Marketingul Destinației Turistice Shanghai

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 6109
Mărime: 584.73KB (arhivat)
Publicat de: Sergiu Botezatu
Puncte necesare: 7
Universitatea Transilvania din Brașov Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor

Extras din proiect

Cap.1 Introducere

Această lucrare este motivată de actualul mileniu, care prefigurează şi aduce în atenţia tuturor celor implicaţi în afaceri internaţionale noi provocări şi tendinţe, care solicită soluţii inedite în cea mai mare parte.

Aceste contexte noi şi diferite pe care le întâmpinăm, dar totodată şi continuarea tendinţelor existente solicită şi stimulează găsirea unor abordări potrivite care să ajute la integrarea acestora.

Lucrarea de faţă îşi propune să prezinte Marketingul destinației turistice Shanghai, Organizatoarea Expoziției Mondiale din 2010. Pentru a reuşi să exemplificăm acest lucru am realizat o prezentare a destinaţiei şi a strategiilor de marketing folosite.

Pentru început, am descris în cadrul capitolului II câteva aspecte legate de istoric, localizare, obiective turistice, aspecte pozitive şi negative, imaginea destinaţiei la nivel naţional şi internaţional. Am continuat în capitolul III cu prezentarea strategiilor de marketing utilizate pentru promovarea Expo 2010 Shanghai.

Capitolul IV prezintă rezultatele evenimentului: număr de participanţi (turişti naţionali şi internaţionali), încasări, actorii implicaţi şi care au beneficiat de pe urma desfăşurării evenimentului, calendarul evenimentelor, noua imagine a oraşului şi brandul acestuia, serviciile/programele de comunicare şi susţinere a brandului.

Nu în ultimul rând, în cadrul capitolului V, am prezentat câteva concluzii care au reieşit din această lucrare şi totodată am conturat câteva propuneri pentru a îmbunătăţi situaţia actuală.

Capitolul 2. Prezentarea orașului Shanghai înainte de organizarea expoziției mondiale din 2010 (istoric, localizare, obiective turistice, aspecte pozitive şi negative, imaginea destinaţiei la nivel naţional şi internaţional)

Shanghai este cel mai mare oraș din China și un centru important comercial în Asia. Orașul are o populație de 13,5 milioane de locuitori. Alături de Shenzhen și Guangzhou, este motorul economic al Chinei.

Shanghaiul este centrul financiar și economic al Chinei, deși a început reforme economice abia în 1992, aproximativ 10 ani după alte orașe sau provincii chinezești.

Este poarta Chinei către lume. Înainte de 1992, majoritatea fondurilor orașului mergeau la Beijing, capitala republicii, în timp ce Shanghaiul era un oraș relativ nedezvoltat și sărac.

Scurt istoric

Cu o istorie controversată, Shanghai-ul a fost ocupat pe rând de britanici, americani, francezi și japonezi, fiecare dintre aceștia lăsându-și amprenta asupra orașului.

Shanghai, până la dinastia Sui, era numit satul Huating. Sub dinastia Tang, a devenit prefectura Huating, înainte de a i se da numele actual sub dinastia Song.

Orașul s-a dezvoltat din punct de vedere economic de-abia după Războiul Opiumului și ocupația străină asupra sa. Războiul s-a terminat în 1842 prin Tratatul de la Nankin, care stabilea deschiderea pentru comerț a porturilor chinezești, printre care și Shanghai.

Războiul chino-japonez din 1894-95 a marcat profund identitatea culturală a orașului, contribuind în anii 20-30 la înflorirea artelor, cinematografului, teatrului și la crearea primului grup chinez de jazz. Cântăreața și actrița Zhou Xuan este fără îndoială cea mai emblematică figură a epocii. Tot în Shanghai a fost creat Partidul Comunist Chinez în 1921 și au fost organizate primele greve muncitorești.

În timpul celui De-al Doilea Război Mondial, Shanghai a devenit un centru pentru refugiații din Europa.

Când la putere a ajuns Partidul Comunist Chinez, orașul a fost considerat un simbol al capitalismului și a intrat într-o perioadă de "hibernare", fiind aproape uitat de toată lumea. În urma reformelor lui Deng Xiaoping, orașul a fost pus din nou în valoare.

Preview document

Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 1
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 2
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 3
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 4
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 5
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 6
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 7
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 8
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 9
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 10
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 11
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 12
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 13
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 14
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 15
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 16
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 17
Marketingul Destinației Turistice Shanghai - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Marketingul Destinatiei Turistice Shanghai.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?