Marketing Turistic - Covasna

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 57 în total
Cuvinte : 18749
Mărime: 749.54KB (arhivat)
Publicat de: Bucur Marian
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Cap 1. Covasna –prezentare generală 2
  2. Cap 2. Resurse naturale ale regiunii şi staţiunii 4
  3. Cap 3. Tradiţii şi turişti celebri 6
  4. Cap 4. Viaţa culturală 17
  5. Cap 5. Pachete sau produse turistice pentru toţi şi fiecare 23
  6. Cap 6. Proceduri balneoclimaterice generale 26
  7. Cap 7. Proceduri balneoclimaterice specifice 35
  8. Cap 8. Standardul ridicat al serviciilor medicale oferite 40
  9. Cap9. Atmosfera specială a regiunii şi a staţiunii 43
  10. Cap 10. Puterea , magia naturii ca parte a staţiunii 50
  11. Cap 11. Sportul ca modalitate importantă de petrecere a sejurului 53

Extras din proiect

Cap 1. Covasna –prezentare generală

Orasul Covasna se situeaza în partea estica a judetului Covasna (fostul comitat cu acelasi nume, Covasna), la poalele nordice a muntii Bretcului. Orasul, având asezare centrala în Scaunul Orbai, a avut rol important în viata Scaunului, desi nu a avut nici statut de oras de târg. Din punct de vedere istoric localitatea se poate compara cu comunele mari din apropiere: Ghelinta, Zabala si Zagon. A devenit centrul administrativ al Scaunului Orbai maitârziu; în 1952 a primit statut de oras si în prezent este cea mai importanta statiune balnearadin judet.

Poate cea mai frumoasa descriere a cadrului natural din Covasna provine de la Hankó Vilmos: „O parte a satului se situeaza pe câmpii, cealalta parte este plasata pe muntii acoperiti de paduri. Este o priveliste senzationala care îmbratiseaza veselia câmpiilor si maretia muntilor”.

Orasul si împrejurimile acestuia sunt populate din timpurile cele mai vechi, dovezi pentru aceasta fiind ramasitele cetatii situate în padurea Miske la o distanta de aproximativ doua ore si jumatate de mers, de la oras. Se afirma în mai multe lucrari ca aceasta cetate ar fi fost o cetate dacica. În partea de est a vaii pârâului Miske s-au gasit ramasite de cladiri romane, construite în a treia treime a secolului al II. dupa Hristos (între anii 150- 158). Aceste vestigii sunt importante din punctul de vedere al invadarii romane care a durat putin mai mult de un secol. În teritoriul orasului s-au gasit ramasite de sabii si de topoare de arama. Conform traditiei populare în aceasta zona a Carpatilor Orientali se afla cetatea zânei Ileana Sânzeana - dupa care a fost numit cea mai frumoasa vale, Valea Zânelor.

Prima mentionare scrisa a numelui localitatii se dateaza înca din anul 1548 sub numele de

Kowazna, iar numele CsomakVrös (Kewres) apare în anul 1464. În partea estica a Covasnei se gaseste Valea Voinesti, care a fost a localitate distincta de Covasna dar care din secolul al XVI. este amintit ca fiind o unitate administrativa comuna cu Covasna.

Covasna este a zona geografica foarte bogata în ape minerale si terapeutice, respectiv în

bioxid de carbon. De aici provine si numele localitatii nu întâmplator din cuvântul slav kvasz ceea ce înseamna acru. Prima aparitie documentara a apelor mineralele din Covasna se dateaza din 1567. În 1773 deja se dateaza analiza chimica a izvoarelor, iar în 1818 localitatea apare deja ca statiune balneara. Apele acre sunt folosite cu scop curativ pentru diferite boli (de stomac, sistemului digestiv, probleme renale, etc,), iar sub forma de baie pentru boli cardiace. Pe lista resurselor naturale din Covasna se înscrie si bioxidul de carbon care se foloseste sub forma de tratament de mofeta. Ionizarea aerului din aceste munti este, deasemenea, importanta.

