Marketingul serviciilor - hală supermarket

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3077
Mărime: 17.11KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
UNIVRSITATEA „AL. I. CUZA” FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. I. Atmosfera exterioară 3
  3. I.1. Prezentare 3
  4. I.2. Mijloace de acces 3
  5. I.3. Semnalizare 3
  6. I.4. Semne exterioare de identificare 4
  7. I.5. Aspectul clădirii şi încadrarea 4
  8. I.6. Obiectul de activitate şi clientela 4
  9. II. Atmosfera interioară 5
  10. II.1. Holul de intrare 5
  11. II.2. Amenajarea interioară 5
  12. III. Comportamentul persoanelor de contact 6
  13. III.1. Comportamentul personalului 6
  14. IV. Ancheta prin interceptare 7
  15. V. Concluzii şi recomandări 10

Extras din proiect

Introducere

Marketingul serviciilor este o parte importantă a activităţii de marketing dintr-o firmă. Serviciile oferite clienţilor trebuie să corespundă cu aşteptările acestora, astfel încât ei să revină la firmă. Clienţii sunt cei mai importanţi pentru succesul unei firme. Ei trebuie atraşi şi menţinuţi prin intermediul serviciilor care i se oferă. Aceste servicii se referă la modul cum este tratat de către personalul de contact, dar nu numai. Este la fel de important locul în care este situat sediul firmei şi amenajarea interioară a firmei. Toate acestea contribuie la crearea în ochii clientului a unei imagini favorabile.

În lucrarea de faţă am studiat marketingul serviciilor la magazinul alimentar Hala Supermarket prin prisma clientului. Hala Supermarket asigură servicii comerciale în domeniul alimentaţiei, deci este locul unde clienţii îşi fac cumpărăturile. Acestea reprezintă un eveniment social minor, dar care apare în mod regulat. Mediul în care consumatorii îşi fac cumpărăturile trebuie să fie un mediu relaxant. La crearea acestuia contribuie atmosfera interioară, modul în care magazinul este amenajat şi nu în ultimul rând modul în care persoanele de contact se comportă cu clienţii. Aceştia trebuie trataţi nediferenţiat. Chiar dacă unii dintre ei nu cumpără la un moment dat, ci doar se informează ei trebuie să se bucure de acelaşi comportament din partea personalului, pentru că oricând ei pot deveni clienţii magazinului. Acestea sunt doar o mică parte din ceea ce se numeşte marketingul serviciilor, acest domeniu cuprinzând foarte multe amănunte, care la prima vedere par a fi minore, dar care la o analiză mai complexă îşi dovedesc importanţa pentru asigurarea satisfacţiei clientului. Toate aceste amănunte ale marketingului serviciilor am încercat să le surprind şi să le analizez în capitolele următoare.

I. Atmosfera exterioară

I.1. Prezentare

Magazinul alimentar Hala Supermarket este situat pe strada Anastasie Panu, nr. 10, în Piaţa Halei.

Hala Supermarket s-a deschis pe data de 10 octombrie 2001, după ce s-a renovat şi reamenajat parterul fostului magazin Hala Centrală.

I.2. Mijloace de acces

Magazinul este situat într-un punct de întâlnire al liniilor de tramvai şi troleu, astfel încât există mijloace de acces pentru locuitorii din toate zonele Iaşului. Astfel, la Hala Supermarket se poate ajunge cu tramvaiele 1, 13, 3, 6, 7 din zonele Copou, Ţuţora, zona Gării, Dancu, Tătăraşi, Alexandru, Canta, Dacia; cu troleul 42, 43, 45, 46 se poate ajunge din Tudor Vladimirescu, Frumoasa, Bucium, Păcurari; autobuzul 14 ajunge în apropierea magazinului Hala Supermarket din Nicolina. Este foarte uşor de ajuns la Hala Supermarket întrucât există linii directe din majoritatea zonelor oraşului, magazinul fiind situat într-o zonă foarte apropiată de centrul oraşului.

I.3. Semnalizare

Existenţa magazinului alimentar Hala Supermarket este semnalizată în zonele principale şi cu un trafic intens ale oraşului.

Metodele de semnalizare sunt bannere dispuse pe străzile principale care duc la Hala Supermarket. Acestea sunt astfel dispuse pentru a fi observate cu uşurinţă de către şoferii de automobile şi pentru a-i ghida pe aceştia către magazin. O altă metodă de semnalizare o reprezintă panourile stradale dispuse pe străzile vecine străzii Anastasie Panu şi sunt destinate mai ales a fi observate de către persoanele care merg pe jos.

Bannerele şi panourile stradale sunt clare, vizibile, viu colorate pentru a atrage atenţia şi pentru a se evita confuzia şi neclarităţile.

Preview document

Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 1
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 2
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 3
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 4
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 5
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 6
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 7
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 8
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 9
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 10
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 11
Marketingul serviciilor - hală supermarket - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Marketingul Serviciilor - Hala Supermarket.doc

Ai nevoie de altceva?