Marketing Turistic

Proiect
9/10 (5 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 5987
Mărime: 127.10KB (arhivat)
Publicat de: Achim Botezatu
Puncte necesare: 10
EGIPT – TARA FARAONILOR OFERTA ESTIVALA LA AGENTIA DE TURISM INTER-TOUR BACAU UNIVERSITATEA GEORGE BACOVIA FACULTATEA ECONOMIA AFACERILOR SPECIALIZAREA MARKETING

Cuprins

  1. Capitolul 1. Prezentare generala a agentia de turism INTER-TOUR
  2. Capitolul 2. Mediul de marketing al agentiei de turism INTER-TOUR
  3. 2.1. Mediul intern - mediul extern
  4. 2.2. Micromediul intreprinderii
  5. 2.2.1. Clientii
  6. 2.2.2. Furnizorii
  7. 2.2.3. Intermediarii
  8. 2.2.4. Concurenta
  9. 2.2.5. Organismele publice
  10. 2.2.6. Resursele interne ale intreprinderii
  11. 2.3. Macromediul intreprinderii
  12. 2.3.1. Mediul demografic
  13. 2.3.2. Mediul economic
  14. 2.3.3. Mediul natural
  15. 2.3.4. Mediul tehnologic
  16. 2.3.5. Mediul politic si juridic
  17. 2.3.6. Mediul cultural
  18. 2.4. Portofoliul de produse turistice oferite de agentia INTER- TOUR
  19. Capitolul 3. Egipt – Tara Faraonilor - oferta estivala la agentia de turism INTER-TOUR
  20. 3.1. Caracteristicile serviciilor de turism
  21. 3.2. Particularitatile serviciilor oferite de agentia de turism INTER-TOUR
  22. 3.2.1. Caracteristici de calitate
  23. 3.3. Egipt – Tara Faraonilor – oferta estivala
  24. Capitolul 4. Concluzii si recomandari

Extras din proiect

Societatea Inter-Tour S.R.L. a fost infiintata in anul 1994 si este inmatriculata in Registrul comertului cu nr. J 04 317 1994, avand forma juridica de constituire societate cu raspundere limitata si un capital privat de 100 %.

Societatile cu raspundere limitata se infiinteaza pe baza de contract de societate, obligatiile sociale garantate cu patrimonial social al societatii, iar actionarii sunt obligate numai la plata partilor sociale.

Contractul de societate cuprinde elemente necesare pentru infiintarea si functionarea unei firme: numele actionarilor si domiciliul lor, forma si denumirea societatii, partea fiecarui asociat la pierderi si beneficii, localitatile in care firma are sucursale si filiale, durata societatii, modul de dizolvare si de lichiditate al societatii.

Controlul societatii este realizat de catre asociatii directi ai unitatii pe tot timpul functionarii acesteia.

Personalul angajat este alcatuit din cetateni romani cu domiciliul in Romania, iar salarizarea acestora se face in conformitate cu legislatia Romaniei.

In domeniul organizarii interne orientarea fundamentala privind folosirea resurselor umane este de a atinge scopurile firmei, calitatea serviciilor oferite clientilor depinzand in mare masura de personalul angajat. Agentia dezvolta relatii armonioase atat in cadrul ei, cat si cu partenerii de afaceri si clientii, personalul participand in mod constient si creator la realizarea obiectivelor.

Dispunand de un personal cu o bogata experienta in domeniu, o reclama adecvata si prin calitatea serviciilor oferite, Agentia Inter-Tour si-a creat o clientele proprie stabile, inregistrand o spectaculoasa crestere a numarului celor care apeleaza la serviciile oferite de aceasta firma.

O politica manageriala buna impreuna cu o echipa bine pregatita a facut ca in scurt timp Inter-Tour sa devina una din cele mai apreciate firme de turism din zona.

Firma utilizeaza metode moderne de promovare ( mass-media, panouri publicitate, contracte de sponsorizare-publicitate etc.,)

CAPITOLUL 2. MEDIUL DE MARKETING AL AGENTIEI DE TURISM INTER-TOUR

2.1. MEDIUL INTERN- MEDIUL EXTERN

In desfasurarea activitatii, orice firma actioneaza in functie de posibilitatile sale interne, dar si de conditiile mediului in care se realizeaza raporturile cu piata care reprezinta mediul sau de marketing. Starea si evolutia componentelor mediului influenteaza modalitatile de orientare si actiune strategica si tactica a intreprinderii, in fiecare etapa a activitatii.

