, are cam 145 km latime şi o forma de triunghi.

Populatie: Belgia are o populatie de 10,2 milioane locuitori, cu o densitate de 330 de locuitori pe kmp, una din cele mai mari din lume.

Suprafata este de 32.545 km, iar cel mai mare oras este Bruxelles, care este şi capitala acestui stat,

Sarbatoarea Nationala: 21 Iulie (Data aniversarii prestarii juramantului primului Rege al Belgiei, Léopold I.).

Imnul National: la Brabançonne.

Deviza «Uniunea face forta».

Drapel :trei benzi egale la largime , plasate vertical, negru , galben şi rosu. Nici un semn sau atribut particular pe acesta.

Moneda: La 1 ianuarie 1999 Belgia a intrat în Uniunea Monetara Europeana introducand euro care este moneda incepand din 1 ianuarie 2002.

Belgia este o destinatie turistica pentru ansamblul europenilor. Multe regiuni ale tarii au resurse din acest sector economic.

Belgia este o tara industrializata, putin mai mare decât US Statele Maryland. Brussels, capitala tarii este unul din orasele lumii recunoscut prin arhitectura sa, moda şi mâncare.

Belgia este cunoscută la nivel internaţional pentru bucătăria sa. Gofrele, cartofii prăjiţi şi midiile sunt printre cele mai cunoscute specialităţi belgiene, dar există numeroase specialităţi locale. Belgia este renumită pentru ciocolata produsă aici, numeroase mărci locale devenind foarte cunoscute pe plan internaţional. Belgia este cunoscută de asemenea pentru cele peste 500 specialităţi de bere. Berea Belgiană conţine una dintre cele mai mari varietăţi de beri de calitate din lume, ce cuprinde tipuri de bere diferite, de la bere blondă şi brună pâna la celebrele beri trapiste şi lambic..

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing International - Berea Stejar.doc

Alte informatii

Proiect marketing international FEAA 2008