Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3403
Mărime: 232.83KB (arhivat)
Publicat de: Salomea Cîrstea
Puncte necesare: 8
Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. 1. Prezentarea Castelului Peleș 2
  2. 1.1. Descriere 2
  3. 1.2. Localizare 3
  4. 2. Analiza de marketing 3
  5. 2.1. Oferta Muzeului Național Peleș 3
  6. 2.2. Clienții Muzeului Național Peleș 4
  7. 2.3. Furnizorii Muzeului Național Peleș 4
  8. 2.4. Analiza SWOT 5
  9. 2.5. Locul prestației 6
  10. 2.6. Personalul Muzeului Național Peleș 6
  11. 3. Mix-ul de marketing 7
  12. 3.1. Politica de produs 7
  13. 3.2. Politica de preț 9
  14. 3.3. Politica de promovare 10
  15. 4. Concluzii 12

Extras din proiect

1. Prezentarea Castelului Peleș

1.1. Descriere

Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa Regelui Carol I, pentru a-i servi drept reşedinţă de vară, investită cu funcţii politice, culturale şi simbolice. După 1914, castelul Peleş şi-a exersat în continuare funcţia de reprezentare şi de muzeu, fără a mai fi însă locuit timp 6 luni pe an, aşa cum obişnuia suveranul fondator.

Construirea castelului a început în 1873 sub directa îndrumare a arhitectului vienez Wilhelm Doderer și a fost continuată în 1876 de către asistentul lui, Johann Schultz de Lemberg. Între 1877 - 1879, din cauza războiului, lucrările au fost oprite. De aceea castelul a fost inaugurat abia pe 7 octombrie 1883. Lângă castelul inițial, arhitectul ceh Karel Liman a adăugat, între 1896 - 1914, un castel mai mic cu 70 camere numit Pelișor.

Castelul Peleș a fost construit din lemn, piatră, cărămidă și marmură. Stilul predominant este cel al Renașterii Germane însă se pot identifica și elemente ale stilurilor Renascentist Italian, Gotic, Baroc German și Francez Rococo.

Prin amenajările de după 1900, reşedinţa a fost supraînălţată cu un etaj, de asemenea şi turnul principal. În forma sa finală, clădirea cu o suprafaţă de 3200 mp, are de 160 de camere şi peste 30 de băi. În cele 160 de încăperi ale sale castelul a adăpostit una dintre cele mai importante colecţii de tablouri din Europa şi o bogată colecţie de arme, cu peste 4000 de piese europene şi orientale, din secolele XIV-XVII. Frumuseţea şi bogăţia lemnăriei sculptate şi vitraliile colorate obţin pe drept admiraţia vizitatorilor. Castelul Peleş se vizitează în procent de 35%.

Astăzi, Castelul Peleş este un muzeu cu colecții de picturi, sculpturi, armuri, covoare, mobilă, tapiserii și multe alte obiecte valoroase. Patrimoniul artistic al castelului este divizat în mai multe categorii: decorația din lemn, mobilierul, vitraliile, armele și colecția de arta plastică și decorativă.

1.2. Localizare

Castelul Peleș este situat în Sinaia, pe Valea Prahovei, (la 44 km de Brașov și la 122 km de București), pe drumul european E60 (DN1). Pe calea ferată există numeroase trenuri care pleacă din Ploiești sau Brașov cu destinația Sinaia.

De curând a fost deschis publicului un tur extins care cuprinde atât etajul I, cât și mansarda I și II. Așa încât rămâne un singur etaj (de altfel și ultimul) nedeschis publicului, etaj care servește drept loc pentru depozitarea diferitelor obiecte, tablouri etc.

2. Analiza de marketing

2.1. Oferta Muzeului Național Peleș

Vizitatorii Muzeului Național Peleș pot alege dintr-o gamă destul de variată de oferte în comparative cu alte castele deschise vizitelor. Ofertele practicate de muzeu se găsesc pe site-ul Castelului Peleș, dar și în diferite articole sau pe site-urile din domeniu/agețiilor de turism.

Oferta castelului este prezentată pe site-ul acestuia. Prima ofertă, care este accesibilă tuturor persoanelor, cuprinde vizitarea parterului (spațiile istorice), denumită și “Expoziția de bază” care are o durată de 45 de minute, iar următoarele două intintulate “Tur opțional I” și “Tur optional II” cuprind vizitarea parterului (spațiile istorice) + etajul I (spațiile pentru oaspeții regali) cu un tur de 1 oră și 15 min, respectiv parter (spațiile istorice) + etaj I (spațiile pentru oaspeții regali) + etaj II (spațiile pentru suita regală) cu un tur de 2 ore. Grupurile de vizitatori se costituie din minim 20 de personae pentru vizitarea Castelului Peleș și minim 10 persoane pentru vizitarea Castelului Pelișor, numai în acest fel putând beneficia de un ghid turistic, care le poate oferi informații suplimentare vizitatorilor. Este important de menționat că pentru fiecare tur este precizată și ultima oră la care se poate intra.

Periodic, managerii castelului fac anumite oferte vizitatorilor prin cumularea vizitării celor două castele: Peleș și Pelișor. Ofertele variază și în funcție de anotimp pentru a atrage mai mulți vizitatori în perioadele de cerere scăzută.

Preview document

Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 1
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 2
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 3
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 4
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 5
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 6
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 7
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 8
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 9
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 10
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 11
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 12
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 13
Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul National Peles.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea Produsului Cultural Constantin Brâncuși

Rezumat Cuvinte cheie: turism cultural, comunicare în marketing, produs turistic cultural, mix de marketing, promovare, planificare promoţională,...

Prețul și formarea acestuia - studiu de caz

Introducere Viaţa economică contemporanaă este o lume a preţurilor. Fie că este cumpărător, fie că este vânzător, agentul economic trebuie să-şi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?