Orasul se compune din doua parti oarecum distincte: Covasna si Voinesti. Fiind în present un cartier rezidential cu aspect rural, sau mai bine-zis cu aspect de oras-gradina, cartierul Voinesti face tranzitia spre Valea Zânelor, zona cu caracter recreativ si curativ-balnear, marcata de prezenta spitalului cardiologic si statia inferioara a Planului Înclinat, monument de istoria industriei de exploatare a lemnului.

Suprafata administrativa a orasului este de 15.800 hectare, din care 796 hectare teren

intravilan. Teritoriul orasului se întinde de la sesul Râului Negru pâna la vârful Lacauti, din Muntii Vrancei (1.777 m). De oras apartine si satul Chiurus, aflat la 2,5 km catre sud.

Teritoriul administrativ al orasului se învecineaza cu cele ale comunelor Comandau la est, Zabala la nord, si Zagon spre sud, Brates la vest. În partea de est zonele paduroase de pe crestele Muntilor Vrancei fac legatura cu teritorii atribuite comunei Gura Teghii din judetul Buzau, si Nereju din judetul Vrancea. Judetul Covasna, care si-a capatat numele dupa orasul

Covasna, s-a înfiintat în urma reorganizarii administrative din 1968. Judetul Covasna a

mostenit teritoriul fostului comitat si mai devreme scaun numit Trei Scaune, iar comuna Covasna, atestata documentar în 1548, a fost sediul scaunului Orbai, unul dintre subdiviziunile scaunului Trei Scaune (alaturi de scaunul Kézdi si scaunul Sepsi, toponime pastrate în denumirea municipiului Tg. Secuiesc/Kézdivásárhely si Sf. Gheorghe/Sepsiszentgyörgy).

Asezat în partea estica a judetului Covasna, orasul Covasna este al doilea centru urban din Depresiunea Tg. Secuiesc, aflat la 20 km sud de municipiul Tg. Secuiesc, si la 35 km est de municipiul Sf. Gheorghe, resedinta judetului. Asezarea si-a capatat statutul de oras în 1952,’ datorita mai ales functiilor sale turistice si industriale, având în prezent o populatie de 11530 locuitori (2005).

La Recensamântul populatiei din 2002 orasul a avut 11207 locuitori din care maghiarii au avut o pondere de 66,58 % (7462 locuitori), românii 32,03 % (3590 loc.), iar 1,38 % (155 persoane) fiind de alte nationalitati. Din punct de vedere confesional populatia locala apartine la biserica reformata (5211, 46,49 %), ortodoxa (3224, 28,76 %), romanocatolica (2316, 20,66 %), baptista (67, 0,59 %) si unitariana (47, 0,41 %).

Orasul se afla, ca si celelate asezari mai mari din vecinatate (Zagon, Zabala, Ghelinta, Ojdula) la contactul dintre munte si depresiune, pe conul de dejectie al pârâului ce iese din zona montana. Formatiunile piemontane au facilitat formarea vetrei asezarii, darorita prezentei apelor freatice aproape de suprafata, totodata fiind adapostit de influentele climatic nefavorabile (îngheturile mai frecvente în zonele mai joase ale depresiunii, vânturi puternice (Nemira dinspre nord-est), precum si de inundatii.

Resursele naturale ale depresiunii (soluri relativ fertile) si ale zonei montane (paduri de amestec si rasinoase; piatra pentru constructii) sunt completate în mod fericit de resurse ale subsolului: emanatiile de gaze mofetice si ape minerale folosite pentru tratamente balneare respectiv pentru consum alimentar. Pe baza pasunilor montane, submontane din zona, oieritul si prelucrarea produselor de lactate, si produselor din lâna sunt îndeletniciri traditionale ale oierilor români din Voinesti.

