Mediile de Comunicare Utilizate de Firma Kaufland in Promovarea Marketingului Direct

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Mediile de Comunicare Utilizate de Firma Kaufland in Promovarea Marketingului Direct.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea firmei 1
1.1. Misiunea firmei 4
1.2. Structura organizatorică a firmei 4
1.3. Structura organizatorică a activității de marketing 5
Capitolul II. Studiu de caz – Mixul de comunicare la firma Kaufland 8
Bibliografie 13

Extras din document

Capitolul I. Prezentarea firmei

Rădăcinile istoriei companiei se află în Germania, Kaufland fiind printre cele mai mari companii în domeniul de retail și este una dintre firmele comerciale de succes din această țară. Concernul Kaufland este una dintre firmele de retail de succes din Germania. Hipermarket-urile cu autoservire au o suprafață totală de vânzare cuprinsă între 2500 mp și 12.000 mp și sunt cunoscute sub denumirea de „Kaufland“, "KaufMarkt“ și „Handelshof“.

Kaufland România a creat până în momentul actual aproximativ 1.650 de noi locuri de muncă, la sediul central, în magazinele din București, Râmnicu Vâlcea, Ploiești și Alba Iulia, precum și la noul depozit central situat în Parcul Industrial Ploiești.

Una dintre cele mai mari și expansive societăți de comerț cu amănuntul din Europa, Kaufland, a venit și în România. Intrarea pe piața românească coincide cu împlinirea a 75 de ani de existență a concernului Lidl & Schwarz Co&KG. Concernul Kaufland este reprezentat de peste 650 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia și Croația.Grupul Kaufland ia parte regulat la competiții europene din domeniu și a fost deja de multe ori premiat pentru realizări deosebite și pentru calitatea foarte bună a produselor oferite.

Momentan, deţine 40 de magazine în toată România: Arad, Alba Iulia, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Brăila, 3 în Bucureşti, Buzău, 2 în Cluj Napoca, Constanţa, 2 în Craiova, Focşani, Galaţi, Hunedoara, 3 în Iaşi, Odorhei, Piatra Neamţ, 2 în Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Roman, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Târgovişte, 2 în Timişoara, Turda şi Zalău

Amestecul de "totul pentru necesitățile zilnice" de la apă minerală până la lămâie și mai mult, de la forma de cozonac până la pasta de dinți, conceptul "totul sub un singur acoperiș" convinge, astfel magazinele Kaufland îndeplinesc toate dorinţele. De asemenea, clienții sunt impresionaţi de garanţiile şi serviciile oferite, varietatea, nivelul ridicat de calitate şi, bineînţeles, celebrele preţuri mici.

Oferta cuprinde de la mărci proprii până la produse oferite de producătorii regionali şi produse de marcă, iar personalul de specialitate este dornic de a oferi consultanţă şi asistenţă. Un punct forte pentru Kaufland îl reprezintă departamentul de produse proaspete: fructe şi legume, produse lactate şi din carne, mezeluri, brânză şi peşte – o parte fiind cu servire asistată, astfel se pune în valoare produsele regionale. De asemenea, oferta este completată de articole din domeniile menaj, sticlărie, porţelan, textile, electrice, papetărie, jucării, articole de sezon şi pentru petrecerea timpului liber, şi multe altele, la care se adaugă oferte speciale săptămânale.

Magazine de renume și de specialitate completează oferta fiecarui hipermarket Kaufland. Până în acum, acest retailer german a investit în România, aproximativ 320 milioane euro

Scurt istoric

Istoria firmei Kaufland începe în anul 1930, când Josef Schwarz debutează ca asociat al firmei Südfrüchte Großhandlung Lidl & Co din Heilbronn. În următorii ani firma reuşeşte să se extindă şi pe plan internaţional.

1930 Josef Schwarz debutează ca asociat al firmei Südfrüchte Großhandlung Lidl & Co din Heilbronn. Numele firmei se schimbă devenind Lidl & Schwarz KG şi firma se transformă într-un en-gros de produse alimentare. Expansiunea firmei este întreruptă de izbucnirea celui de al doilea război mondial. După terminarea celui de al doilea război mondial se continuă extinderea firmei.

1954 Extinderea firmei, construcţia unui sediu propriu la Heilbronn şi intrarea în lanţul de magazine A&O.

1960 Deschiderea primului depozit C+C(Cash&Carry) în Nordwürttemberg în cadrul firmei Handels- und Fruchthof Heilbronn GmbH.

1964 Se deschide primul raion de carne în Handels- und Fruchthof Heilbronn care a reprezentat startul pentru hala de carne Kaufland având sedii de producţie şi de distribuţie în Neckarsulm, Möckmühl (în Heilbronn), Offenburg und Unterkaka (în Zeitz în Sachsen-Anhalt).

1968 Deschiderea primului magazin la Backnang cu numele de "Handelshof".

1972 Sediul central al firmei se mută la Neckarsulm.

1977 Deschiderea primului magazin cu autoservire din nou la Backnang cu numele de "Handelshof".

Josef Schwarz moare la vârstă de 74 de ani. După moartea lui Josef Schwarz firma este condusă de fiul său Dieter Schwarz.

1984 Deschiderea primului magazin cu autoservire Kaufland la Neckarsulm cu o suprafaţă totală de 15.000 mp. Numeroşi concesionari completează oferta.

1990 După reunirea Germaniei, are loc deschiderea primului magazin Kaufland în Meissen în noile landuri. În acelaşi an urmează deschideri de magazine pentru satisfacerea necesităţilor consumatorilor în Hoyerswerda, Pirna, Freiberg, Weißenfels, Berlin-Eiche şi Senftenberg.

1994 Se deschid primele brutării în magazinele Kaufland din Dessau şi Leipzig, pentru a optimiza oferta de produse proaspete.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mediile de Comunicare Utilizate de Firma Kaufland in Promovarea Marketingului Direct.docx