Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România

Proiect
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5959
Mărime: 48.14KB (arhivat)
Publicat de: Celia Ursu
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Boboc
Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative Administratie Publica

Cuprins

  1. 1. Introducere in domeniul Marketingului Public
  2. 2. Necesitatea marketingului in institutiile publice din Romania
  3. 3. Prezentarea orasului Timisoara
  4. 4. Regulamentul de organizare si functionare a orasului Timisoara
  5. 5. Misiune,obiective si scopuri ale Primariei Timisoara
  6. 6. Analiza SWOT
  7. 7. Analiza macromediului
  8. 8. Stabilirea strategiei de marketing
  9. 9. Mixul de marketing al Primariei Timisoara
  10. 10. Bibliografie

Extras din proiect

1. Introducere in domeniul Marketingului Public

Marketingul public ca o functie organizationala si un process de creare,comunicare si furnizare a unor servicii publice pentru clienti si de managerizare a relatiei cu acestia in folosul organizatiei si publicului.

Marketingul s-a concentrate in mai multe directii:pe oferirea de produse si servicii,pe institutii /agentii /organizatii,pe functii de deservire,pe activitati de conducere si pe probleme sociale,toate centrate pe produsele si serviciile existente,la o noua viziune,bazata pe nevoile consumatorilor cetateni.

Marketingul public sau marketingul in administratia publica este o notiune care vizeaza concepte,principii,metode si tehnici pentru intelegerea si perfectionarea activitatilor de marketing si de executie din institutiile publice si a comportamentului de marketing al functionarilor publici permanenti si/sau alesi din sectorul public.

Marketingul public apare ca o functie a managementului din organizatiile publice conceputa in birourile lor si implementata de functionarii publici.

2. Necesitatea marketingului in institutiile publice din Romania

Pentru organismele si institutiile publice materializarea opticii de marketing se realizeaza prin activitati practice circumscrise marketingului serviciilor publice.

Elementele specifice ale marketingului public se nasc din imbinarea unui ansamblu de factori legati de caracterul „public” si de caracterul „serviciu” ale activitatilor administratiilor si organizatiilor publice.

Cand vorbim de serviciu public,termenul „public” poate avea diferite semnificatii care sunt atasate, fie apartenentei publice (sectorul public),fie misiunii publice (interes general).

In definirea serviciului public pot interveni urmatoarele caracteristici:

- relatia necomerciala este o caracteristica care apare in serviciile publice. O consecinta a acestei situatii este absenta controlului si aprecierii direct prin clienti. Avantajul dat de gratuitatea sau de un pret foarte scazut permite consumatorilor sa continue utilizarea serviciului, chiar daca ei il gasesc mediocru sau inadecvat. O alta consecinta o reprezinta necesitatea cautarii de fonduri in afara pietei; „found reising-ul” constituie frecvent un demers practicat de administratii si organizatii publice, chiar daca el ia forme foarte discrete.

- vizarea interesului general - serviciile publice vizeaza interesul general si este inevitabil ca acesta sa nu se opuna uneori intereselor anumitor grupuri. Marketingul recomanda identificarea solutiilor acceptabile pentru toate partile participante (implicate), caci daca este adevarat ca intersul general nu este suma intereselor particulare, tot atat de adevarateste ca acest interes nu este intotdeauna contrar intereselor particulare.

Natura si caracteristicile serviciilor au o mare importanta pentru definirea demersului de marketing in domeniul serviciilor publice.

Din punct de vedere al naturii lor, serviciile publice sunt activitati mai mult sau mai putin tangibile, care au loc, de obicei, in momentul interactiunii dintre cumparator si prestator.

3. Prezentarea orasului Timisoara

Timişoara este situată în sud-estul Câmpiei Panonice (respectiv în sudul Câmpiei de Vest), în zona de divagare a râurilor Timiş şi Bega. Timişoara este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Timiş din regiunea istorică Banat, vestul României. La 1 ianuarie 2009, având 311.586 mii de locuitori, era al doilea oraş ca populaţie din România.