In calitate de agent economic intreprinderea are nevoie sa identifice si sa studieze mediul de marketing, sa stabileasca impactul lui asupra activitatii sale, directiile di tendintele posibile in evolutia acestuia. In aceste conditii, firma isi modeleaza mai bine activitatea si isi mentine si sporeste capacitatea de adaptare si actiune asupra pietei cu rezultate positive pentru consumatori su profitabile pentru existenta si dezvoltarea sa propire.

Atributul esential al conducerii firmei este de a realize oferte atarctive din punct de vedere al necesitatii lor si posibilitatilor de cumparare ale clientilor. Succesul in acest sens este influentat, uneori hotarator, de mediul sau de marketing.

Pentru abordarea si definirea acestei notiuni pot fi folosite doua modalitati:

a) Intelegerea acesteia ca mediul marketingului unitatii;

In aceasta acceptiune, mediul marketingului unitatii este alcatuit din participantii si fortele din afara marketingului care influenteaza capacitatea conducerii de marketing de a mentine si dezvolta tranzactii de success cu clientii sai.

Astfel definit, conceptual include atat componente din interiorul unitatii, cat si componente exterioare ei. Se porneste de la ideea ca in elaborarea programelor de marketing compartimentul respective angajeaza, in acest sens, celelalte compartimente ale unitatii, inclusive conducerea generala a acesteia.

In domeniul organizarii interne orientarea fundamentala privind folosirea resurselor umane este de a atinge scopurile firmei, calitatea serviciilor oferite clientilor depinzand in mare masura de personalul angajat. Agentia dezvolta relatii armonioase atat in cadrul ei, cat si cu partenerii de afaceri si clientii, personalul participand in mod constient si creator la realizarea obiectivelor.

Firma isi elaboreaza si coordoneaza activitatea de marketing tinand seama de informatiile transmise de compartimentele de management, cercetare-dezvoltare, financiar-contabil,aprovizionare,productie,personal,etc.

Deciziile de marketing sunt influentate direct de calitatea personalului din toate compartimentele întreprinderii si de circulatia informatiei dintre acestea. Toate aceste compartimente constituie mediul intern al unei firme si reprezinta partea micromediului ce se afla sub controlul ei total si direct. Asupra celorlalte elemente ale micromediului întreprinderea poate avea influenta dar nu poate avea un control total.

Pe langa factorii interni, mediul marketingului unitatii cuprinde si factori din afaca intreprinderii.

Acestia pot fi grupati in doua categorii:

1. factori care au cu intreprinderea legaturi directe si influente reciproce: furnizorii de factori de productie 9 capital, forta de munca, mijloace de productie), intermediari, consumatorii, concurentii, marele public;

2. factorii care au legaturi indirecte cu intreprinderea: factorii demografici( rata natalitatii, rata somajului ), factori tehnologici ( aparitia de tehnologii performante in domeniul care duc la cresterea productivitatii muncii), factorii culturali( traditii, obiceiuri) factori institutionali si naturali ( calamitati ale naturii).

b) includerea in cadrul intreprinderii doar a factorilor din exteriorul ei sub numele de mediu extern al intreprinderii

In aceasta viziune, mediul extern al intreprinderii este alcatuit dintr-o retea de variabile exogene carora intreprinderea le opune propriile sale resurse umane, materiale si financiare. Factorii care alcatuiesc mediul extern al unitatii sunt grupati in micromediul si macromediul intreprinderii, neincluzand in micromediu si factorii din interiorul ei.

Mediul extern al intreprinderii este alcatuit dintr-o multitudine de factori care se aflea in anumite raporturi, determinandu-i o anumita fizionomie si influenta asupra activitatii unitatii.

Factorii mediului extern se modifica in timp, au caracter dinamic, ceea ce ale schimba intr-un sens sau altul , ca si in privinta gradului de intensitate, influenta asupra situatiei si evolutiei intreprinderii.

Pentru a supravietui si a-si dezvolta activitatea in mijlocul unui mediu schimbator firma trebuie sa fie in avangarda modificarilor ce ii influenteaza activitatea. Pentru aceasta , in primul rand, trebuie recunoscut faptul ca toate produsele au limite de performante si cu cat se apropie de aceste limite sunt mai costisitoare imbunatatirile.

Toata concurenta trebuie luata in serios. In mod obisnuit, atunci cand se face analiza competitiei, se porneste de la premise ca cei mai seriosi concurenti sunt cei cu resursele cele mai mari, In contextul obtinerii avantajului competitional pe seama schimbarilor de mediu, aceasta prezumtie este neadecvata.

Daca schimbarea de mediu promite avantaje potentiale, firma trebuie sa ia initiativa sis a atace pentru a castiga sau pentru a se mentine pe pozitie. Atacul presupune accesul la tehnologie, pregatirea personalului, punerea la punct a strategiilor pentru apararea pozitiei astfel obtinute.

