Măsurarea imaginii companiei Accor Services

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3653
Mărime: 41.62KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Zait Adriana
Proiect prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, master Analiza si Strategie de Marketing,anul 1

Cuprins

  1. 1. Cercetarea exploratorie
  2. 2. Identificarea problemei decizionale
  3. 3. Scopul cercetării
  4. 4. Obiectivele cercetării
  5. 5. Definirea colectivităţii cercetate, a unităţii de cercetare şi a unităţii de sondaj
  6. 6. Stabilirea coordonatelor spaţiale, temporale şi modale ale cercetării
  7. 7. Design-ul chestionarului
  8. 8. Codificarea şi centralizarea răspunsurilor
  9. 9. Pretestarea
  10. 10. Analiza rezultatelor
  11. CONCLUZII
  12. ANEXE
  13. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

1. Cercetarea exploratorie

“In ultimii zece ani, in Romania au aparut cinci tipuri de tichete care ii avantajeaza atat pe angajatori, cat si pe salariati, pentru ca nu sunt impozitate de stat.

Aproape 3,3 milioane de romani salariati primesc in fiecare luna bonuri de masa, potrivit estimarilor emitentilor de tichete. In conditiile in care populatia salariata a Romaniei este de 9,7 milioane, se poate spune ca un angajat roman din trei plateste la magazin cu hartia miraculoasa. Conform ultimelor studii, tichetele de masa sunt in topul beneficiilor acordate de companii: 72% dintre firme le dau asemenea bonusuri angajatilor.

La zece ani dupa aparitia legii privind acordarea bonurilor de masa - pe 9 iulie 1998 - piata de tichete s-a diversificat si este dominata in proportie de 95% de trei mari emitenti: Accor Services, Sodexho si Cheque Dejeuner”

Accor Services reprezintă divizia de servicii corporate a Grupului Accor. Accor Services are ca principal obiectiv să asiste companiile şi organizaţiile în îmbunătăţirea performanţelor economice, contribuind la bună-starea salariaţilor şi colaboratorilor lor.

Lider mondial în domeniul tichetelor de servicii, cu produsul său principal Ticket Restaurant, Accor Services a creat şi dezvoltat tichete şi servicii care permit armonizarea obiectivelor de productivitate ale societăţilor cu aspiraţiile de bună-stare personală ale salariaţilor.

În România, Accor Services este prezent cu 5 tipuri de tichete de servicii: Ticket Restaurant – tichete de masă, Ticket Cadou – tichete cadou, Ticket Creşa – tichete de creşă, Ticket Medica – tichete de îngrijire medicală şi Ticket Asist – tichete sociale. La acestea se adaugă programele de motivare şi fidelizare Accentiv'.

Accor Services concepe, dezvoltă şi pune în practică soluţii inovative care ajută companiile şi organizaţiile să creeze noi surse de motivare şi fidelizare a colaboratorilor.

În România, peste 35 000 de companii folosesc tichetele emise de Accor Services, pentru a-i recompensa, motiva şi fideliza pe cei 1 500 000 de salariaţi ai lor.

Începând cu 25 octombrie 2007 HUNGASTRO a devenit parte integrantă a Accor Services SRL.

Procesul de fuziune a început în luna august 2007 iar activităţile HUNGASTRO sunt preluate şi întegrate de către Accor Services.

HUNGASTRO a fost primul emitent local de tichete de servicii din România. Compania a luat fiinţă în anul 1998 şi a început să emită primele tichete în anul 2000.

Accor Services este lider mondial în domeniul tichetelor de servicii şi are un rol major în serviciile de Resurse Umane :

• Este activ în 40 de ţări

• 32 de milioane de utilizatori ai tichetelor şi serviciilor Accor Services

• 490 000 de companii şi organizaţii client

• 1 200 000 de parteneri afiliaţi

La fel de important este faptul că tichetele Accor Services au cea mai mare arie de acceptare din România, putând fi cheltuite în cea mai mare reţea de magazine, restaurante şi unităţi afiliate.

De aceea, tichetele Accor Services sunt cele mai apreciate beneficii extrasalariale din România. Peste 35 000 de companii din România îşi optimizează bugetele de beneficii extrasalariale, acordând tichete emise de Accor Services către 1 500 000 de salariaţi.

Tichetele de masă, cel mai răspândit beneficiu extrasalarial în România, sunt deductibile fiscal şi scutite integral de taxe şi impozite, atât salariale, cât şi patronale. Ticket Restaurant sunt primele tichete de masă emise din România, încă din anul 1999, iar în prezent sunt utilizate zilnic de peste 1 500 000 de salariaţi, în peste 40 000 de restaurante şi magazine afiliate.

2. Identificarea problemei decizionale

Compania Accor Services, lider in domeniul tichetelor de masa, acţionează de 10 ani pe piaţa românească. Cu toate acestea, pentru a ajunge şi pentru a reuşi să se menţină in topul emitentilor de tichete de masa, o astfel de companie trebuie să fie în permanent preocupată de modul în care îşi satisface clienţii, dar mai ales de imaginea pe care şi-o face în rândul acestora. Având la bază aceste considerente precum şi faptul că orice decizie de management şi de marketing are consecinţe economice deosebit de importante pentru viitorul companiei, Accor Services, s-a hotărât să contracteze realizarea unei cercetări de marketing privind modul în care este percepută imaginea ei pe piaţa din judetul Iasi.

Preview document

Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 1
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 2
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 3
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 4
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 5
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 6
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 7
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 8
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 9
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 10
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 11
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 12
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 13
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 14
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 15
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 16
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 17
Măsurarea imaginii companiei Accor Services - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Masurarea Imaginii Companiei Accor Services.doc

Alții au mai descărcat și

Raport de Cercetare a Berii Beck'S Green Lemon

Cap.I CONTEXTUL SI OBIECTIVELE DE CERCETARE 1. CONTEXTUL DECIZIONAL AL CLIENTULUI A. OBIECTIV PRINCIPAL Cercetarea pietei in vederea stabilirii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?