Ceea ce a creat reputatie orasului este turismul balnear bazat atât pe factorii terapeutici

naturali, dar si pe procedeele teraputice, competenta personalului si dotarea materiala-tehnica

a spitalului de cardiologie, înfiintat în anul 1977 în Valea Zânelor. În anii 1970 s-au construit câteva hoteluri balneare cu capacitati apreciabile (totalizând peste 2200 locuri cazare). În dezvoltarea turismului din ultimul deceniu se remarca înmultirea pensiunilor turistice, care ofera atât servicii de cazare, cât si agrement.

Pentru explicarea numelui localitatii au fost create mai multe teorii, cea mai plauzibila fiind insa originea slava a denumirii: in limbile slave, "cvasna" inseamna "acru", posibila referire la apele minerale acide (cu dioxid de carbon). Aceasta varianta este sustinuta de frecventa mare in zona a numelor de origine slava: Lisnau, Borosneu, Dobolii, Papauti, Cernat etc, care atesta ca, inaintea sosirii secuilor pe aceste meleaguri, aici locuiau slavii.

Distanta pe sosea de la resedinta de judet, orasul Sf. Gheorghe, este de 35 km, de la Targu Secuiesc 20 km, de la Brasov 60 km, iar de la Bucuresti 250 km.

Preview document

Marketing Turistic - Covasna - Pagina 1
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 2
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 3
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 4
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 5
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 6
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 7
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 8
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 9
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 10
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 11
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 12
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 13
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 14
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 15
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 16
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 17
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 18
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 19
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 20
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 21
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 22
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 23
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 24
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 25
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 26
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 27
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 28
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 29
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 30
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 31
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 32
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 33
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 34
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 35
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 36
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 37
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 38
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 39
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 40
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 41
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 42
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 43
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 44
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 45
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 46
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 47
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 48
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 49
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 50
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 51
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 52
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 53
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 54
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 55
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 56
Marketing Turistic - Covasna - Pagina 57

Conținut arhivă zip

  • Marketing Turistic - Covasna.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Strategii de dezvoltare durabilă a serviciilor în economia modernă

CAPITOLUL 1 Importanţa serviciilor în economia modernă 1.1 Serviciile – sector distinct al economiei Concepţia modernă referitoare la sistemele...

Politică de promovare în turismul balneoclimateric. studiu de caz SC Montana SRL

INTRODUCERE Dezvoltarea turismului şi asistenţei medicale de recuperare în staţiuni balneare şi de odihnă este un fenomen socio-economic complex,...

Prezentarea Societății Comerciale și a Agenției de Turism

INTRODUCERE Am ales pentru realizarea lucrării de diplomă, tema “Studiul pieţei şi al eficienţei economice pentru agenţia de turism Caraiman din...

Economia Turismului - Proiect de Valorificare al Arealului Suceava

CAPITOLUL I PROGRAM DE VALORIFICARE A POTENTIALULUI TURISTIC 1.1. Puncte forte si puncte slabe ale proiectului Puncte forte. Covasna si...

Turismul Balnear - Covasna

Statiunea Covasna si imprejurimile sale reprezinta un produs turistic complex, competitiv pe piata turistica interna si externa. Statiune...

Raport Analiza - SC Turism Covasna SA

1. PREZENTAREA SOCIETATII - Denumirea societatii comerciale SC TURISM COVASNA SA - Sediul social oras Covasna, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1-2,...

Crearea unei Pensiuni

CAPITOLUL 1 TIPUL DE UNITATE Dezvoltarea unei pensiuni turistice reprezintă o afacere de dimensiuni mici în turism. Tendinţa în această industrie...

Promovarea unui produs turistic pe piața autohtonă

Misiunea Scopul nostru este de a realiza un produs turistic integrat, reprezentativ pentru România, care să satisfacă o paletă extinsă de...

Ai nevoie de altceva?