Preview document

Marketing Turistic - Pagina 1
Marketing Turistic - Pagina 2
Marketing Turistic - Pagina 3
Marketing Turistic - Pagina 4
Marketing Turistic - Pagina 5
Marketing Turistic - Pagina 6
Marketing Turistic - Pagina 7
Marketing Turistic - Pagina 8
Marketing Turistic - Pagina 9
Marketing Turistic - Pagina 10
Marketing Turistic - Pagina 11
Marketing Turistic - Pagina 12
Marketing Turistic - Pagina 13
Marketing Turistic - Pagina 14
Marketing Turistic - Pagina 15
Marketing Turistic - Pagina 16
Marketing Turistic - Pagina 17
Marketing Turistic - Pagina 18
Marketing Turistic - Pagina 19
Marketing Turistic - Pagina 20
Marketing Turistic - Pagina 21
Marketing Turistic - Pagina 22
Marketing Turistic - Pagina 23
Marketing Turistic - Pagina 24
Marketing Turistic - Pagina 25
Marketing Turistic - Pagina 26
Marketing Turistic - Pagina 27
Marketing Turistic - Pagina 28
Marketing Turistic - Pagina 29
Marketing Turistic - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Marketing Turistic.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de marketing folosite de SC Paralela 45 SA

INTRODUCERE Turismul este cea mai mare afacere a începutului de mileniu, atât pe plan mondial, cât şi în Uniunea Europeană spre care tinde şi...

Marketing Turistic

1. Misiunea Agentia de turism si-a stabilit drept misiune asigurarea unor pachete de servicii atractive, complete si de calitate pentru turistii...

Strategie de marketing - agenția de turism Escape Travel

1. Ideea de afaceri ‘’ ESCAPE TRAVEL’’ este o agenţie de turism la standarde europene, care furnizează servicii turistice complete de cea mai bună...

Campanie de promovare agenția de turism Ambasador Tours&Travel

Introducere În Raportul anual publicat de World Travel & Tourism Counsil (WTTC) se previzionează faptul că cererea turistică şi a călătoriilor va...

Mixul de Marketing - Howard Johnson Grand Plaza

Introducere Acest proiect îsi propune sa analizeze programul de marketing al lansarii hotelului Howard Johnson Grand Plaza în Bucuresti....

Trăsăturile și funcțiile marketingului

Marketing, ca si concept – teoretic si orientare a activitatii practice (tehnico – economice) a intreprinderii se distinde prin trei trasaturi de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Marketingul în Turism

Dealungul timpului s-a realizat o specializare a marketingului de la domeniul bunurilor tangibile, catre domeniul serviciilor . In acest fel a...

Te-ar putea interesa și

Strategii și Politici de Marketing în Cazul Brandului Turistic Bucovina

Capitolul I PARTICULARITĂŢI ALE MARKETINGULUI ÎN TURISM I.1.Specificul marketingului serviciilor Marketingul s-a dezvoltat ca o disciplină...

Politica de produs turistic la SC Coroana Tourism SA

INTRODUCERE Turismul reprezintă un fenomen economico-social propriu civilizaţiei moderne, manifestându-se ca o componentă distinctă a economiei,...

Dezvoltarea și promovarea zonei turistice Neamț

INTRODUCERE TURISMUL – ŞANSǍ A DEZVOLTǍRII ECONOMICO - SOCIALE Turismul se manifestă ca o componentă distinctă a economiei, cu o prezenţă tot...

Modalități de Promovare a Serviciilor unei Societăți

1.CONCEPTE SI CARACTERISTICI FUNDAMENTALE ALE MARKETINGULUI TURISTIC 1.1 CONCEPTE TEORETICE PRIVIND MARKETINGUL TURISTIC Esenţa marketingului...

Planificarea Strategică de Marketing în Cadrul Complexului Turistic Green Village

Cuvânt introductiv Tema acestei lucrări tratează procesul de planificare strategică de marketing în cadrul complexului turistic Green Village....

Utilizarea marketingului în agențiile de turism

INTRODUCERE Actualitatea temei. Profunzimea și dinamismul din toate sectoarele vieții ecomice și sociale se manifestă prin schimbări majore în...

Perspectivele Dezvoltării Turismului

INTRODUCERE Activitatea turistica se numara printre cele câteva fenomene care s-au impus în epoca contemporana, dezvoltarea sa spectaculoasa...

Politica de produs turisitic și soluții de creștere a eficienței produselor turistice

Introducere Industria turistică este un sector important al economiei locale, regionale şi mondiale , având implicaţii majore în dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?