Marketing Turistic - Maroc

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 69 în total
Cuvinte : 9121
Mărime: 3.79MB (arhivat)
Puncte necesare: 10

Extras din proiect

Capitolul I

Prezentarea destinatiei turistice

Maroc

1.1 Prezentare generala:

Cu acrobatii si îmblânzitorii sai de serpi, Marocul este o tara care incita la visare. Doar la auzul unor nume simbolice ca Marrakesh, Fez, Meknes sau Tangier, imaginatia începe sa creeze scenarii de basm. Un teritoriu muntos si desertic, situat în Africa de Nord, Maroc este scaldat de apele Oceanului Atlantic în vest si Marea Mediterana în nord. Aceasta tara are multe de oferit: orase medievale, ruine din vremea romanilor, fortarete, monumente musulmane foarte valoroase, safari pe camile în desert, safari cu cai prin Muntii Atlas si multe altele.

Marocul este o initiere în exotismul magic al lumii islamice, arabe si africane deopotriva. Este vorba despre tarâmul medinelor si minaretelor, deserturilor si muntilor. Pentru a fi patruns de spiritul Marocului este de ajuns pentru început sa strabati strazile marilor orase. Fes - vechea capitala - detine o arie întetita de constructii medievale, în timp ce Marrakech capteaza atentia prin negustorii celebri în toata lumea ce vând o multitudine de produse.

Sarmul Marocului se regaseste în diversitatea sa. Pentru însetatii de soare, se întind aici mile întregi de plaja, în timp ce în centru se desfasoara Muntii Atlas, cu crestele albite de zapada, perfecti pentru pasionatii de alpinism si drumetii. Dincolo de munti stapâneste desertul Sahara, acolo unde cândva treceau caravanele negustorilor de fildes si mirodenii.

Marocul este leaganul unui trecut ce se masoara în secole si milenii, ofera vizitatorului decorul grandios al vestigiilor, picturile rupestre din regiunile presahariene, civilizatia desertului, monumentele artei islamice în care rafinamentul se îmbina cu maretia, arta si folclorul cu originalitatea etalata în numeroase centre urbane si rurale.

Potential turistic natural:

Relieful - Terenul este foarte variat. De la NE la SV, tara este strabatuta de lantul Muntilor Atlas, ca o coloana vertebrala care se termina brusc în ocean. Atlasul Mare, în centru, cu cele mai mari altitudini (Toubkal, 4165 m), Atlasul Mijlociu, în NV, si Anti - Atlasul în S, în fata Saharei. În E, Platoul Rekkam domina depresiunea Moulouya. În N, paralel cu tarmul Mediteranei, Muntii Rif (2452 m) care coboara brusc în mare si în ale caror vai curg râuri vijelioase. Se disting cinci regiuni: câmpia de coasta, fertila, regiunea muntilor Atlas, podisurile centrale, cultivate, podisuri din S, zona presahariana, si câmpiile aluvionare din SV. Majoritatea apelor se varsa în Oceanul Atlantic, insa Moulouya se varsa in Marea Mediterana.

Desertul si marea sunt alte atractii turistice ale Marocului. Amatorii de aventura pot opta pentru o excursie pe camile prin Sahara, iar in ceea ce priveste litoralul , operatorii de turism recomanda Agadir, considerata mai statiunea cel mai frumos amenajata din Maroc, avand o plaja de 10 km cu nisip auriu.

Agadir este o importanta statiune balneara si port la Oceanul Atlantic, iar pozitia geografica este perfecta, deoarece Muntii Atlas apara statiunea de caldura Saharei, iar Oceanul Atlantic vara o racoreste, iar iarna o incalzeste. Aici ne putem bucura de mare practicand diferite sporturi nautice, sau de munte prin drumetiile in Muntii Atlas.

Portul Agadir Plaja Agadir

Dunele de nisip – in partea de rasarit a tarii, la granita cu Algeria, se ridica una din cele mai frumoase dune de nisip din Sahara, care are ceva cameleonic, schimbandu-si culoarea de la rosu la ocru opal pe masura ce soarele se apropie de linia orizontului. Minunate pensiuni în stil casbah - case fortificate construite din pamânt - primesc anual milioane de turisti, veniti sa savureze mâncarurile si sa se împartaseasca din simplitatea vietii berberilor.

Fauna si flora

Vegetatia este xerofila, rara si cuprinde circa 1000 de specii uneori absenta în zonele desertice.

În Maroc veţi vedea atât flora săracă a deşertului şi munţilor arizi, cât şi verdeaţa oazelor, a pădurilor şi a zonelor fertile. Dintre arborii care cresc pe teritoriul marocan menţionăm cedrul, stejarul de plută, castanul de India sau maronierul, lemn rosu, bun pentru fabricare amobilierului si platani. Se cultivă în general plante leguminoase, trestie de zahăr şi sfeclă de zahăr, precum şi pomi fructiferi de tip subtropical – portocali, smochini etc.

Fauna este formata din rozatoare mici africane, iepuri de camp, arici de desert, gazele, caprioare, nubieni salbatici, bursuci, hiene cu pete, sacali, vulpi de nisip, nevastuici dungate libiene, manguste zvelte, camile. Marocul contine de asemenea peste 300 de specii de pasari migratoare, împreuna cu pasari de apa si de tarm si numeroase alte tipuri de pasari( ibis - în figura de mai jos). Cele mai des întâlnite sunt strutii, pasari de guinea, pasari de prada, vulturul de desert, bufnite, ciocârlii de nisip, rândunici, corbi s.a.

Preview document

Marketing Turistic - Maroc - Pagina 1
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 2
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 3
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 4
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 5
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 6
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 7
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 8
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 9
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 10
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 11
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 12
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 13
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 14
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 15
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 16
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 17
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 18
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 19
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 20
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 21
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 22
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 23
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 24
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 25
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 26
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 27
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 28
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 29
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 30
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 31
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 32
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 33
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 34
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 35
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 36
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 37
Marketing Turistic - Maroc - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Marketing Turistic - Maroc
    • Marketing Turistic - Maroc.doc
    • Marketing Turistic - Maroc.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Marcă versus brand

I. Marcă vs. Brand Problema marcă vs. brand este o controversă în industria publicităţii şi a comunicării de marketing din România. De cele mai...

Croația - turism

Capitolul 1-Prezentarea generala a tarii o Date geografice Croatia este o tara in Europa central situate intre Slovenia, Ungaria, Bosnia si...

Marocul - o veritabilă explozie a simțurilor

1. Alegerea tipului de program turistic international 1.1 Tara in care se desfasoara programul turistic Marocul ,tara araba, africana si...

Ai nevoie de altceva?