Marriott Bucharest Grand Hotel

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 57 în total
Cuvinte : 14854
Mărime: 213.89KB (arhivat)
Publicat de: Mihai Balint
Puncte necesare: 9
RAU, ETII, anul III, marketing turistic - despre hotelul Marriot

Extras din proiect

Industria hotelieră este o componentă a industriei turismului, fiind o activitate economică din sfera serviciilor şi, ca orice domeniu economic, este reglementată printr-un ansamblu de acte normative, prin care se asigură un cadru unitar de desfaşurare a activităţilor, stabilind anumite standarde privind activitatea serviciilor şi comportamentul adecvat în relaţiile cu clienţii. Prin intermediul industriei hoteliere se derulează serviciile principale: cazarea şi restauraţia. Aceste servicii satisfac necesităţile vitale ale turiştilor dar industria hotelieră trebuie să raspundă şi altor nevoi sau cerinţe, cum ar fi recunoaşterea statutului social, dorinţa de cunoaştere a unei alte culturi sau tradiţii, petrecerea agreabilă a timpului liber, etc.

Oferta industriei hoteliere prezintă anumite particularităţi:

-produsul hotelier, ca orice produs turistic, este compus dintr-un ansamblu de bunuri materiale şi servicii menite să satisfacă nevoile clientilor;

-produsul hotelier are în componenta elemente tangibile, materiale şi elemente intangibile, nemateriale;

-clientul nu poate şti dinainte ce cumpară, deci el investeşte bani şi aşteptări într-un produs ale cărui caracteristici le cunoaste ulterior;

-clientul este nevoit să se deplaseze la locul de „producţie” a serviciilor pentru a beneficia de ele;

-clientul vine în contact direct şi permanent cu prestatorul de servicii.

Fiecare structură de primire turistică are anumite particularităţi care se răsfrâng asupra naturii şi caracteristicii produselor ( serviciilor) oferite. Între serviciile prestate de diferite hoteluri pot exista elemente identice din punct de vedere structural, dar întotdeauna vor exista şi elemenete de diferenţiere, cum ar fi calitatea serviciilor, comportamentul personalului.

Tema proiectului de faţă a fost aleasa pornind de la aspecte ale dezoltării pieţei turismului în Romania. Unitatea aleasă pentru studierea strategiei de piaţă este

J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel

Lucrarea îşi propune să acorde atenţia cuvenita aspectelor practice privind desfasurarea în conditii profitabile a activităţii economiştilor în cadrul unităţii hoteliere. Abordarea aspectelor analizate are un puternic caracter practic, urmărind evoluţia pe piaţă a hotelului.

, caracteristicile de ansamblu ale hotelului, organizarea şi funcţionarea acestuia, analiza pieţei pe care Hotel JW Marriott Bucharest Grand Hotel îşi desfăşoară activitatea, analiza principalilor indicatori economico-financiari.

În ceea ce priveşte capitolul II am prezentat analiza mediului de marketing a JW Marriott Bucharest Grand Hotel analizând mai întâi macromediul de marketing şi micromediul de marketing: este prezentat întâi produsul J. W. Marriott Bucharest Grand Hotel, apoi clientii hotelului, pentru ca, la sfârşitul, capitolului să se realizeze o analiză a principlilor concurenţi ai hotelului din punct de vedere al notorietăţii, calităţii serviciilor, rezultatelor financiare şi evenimentelor.

În capitolul III am avut în vedere analiza SWOT , analizând şi sintetizând punctele forte şi slabe ale acestora, precum şi oportunităţile şi ameninţările hotelului,pentru ca în final să abordam activităţile de marketing din cadrul departametului de marketing al Hotelului Marriott.

În finalul lucrării, adică în capitolul IV, am încercat să evidenţiez elemetele cheie ale mixului de marketing şi să formulez unele propuneri pentru strategia de piaţă a hotelului iar pe baza informaţiilor prezentate pe parcursul lucrării în cele patru capitole, sunt formulate concluziile referitoare la evoluţia J. W. Marriott Bucharest Grand Hotel.

