Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3751
Mărime: 32.96KB (arhivat)
Publicat de: Sorin Giurgiu
Puncte necesare: 7
Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor Masterat Politici şi Strategii de Marketing

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Prezentarea mediului extern al firmelor 4
  3. Particularităţi ale mixului de marketing al firmelor 7
  4. Concluzii 13
  5. Bibliografie 14

Extras din proiect

Introducere

Orice companie de pe piata nationala sau internationala este supusa unor conditii si termene impuse de mediul economic in care aceasta activeaza. Mediul in care o intreprindere isi desfasoara activitatea reprezinta sursa care ii ofera mijloacele de supravietuire. In sectorul privat, clientii satisfacuti sunt cei care mentin o afacere pe linia de plutire. In mediul public, guvernele, clientii, pacientii sau studentii de obicei joaca acelasi rol. Totusi, mediul este insa si o sursa de amenintari pentru o companie, spre exemplu schimbari ostile in ceea ce priveste cererea de bunuri, un set nou de reglementari, tehnologii revolutionare sau intrarea pe piata a unor noi competitori. Este foarte important la nivel de firma ca managerul sa analizeze atent mediul de activitate, astfel incat sa poata sa anticipeze si, daca este posibil, chiar sa influenteze schimbarile de mediu. Mediul unei companii poate fi privit ca un ansamblu cu mai multe straturi – in centrul acestui ansamblu se afla compania, apoi influentata de competitori si piete, de industrie si nu in ultimul rand de macro-mediu.

Obiectivul principal al acestui proiect este creionarea mediului de afaceri pentru cele doua firme alese, si anume S.C. Urban S.A si Jinga & Asociaţii, stabilindu-se mediul extern al companiilor, particularitati ale mixului de marketing, iar in final se vor prezenta concluziile ce au rezultat in urma acestei analize.

Prezentarea mediului extern al firmelor

S.C.URBAN S.A. activează în domeniul managementului integrat al deşeurilor încă din 1995, timp în care a devenit unul dintre cei mai importanți jucători de pe piață. Experienţa acumulată , valorile promovate , dezvoltarea continuă și calitatea serviciilor prestate au plasat compania în topul firmelor cu capital privat românesc. Investiţiile în parcul auto, infrastructură, resurse umane și parteneriate pe termen lung au contribuit la o continuă expansiune, compania devenind lider național în domeniul managementului integrat al deșeurilor .

S.C. URBAN S.A. are în derulare contracte cu mai multe tipuri de beneficiari, pentru care prestează multiple servicii. Principalii clienţi sunt :

1.Municipalităţi, principalii beneficiari al serviciilor de salubrizare a localităţilor: Administraţia publică locală Ramnicu Vâlcea, Administraţia publică locală Bucureşti Sector 6, Administraţia publică locală Braşov, Administraţia publică locală Otopeni, Administraţia publică locală Călimaneşti, Administraţia publică locală Olăneşti, Administraţia publică locală Ocnele Mari, Administraţia publică locală Băile Govora, Administraţia publică locală Bragadiru, Administraţia publică locală Călărași, Administraţia publică locală Drăgășani, Administraţia publică locală Horezu, Administraţia publică locală Călărași, Administraţia publică locală Fetești.

2. Agenţii economici: societati publice şi private cu capital român şi străin, care beneficiaza de intreaga oferta de servicii. URBAN S.A. a dezvoltat parteneriate de succes cu numeroase companii de prestigiu, bine cunoscute pe piaţa interna şi internaţională : companii de telefonie, hoteluri, centre comerciale, hypermarketuri supermaketuri, farmacii, spitale, companii din industria alimentară, companii din industria metalurgică, companii din industria construcţiilor de maşini prestatori de servicii financiare

3. Asociaţii de proprietari (locatari) care incheie contracte pentru furnizarea serviciului de colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere, precum şi servicii conexe cum ar fi: asigurarea curăţeniei de primavară, colectarea diferenţiată a deşeurilor, distribuirea sub diverse forme a recipientelor de precolectare.

4. Persoane particulare (case individuale) care contractează serviciul de colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere sau industriale şi serviciul de colectare diferenţiată a deşeurilor.

În ceea ce priveşte concurenţii firmei URBAN SA, la nivel naţional se numără: Rosal Group SA, SC SUPERCOM SA, RER ECOLOGIC SERVICE Bucuresti REBU S.A, Polaris M Holding si Compania de Salubritate Brantner-Veres.

Principalul concurent al firmei pe piaţa braşoveană este COMPREST SA. Printre alţi concurenţi se numără: FIN – ECO SA, SC EUROSALUB SRL, SA CIBIN SRL.

Jinga & Asociaţii este un furnizor de servicii de înaltă calitate juridică. A fost înfiinţată în 2005 de doi asociati, foşti avocaţi ale altor cabinete de avocatură .