Orasul Timisoara este persoana juridica de drept public, are patrimoniu propriu si capacitate juridica deplina. Orasul poate intra in raporturi juridice cu alte autoritati si institutii publice, cu persoane juridice romane si straine, indiferent de natura acestora, precum si cu persoane fizice, in conditiile legii. Suprafata orasului este de 130,5 km² si o populatie de 317.660 locuitori , cea ce inseamna o densitate medie de locuire de 2.575 loc./km²

4. Regulamentul de organizare si functionare a orasului Timisoara

In orasul Timisoara administratia publica locala este realizata de catre Consiliul Local, ca autoritate deliberativa si Primar, ca autoritate executiva.

Administratia publica are ca obiect realizarea valorilor care exprima interesele statului sau ale unei comunitati distincte, recunoscuta ca atare de catre stat, valori care sunt exprimate in actele elaborate de puterea legiuitoare.Administratia publica in unitatile administrative teritoriale se organizeaza si functioneaza in temeiul principiilor autonomiei locale ce exprima dreptul si capacitatea efectiva a autoritatilor administratiei publice locale de a solutiona si de a gestiona, in numele si in interesul colectivitatilor locale pe care le reprezinta, treburile publice, in conditiile legii, al descentralizarii serviciilor publice, al eligibilitatii autoritatilor administratiei publice locale si al legalitatii si al consultarii cetatenilor in solutionarea problemelor de interes deosebit.

Un organ al administratiei publice este acea structura organizatorica care potrivit Constituiei si legii are personalitate juridica de drept public si actioneaza din oficiu pentru executarea legii sau prestarea de servicii in limitele legii.

Structura unei institutii defineste ordinea si pozitia elementelor care o compun si implica distinctia si relatia dibtre subdiviziunile acestei instituii.

Structura interna a Primariei Timisoara este alcatuita din urmatoarele compartimente de activitate, ce pot fi intalnite si sub alte denumiri, cum ar fi birouri, servicii, oficii, sectii:

- Consiliul Local - Primar

- Administrator Public

- Secretar

- Viceprimar

- Direcţia Urbanism

- Direcţia Drumuri si Transporturi

Preview document

Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 1
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 2
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 3
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 4
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 5
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 6
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 7
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 8
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 9
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 10
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 11
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 12
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 13
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 14
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 15
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 16
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 17
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 18
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 19
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 20
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 21
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 22
Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Marketingul in Administratia Publica intr-o Primarie - Primaria Timisoara, Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de marketing în instituțiile publice

Descrierea entitatii studiate (D.I.T.L Sector 1) Una dintre componentele importante ale vietii si dezvoltarii socio-economice o constituie...

Strategie de marketing Primăria Sugag

1. Date de identificare a organizatiei.Aspecte legale de constituire si functionare. 1.1. Despre necesitatea marketingului in institutiile publice...

Specializări ale marketingului/marketingul social

Cap. 1 Marketingul serviciilor sociale Toate domeniile de activitate umană se pot supune principiilor si exigentelor marketingului modern,...

Analiza SWOT pe Universitatea Artifex București

Scurt istoric: Universitatea "ARTIFEX" a fost infiintata in cadrul Fundatiei Nationale Tehnico-Stiintifice si Social Culturale "ARTIFEX" a...

Managementul și Marketingul Serviciilor Publice

Marketingul in administratia publica vizeaza concepte, principii, metode si tehnici pentru intelegerea si perfectionarea activitatilor de marketing...

Marketingul Serviciilor - Boom Tv

Boom “Because the human spirit was designed for fun” “Dorim ca BOOM sa devina cea mai puternica marca din industria multi-channel romaneasca,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Marketing

SCOPUL CURSULUI Ca să înveţi marketing îţi trebuie o zi. Din nefericire, ca să-l stăpâneşti îţi trebuie o viaţă. Ph. Kotler Acest curs se...

Te-ar putea interesa și

Camping Baraj

1. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING (ANALIZA SWOT) 1.1 Analiza mediului extern de marketing şi determinarea amenintarilor şi oportunităţilor...

Ai nevoie de altceva?