CAPITOLUL 1

COORDONATE ALE ACTIVITĂŢII DE PIAŢĂ LA JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL

1.1. Locul şi rolul JW Marriott Bucharest Grand Hotel pe piaţa serviciilor hoteliere

Resursele turistice ale României o situează printre ţările cele mai dotate din acest punct de vedere, care pot fi puse în valoare datorită acumulărilor din ultimul timp în procesul de reformă, ce vizează descentralizarea şi privatizarea acestui sector important al economiei.

Sectorul privat hotelier din Bucuresti a înregistrat o dezvoltare şi modernizare, astfel, reunind tradiţia de mai multe secole a ospitalităţii cu restricţiile unei gestiuni performante, activitatea din Hotel JW Marriott Bucharest Grand Hotel se desfăsoară astfel încât să menţină o poziţie bună pe piaţă şi în faţa concurenţilor prin: prestarea serviciilor la o calitate superioară; obţinerea unui raport bun calitate/preţ; printr-o ofertă cât mai mare şi vastă pentru satisfacerea celor mai rafinate cereri; ameliorarea echipamentelor şi a confortului.

1.1.1. Istoric şi actualitate la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel

Dezvoltarea Companiei Marriott International este povestea unui vis american devenit realitate. Este povestea unei afaceri de familie care a început cu deschiderea unei berării de numai nouă locuri, care a ajuns la nivelul unei corporaţii valorând mai multe miliarde de dolari, fiind astăzi unul dintre liderii mondiali în domeniul serviciilor hoteliere şi de alimentaţie.

Copilul sărac al unei familii de fermieri din Utah, J. Willard Marriott a absolvit Universitatea din Utah în 1926. Cu o mie de dolari economisiţi şi restul împrumutaţi de la un prieten, Dl. Marriott a plecat în Est pentru a-şi începe propria afacere. În aceeaşi zi în care Charles Lindberg zbura pentru prima oară peste Atlantic, 20 mai 1927, Dl. Marriott deschidea prima sa berărie. Aici, el le oferea locuitorilor Washington-ului berea A&W, o băutură nouă, pentru care achiziţionase drepturile exclusive de comercializare în zona. La numai 27 de ani vindea prima halbă de bere, care costa pe atunci 5 cenţi.

La scurt timp după aceea, s-a întors în Utah pentru a se căsători cu Alice Sheets, împreună cu care a plecat înapoi spre Washington, într-un Ford T. Cei doi Marriott au muncit cot la cot pentru a ţine afacerea pe picioare. Vara totul mergea ca pe roate, dar anotimpul rece însemna scăderea vânzărilor de bere. Chili con carne, hot tamales (turte fierbinţi de mălai cu carne) şi sandvişurile cu friptură de vită au fost rapid introduse în meniu, şi astfel s-a născut numele de „Hot Shope”.

Afacerea a prosperat, astfel încât până în anul 1932 soţii Marriott aveau deja şapte localuri deschise în capitala americană. În ciuda depresiunii economice, cererea pentru acest tip de restaurante de familie, cu preţuri accesibile, se păstra.

În următorii câţiva ani, Dl. Marriott şi-a concentrat eforturile pentru a extinde lanţul de localuri Hot Shoppe şi a introdus printre operaţiunile companiei servicii de catering pentru liniile aeriene şi management al serviciilor de alimentaţie. În 1953, acţiunile Hot Shoppes au fost cotate pentru prima oară la bursă.

Primul hotel Marriott, The Twin Bridges Marriott, s-a deschis patru ani mai târziu, lângă Aeroportul Naţional din Washington. Destinat să găzduiască familii, persoane călătorind cu automobilul, precum şi oameni de afaceri care foloseau aeroportul, hotelul a avut un succes extraordinar. Au urmat apoi cele din Dallas şi Philadelphia.