Contând pe o gamă largă de arii de practică şi pe un fond diversificat şi în continuă creştere de clienţi, Jinga & Asociatii a deschis un alt birou în 2006, încercând să se stabilească la nivel naţional cât şi la nivel local, în Braşov.

Jinga & Asociatii este o societate de avocatură tânară şi dinamică, în plină dezvoltare, ce oferă prin biroul său din Braşov o gamă largă de servicii juridice în domeniul comercial.

Portofoliul Jinga & Asociaţii reuneşte sute de clienți, corporații multinaționale și companii românești. În funție de aria de activitate clienții Jinga & Asociaţii sunt:

- Producție/servicii : Covalact, Lactate Harghita, Perla Covasnei, Stabilus, , ICCO, Hiperdia, PSI Control Mechatronics, Hi Lo.

- Imobiliare: Adama, BSR Europe, Kronvest, Property Secrets, Ready2invest.

- Investiţii: Babcock&Brown, Faith Investments, Kuipers Vee Bv.

Printre cele mai recente tranzacții din portofoliul Jinga & Asociaţii se numără:

- Avocații J&A au oferit consultanță fondului de investiții Babcok&Brown în achiziția și dezvoltarea unui proiect imobiliar întins pe 1,000,000 mp în nordul capitalei

- Echipa J&A i-a reprezentat pe acționarii majoritari ai grupului de firme Lactate Harghita în vânzarea companiei către fondul de investiții American SigmaBleyzer

- J&A a oferit consultanță unui grup de investitori în achiziția fabricii de apă minerală a companiei Heineken.

Jinga & Asociaţii se bazează pe o serie de clienţi care, de la începutul operaţiunilor lor de afaceri în România, au lucrat cu firma lor de avocatură sau care au optat pentru Jinga & Asociatii în cadrul activităţii lor.

Deoarece J&A acționează în mai multe arii de activitate, aceștia nu au o concurență foarte mare.

Printre concurenți se numără:

1. “Schiau,Prescure și Asociații”, care acționează atât ca reprezentanți ai clienților lor, în fața instanțelor de orice grad, cât și în calitate de consultant al acestora, asistându-I în diverse negocieri comerciale, în redactarea unor acte juridice, precum și în analizarea și diagnosticarea unor problem ce solicit o soluție juridică.

2. “Adam&Rusu”, înfiinţat în 1999, au ca arie de expertiză: domeniul imobiliarelor, drept comercial, insolvență, drept administrativ, dreptul familiei, dreptul transporturilor, drept bancar, dreptul muncii, asigurări etc.

3. La nivel naţional, un concurent este “Bulboacă și Asociații”, o societate civilă de avocați și au ca domenii de activitate: dreptul bancar, dreptul civil, dreptul comercial,drept fiscal, drept internațional privat, drept penal, dreptul muncii, proprietăți imobiliare etc.

Preview document

Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 1
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 2
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 3
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 4
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 5
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 6
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 7
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 8
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 9
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 10
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 11
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 12
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 13
Mediul de marketing al companiilor Urban SA și Jinga și Asociații - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Mediul de Marketing al Companiilor Urban SA si Jinga si Asociatii.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea Produsului Cultural Constantin Brâncuși

Rezumat Cuvinte cheie: turism cultural, comunicare în marketing, produs turistic cultural, mix de marketing, promovare, planificare promoţională,...

Marketingul Produselor Ecologice Vegetale - Studiu de Caz

INTRODUCERE În toate ţările Uniunii Europene se manifestă o reală voinţă de dezvoltare a agriculturii ecologice, care va deţine peste 10 % din...

Cercetare calitativă - poluarea solului

CAPITOLUL I: MOTIVAȚIA ALEGERII TEMEI DE CERCETARE În ţara noastră protecţia mediului înconjurător constituie o problemă de interes naţional în...

Campanie publicitară la Geko House SRL

I. Introducere 1. Prezentarea firmei şi a produselor sale a) date de identificare a firmei: - Nume firmă: S.C. EURO-HOLD S.R.L.; - Cod fiscal...

Cercetare de Marketing - Pasiuni Muzicale

1. Proiectarea si redactarea chestionarului avand in vedere tema generala de cercetat. 1.1 Formularea ipotezelor generale si a ipotezelor...

Deșeuri menajere

Atitudini, opinii si intentii ale populatiei brasovene cu privire la oportunitatea sortarii gunoiului menajer. Sticle goale de suc si ulei,...

Proiectarea și organizarea procesului cercetării de marketing. investigarea domeniului eco. gunoiul menajer

Introducere Sticle goale de suc si ulei, cutii de conserve, resturi de legume si fructe, haine vechi si incaltaminte rupta, fier vechi, frigidere...

Chestionar - Analiza

I. DEFINIREA PROBLEMEI DE CERCETARE Oferta langa si diversitatea produselor pe care le gasim astazi in magazine au provocat o crestere...

Ai nevoie de altceva?