Marketing turistic - Cetatea Râșnov

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3559
Mărime: 559.49KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra Coman
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bobalca Claudia

Extras din proiect

Rezumat prima parte

Cetatea Rășnov

Am ales Cetatea Raşnov, din judeţul Braşov, deoarece considerăm că este unul dintre cele mai reprezentative obiective culturale din această zonă, cu un potenţial turistic cultural.

Această cetate a beneficiat de o creştere a numărului de vizitatori de la câteva sute pe an, la mai multe mii (numai în perioada de vară sunt zile când vizitarea este de peste 500 de vizitatori individuali). Anual, mii de turişti vin să participe la Festivalul Ecvestru şi Zilele Râşnovului pentru a vedea celebrele demonstraţii cu cai, dresaj, dansuri populare, căluşarii, dar şi multă muzică şi voie bună.

Obiectivul cultural Cetatea Râşnov se adresează atât bărbaţilor, cât şi femeilor cu varsta cuprinsă între 14-45 de ani, elevi, studenti şi intelectuali, deoarece aceştia doresc să-şi dezvolte aria de cunostinţe. Se adresează în special persoanelor care nu au reşedinta în Braşov cât şi persoanelor cu un stil de viaţă activ.

În cazul obiectivului ales:

- concurenţa directă este reprezentată de celelalte cetăţi ( Cetatea Rupea,Cetatea Braşovului şi Cetatea Feldioara);

- concurenţa indirectă fiind reprezentată de toate celelalte obiective culturale din Braşov (Castelul Bran, Biserica Neagră, Prima Şcoala Românească,Bastionul Ţesătorilor,Turnul Alb şi Turnul Negru, Sala negustorilor, etc.);

- concurenţa de soluţii este reprezentată de alte forme de turism: cel balneo-climateric, turism montan, turism de odihnă şi recreere şi turism de agrement.

Capitolul 3. Produsul turistic cultural

3.1 Descriere detaliată

Agenţia noastră de turism SC NEW TOURISM SRL este o societate înfiinţată la data de 15.01.2011, cu un capital social de 2000 RON.

Este o agenţie de turism tour-operatoare, având în vedere că organizăm şi vindem pe cont propriu pachete turistice.

Sediul agenţiei este pe strada Străpungerii Silvestru, nr.8, Iaşi.Ne-am aşezat strategic într-o zonă unde există mai multe agenţii de turism, pentru a sfida concurenţa.

Contact:

TEL. 0745657654/ 0765678664

e-mail newtourism@yahoo.com

Facebook newtourism

Am ales să creem un produs turistic referitor la un obiectiv cu adevărat reprezentativ pentru cultura românească, Cetatea Râșnov.

Considerată una dintre cele mai frumoase cetăți de pe teritoriul țării noastre, este situată în Țara Bârsei, pe drumul Brașov-Rucăr-Câmpulung Muscel, ce face legătura între Țara Românească și Transilvania.

Turiștii care doresc să viziteze cetatea vor rămâne impresionați de măiestria cetății, de atmosfera de mister ce plutește în aer, dar și de trecutul care parcă se deruleză ca un film printre ruine, ziduri și păduri. Toate acestea, alături de construcția deosebită a cetății, facilitățile pe care le oferă și multitudinea de obiective auxiliare din împrejurimi, ne ajută la construirea unui produs turistic interesant și atractiv.

Cetatea Râşnovului a intrat în istoria cinematografiei româneşti mai ales că decorul preferat de regizorul Sergiu Nicolaescu pentru filmele sale istorice Dacii (1966) şi Nemuritorii (1974).

În 1967, la Râşnov este realizat filmul Columna, o coproducţie româno-germano-italiană regizată de Mircea Drăgan, avându-i în rolurile principale pe Ilarion Ciobanu, Richard Johnson, Florin Piersic, Antonella Lualdi, Gheorghe Dinică. Filmul a fost nominalizat anul următor la ,,Globul de aur” şi la ,,Oscar” pentru cel mai bun film străin. În timpul filmărilor, în cetate s-au descoperit urme de locuire dacice.

Fiind poziționată pe un deal stâncos, împrejmuit de pădure, singura cale de acces este dinspre est.

În ceea ce privește construcția cetății, aceasta are un stil arhitectonic simplu, apropiat de construcția caselor obișnuite, adaptat cerințelor de fortificare, aerul medieval păstrându-se și acum după 500 de ani de existență.

Cetatea oferă facilități în plus față de alte obiective culturale, în interiorul cetății aflându-se Taverna, un mic restaurant unde se poate servi masa. Deasemeni, fotografiatul în interiorul Cetății este gratuit.

Având în vedere că piața țintă este formată din femei și bărbați cu vârsta cuprinsă între 14- 45 de ani, elevi, studenți, și intelectuali, am creat următorul produs turistic :

Nume: “Weekend de mister la Cetatea Râșnov”

Slogan: Călătorește în trecut, vizitând Cetatea Râșnov !

Perioada: 27 - 29 mai 2011

Transport: autocar, Sami-Trans

Ghidul turistic: Eugen Bigan, ghid de turism național cu atestat

Traseul: Iași-Roman-Bacău-Târgu Secuiesc- Brașov- Râșnov- Bran; Retur

Plecare din Iași 27/05/2011 orele 07:00 autogara Codreanu, sosire Râșnov 27/05/2011 orele 12:30

Retur: Plecare din Râșnov 29/05/2011 orele 16:00, sosire Iași 29/05/2011 orele 21:30, autogara Codreanu

Cazare: pensiunea de 3 stele “Casa Contelui”, situată la poalele Cetății

Masa: turiștii pot lua masa în incinta Cetății la restaurantul “Taverna”, sau în împrejurimile acesteia, la restaurante precum: “Conca Verde”, “Intim”, “La Izvor”(situat la poalele Cetății).

Preview document

Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 1
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 2
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 3
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 4
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 5
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 6
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 7
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 8
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 9
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 10
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 11
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 12
Marketing turistic - Cetatea Râșnov - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Marketing Turistic - Cetatea Rasnov.doc

Alții au mai descărcat și

Publicitate și Planificare Media

Cuvânt înainte: Vă invit să cunoaşteţi Branul unde veţi descoperi multe din valorile păstrate în lada de zestre a României, iar pe cei care au mai...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Campania de promovare online a Pensiunii Montana

INTRODUCERE Fiind un sistem de schimbare a informatiilor, cel mai important aspect al Internetului este puterea lui de conectare, abilitatea de a...

Perspectivele Dezvoltării Turismului

INTRODUCERE Activitatea turistica se numara printre cele câteva fenomene care s-au impus în epoca contemporana, dezvoltarea sa spectaculoasa...

Analiza activității de turism din Județul Brașov

CAPITOLUL I : TURISMUL SI MARKETINGUL TURISTIC – ABORDARI TEORETICE 1.1 DEFINIREA NOŢIUNII DE TURISM Etimologic, cuvântul „turism” provine din...

Potențialul Turistic al Județului Brașov

Potentialul turistic al judetului Brasov 1. Locul turismului în cadrul economiei judeţene Sectorul turistic a fost identificat ca fiind...

Promovarea destinației Poiana Brașov în Germania

Agentia de turism TopazEuroTour si-a stabilit drept misiune punerea la dispozitia turistilor a unor pachete de servicii ce includ trasee montane,...

Strategii de Marketing în Cadrul Unui Complex Hotelier

Introducere Structura turismului contemporan, fie el intern sau international, demonstrează că printre mobilurile care-i determină dezvoltarea se...

Ai nevoie de altceva?