Marseille - capitală culturală europeană

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 3987
Mărime: 10.56MB (arhivat)
Publicat de: Manole Murariu
Puncte necesare: 8
ASE FAMP 2014

Cuprins

  1. Prezentarea orasului si a regiunii
  2. Istoria brandului
  3. Semnificatia Brand-ului
  4. LOGO-ul
  5. De ce “Marseille-Provence”? Care sunt semnificatiile sale?
  6. Esenta brandului, semnificatia
  7. Personalitatea brand-ului:
  8. Valorile brand-ului:
  9. Grafica logo-ului
  10. Formatul logo-ului
  11. Branding-ul
  12. Beneficii pentru mediul de afaceri
  13. Beneficii pentru locuitori
  14. Benefiici pentru turism
  15. Actori importanti si rolul lor, pietele tinta:
  16. Etapele evenimentului “Marseille-Provence”
  17. Numarul de innoptari turistice
  18. Durata de cazare
  19. Premii si Statistici
  20. Concluzii

Extras din proiect

Prezentarea regiunii si a orasului.

Marsilia (în franceză Marseille, occitană Marselha) este al doilea cel mai mare oraș din Franța. Situată pe coasta Mediteranei, în vechea Provența (Provenza în italiană, în franceză Provence, Provença în occitană), este cel mai mare port comercial al țării. Marseille este prefectura departamentului Bouches-du-Rhône și capitala regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur.

Are o populație de 850,726 locuitori, care ajunge la peste 1,587,000 în aglomerarea urbană Marseille-Aix-en-Provence.

A fost fondată de greci în secolul VII î.Hr. A trecut în subordinea romanilor în 49 î.Hr. Vechiul nume grecesc e Massilía, de la Mασα (citit masa), ce înseamnă "jertfă".

Marseille este al doilea oraș ca marime din Franța, după Paris și centrul celei de-a treia mare zonă metropolitană în Franța, după Paris si Lyon.

Artera principală a orașului, bulevardul Canebière, se intinde spre est de la portul vechi (Vieux Port) spre cartierul Réformés. Două forturi mari flancheaza intrarea în Port Vieux; Fort Saint-Nicolas pe latura de sud și Fort Saint-Jean de la nord. In Golful Marseille se afla arhipelagul Frioul care cuprinde patru insule, dintre care una, Château d'If, devenita celebra prin romanul „Contele de Monte Cristo” al lui Alexandre Dumas.

Climat

Marseille are un climat mediteranean, cu ierni blânde și veri calde, uscate in cea mai mare parte. Lunile decembrie, ianuarie și februarie sunt cele mai reci luni, cu o medie de temperaturi de aproximativ 12 ° C, în timpul zilei și de 4 ° C pe timp de noapte. Iulie și august sunt lunile cele mai fierbinti, cu o medie de temperaturi de aproximativ 30 ° C, în timpul zilei și 19 ° C, pe timp de noapte. Temperatura medie este de 27 ° C in iulie.

Atractii turistice

Bazilica Notre-Dame de la Garde

Bazilica Notre-Dame de la Garde este unul dintre obiectivele turistice majore din Marsilia, situat in varful unui deal, cu o inaltime de peste 150 de metri deasupra nivelului marii. Minunatul design arhitectural neo-bizantin al bazilicii domina dealul si reprezinta cu siguranta o priveliste incredibila, in timp ce privelistea din varful dealului este chiar mai spectaculoasa. Aceasta este una dintre cele mai bune alegeri pentru a observa peisajul urban al Marsiliei, precum si frumosul port sau insulele, mai ales intr-o zi senina. Cripta si cupola mare sunt principalele puncte de atractie din interior iar mozaicurile colorate si complexe sunt minunate.

Portul Vieux

La doar cateva strazi distanta de Bazilica Notre-Dame de la Garde este situat un alt punct de atractie major – Portul Vieux. Acesta este portul vechi din Marsilia din secolul al 6-lea i.Hr. In timpul unei plimbari, veti fi captivati de sute de barci si iahturi. In jurul portului, puteti gasi, de asemenea, mai multe locuri interesante de vizitat, cum ar fi un far, o manastire, un muzeu, precum si numeroase hoteluri, restaurante, baruri si alte facilitati. Odata cu apropierea noptii, apa de la suprafata se transforma intr-o oglinda magica, care reflecta toate luminile si umbrele cladirilor din jur.