În 1964, Dl. Marriott l-a numit pe fiul său cel mai mare, J. W. Marriott Jr., Preşedinte al companiei, reţinând titlul de Preşedinte al Consiliului Director şi Director Executiv pentru el însuşi. Deşi fiul său avea responsabilitate deplină în ceea ce priveşte operaţiunile companiei, Dl. Marriott a rămas activ ca Preşedinte al Consiliului Director. J. W. Marriott Jr. i-a urmat tatălui său în funcţia de Director Executiv, în 1972. Al doilea fiu, Richard E. Marriott, a lucrat şi el în cadrul companiei, fiind acum Vice-Preşedinte al Consiliului Director.

În 1985 J. Willard Marriott a murit la vârsta de 84 de ani. Asociaţii Marriott au deplâns atunci pierdrea unui om care întotdeauna a recunoscut aportul lor la remarcabila dezvoltare şi reputaţie a companiei, un om care a trăit în conformitate cu valorile şi tradiţiile pe care a întemeiat compania.

Preview document

Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 1
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 2
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 3
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 4
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 5
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 6
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 7
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 8
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 9
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 10
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 11
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 12
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 13
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 14
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 15
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 16
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 17
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 18
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 19
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 20
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 21
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 22
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 23
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 24
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 25
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 26
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 27
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 28
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 29
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 30
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 31
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 32
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 33
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 34
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 35
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 36
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 37
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 38
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 39
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 40
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 41
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 42
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 43
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 44
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 45
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 46
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 47
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 48
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 49
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 50
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 51
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 52
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 53
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 54
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 55
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 56
Marriott Bucharest Grand Hotel - Pagina 57

Conținut arhivă zip

  • Marriott Bucharest Grand Hotel.doc

Alții au mai descărcat și

Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor

INTRODUCERE Perioada actuala reprezinta pentru turismul românesc un moment de răscruce, directia care trebuie urmata fiind foarte clara – un...

Analiza Mixului de Marketing al unui Hotel

INTRODUCERE: Prin conţinutul său turismul are un rol reconfortant, contribuind la refacerea capacităţii fizice a organismului, atât prin formele...

Marketingul Serviciilor - Hotel Intercontinental

CAPITOLUL 1 PREZENTARE S.C. HOTEL INTERCONTINENTAL S.A. 1.1 Scurt istoric al „Hotelului Intercontinental“ Hotelul „Intercontinental” este...

Marketingul Serviciilor de Sănătate

Marketingul serviciilor de sănătate, cercetare și inovare Sănătatea reprezintă o dimensiune cu impact deosebit asupra societăţii atât prin...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Managementul carierei în cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Introducere Serviciile ocupă un loc important în ansamblul economiei, acțiunea lor manifestându-se pe multiple planuri. Acest fapt se datorează...

Servicii și Promovarea Turismului

Argument Industria hotelieră este o componentă a industriei turismului, fiind o activitate economică din sfera serviciilor şi, ca orice domeniu...

Strategii de Calitate Aplicate la Hotelul Marriott

I. Aspecte teoretice ale managementului calităţii Motto: "Calitatea produsului nu este totul, dar totul este nimic fără calitate." (Peters şi...

Managementul Resurselor Umane la JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Introducere Turìsmul reprezìntă un fenomen economìco-socìal specìfìc cìvìlìzaţìeì moderne, puternìc pătruns în vìaţa socìetăţìì, antrenând în...

Branding în industria hoteliera

Introducere Turismul este important pentru redresarea economiei naţionale fiind foarte bine cunoscut efectul său multiplicator, dezvoltarea...

Management Strategic - Dinasty

CAPITOLUL I 1. Prezentarea organizaţiei Dinasty este un brand de vestimentaţie masculină apărut pe piaţă în 1997. Proprietarii acestuia sunt...

Comportamentul în Afaceri

Comportamentul în afaceri în Romania Nu mai suntem de mult în faza de pionierat a afacerilor, în care era suficient sǎ ai fler, intuiţie şi noroc...

Impactul Mediului Ambient Asupra Hotelurilor

Cap. I Introducere Turismul reprezinta o cale de valorificare superioara a tuturor categoriilor de resurse si în special a celor naturale:...

Ai nevoie de altceva?