Porte d'Aix

De asemenea, pe partea opusa a Portului Vieux, puteti da peste Porte d'Aix. Acest arc de triumf a fost construit in 1839 ca o poarta principala a orasului si, in prezent, acesta este cu siguranta unul dintre cele mai impresionante locuri istorice din Marsilia. Porte d'Aix este inconjurat de un parc mic, dar pitoresc. In timpul unei calatorii la acest monument superb veti fi sedusi sa treceti prin arcul imens, in timp ce fatadele sale decorate va vor indemna sa faceti cateva poze. Exteriorul are, de asemenea, patru coloane corintice pentru fiecare parte.

Parcul Borely

Parcul Borely este unul dintre cele mai bune locuri din sudul Marsiliei pentru a va bucura de o dupa-amiaza relaxanta. Acesta este situat in imediata apropiere a tarmului si este acoperit de paduri, pajisti verzi si iazuri. Intr-adevar, o zona mare a parcului este impartita in trei zone principale, care ofera o multime de optiuni pentru vizitarea obiectivelor turistice, mersul pe jos sau, poate, pentru jogging. Parcul Borely este, de asemenea, un loc unic romantic, unde puteti intalni o fantana rotunda, inconjurata de doua bazine dreptunghiulare simetrice, cu peluze, precum si alei lungi, marginite de siruri de copaci inalti. In plus, la capatul de sud al parcului este situata o cladire de exceptie.

Calanques

Calanques sunt fenomene naturale tipice pentru coasta mediteraneana din apropierea orasului Marsilia. Aceste minuni naturale sunt golfuri de cristal albastre, inconjurate de stanci abrupte. Calcarul si formatiunile dolomitice sunt atractiile preferate de vizitatori, deoarece acestea sunt acoperite de copaci verzi si plantatii care creeaza o ambianta de care va veti aminti toata viata. Unul dintre cele mai bune moduri de a va bucura de Calanques este printr-o excursie cu barca. Portul vechi este cel mai bun pentru a incepe o astfel de calatorie spectaculoasa, in timp ce unele dintre principalele atractii din jurul Calanques includ inotul si fotografierea. Cu toate acestea, un astfel de fenomen natural ofera o posibilitate unica de a va bucura de o relaxare absoluta unde apele albastre, cu stancile dramatice, copacii verzi si cerul infinit albastru sunt toate in jurul vostru.

Fantana Cantini

Fantana Cantini este un alt loc faimos pentru a-l vizita in timpul vacantei din Marsilia. Piata Castellane este dominata de aceasta fantana minunata, care este facuta din marmura de Carrara si ofera numeroase sculpturi si statui. Fantana seamana mai mult cu un monument ce simbolizeaza intregul traseu al raului Rheine, de la izvor pana la estuar. Piata este presarata de cafenele si restaurante diferite, care sunt locuri atractive pentru a va bucura de o ceasca de cafea. Noaptea, intreaga zona se transforma intr-un loc si mai romantic,

Preview document

Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 1
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 2
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 3
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 4
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 5
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 6
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 7
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 8
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 9
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 10
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 11
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 12
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 13
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 14
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 15
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 16
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 17
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 18
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 19
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 20
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 21
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 22
Marseille - capitală culturală europeană - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Marseille - Capitala Culturala Europeana.docx
  • Marseille - Capitala Culturala Europeana.pptx

Alții au mai descărcat și

Sibiu vs Luxemburg - capitală culturală europeană - strategii de marketing

Introducere Încă din primele zile de integrare europeană, politica europeană a recunoscut existenţa în Europa atât a unui patrimoniu cultural...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Destinații turistice naționale și internaționale

Destinatii turistice nationale si internationale 1.Destinatia turistica – Concept, management si marketing Destinatia reprezinta, locul sau...

Geografia Europei

EUROPA – PRIVIRE DE ANSAMBLU 1.Aşezare : în emisfera nordică (boreală) şi aparţine masei continentale Eurasia – cea mai mare masă continentală a...

Ai nevoie de altceva?