Mediul de Marketing al Firmei SC Favior & Vidra SA Orastie

Imagine preview
(9/10 din 14 voturi)

Acest proiect trateaza Mediul de Marketing al Firmei SC Favior & Vidra SA Orastie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 41 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Iuga, Popa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Marketing, Economie

Extras din document

Capacitatea pietei poate fi exprimata prin intermediul dimensiunilor ofertei,

ale cererii on ale tranzactiilor de piata ( vânzarilor). La aceste dimensiuni se vor raporta activitatile de piala ale intreprinderii pentru a-si stabili pozitia sa în cadrul pietei, respectiv cota sa de piata. Capacitatea pietei poate fi apreciata de asemenea, dupa numarul consumatorilor ( utilizatori) ai produsului, respectiv, numarul de clienti ai intreprinderii. Capacitatea pietei poate fi privita din unghiuri diferite, recurgându¬se, pentru exprimarea ei la mai multi indicatori si anume: Capacitatea pietei efective, care este influentata de:

a) Amploarea tranzactiilor de piata; care depinde în primul rand de volumul producsiei de marfuri si al prestarilor de servici, de varietatea si calitatea lor. Volumul tranzactiilor poate fi sub forma relizarilor de marfuri din reteaua comerciala.El se refera, se intelege, La dimensiuni ale pietei din perioada trecuta.

b) Numarul cumparatorilor ( consumatorilor sau utilizatorilor)

La produsele, la care consumul reprezinta diferentieri de la o persoana la alta, ale firmei SC FAVIOR & VIDRA SA ORAST1E, se poate folosi respectivuL populasiei (din România) pentru a calcuba capacitatea efectiva pietei. La produsele care se adreseaza unor anumiti cumparatori în functie de gama de produse se poate utiliza numarul societatilor care au acelasi profit sau care utilizeaza aceeasi gama de produse.

B) Cercetarea dinamicii pietei.

Piata intreprinderii este dinamica, în timp evolueaza dimensiunibe, se modifica structurile interioare, se schimba fizionomia pietei.

Aflata in anumite raporturi, atât cu piata localá cat sicu piasa anumitor produse, piata intreprinderii, in dinamica sa, va fi marcata in mod decisiv de tendinta acestora.

C) Florescu — Marketing, Ed. Marketer, Bucure~ti, 1992, pagina.74,191 -193

a) Raporturi de piata:

Raportul produselor firmei SC FAVI OR & VIDRA SA ORASTIE piata sunt de tipul:

- raportul piata a produsului - piata globala

- raportul piata produsului - piata celorlalte produse siin cazul acestuia

avein de-a face cu raportul de concurenta, diputandu-siaceeasieonsumatori

sivizând satisfacerea acelorasi nevoi de consum.

b) Factori pietei produsului.

Produsele firmei SC FAVI OR & VIDRA SA ORASTJE se adreseaza unor nevoii secundare si, ca urmare, piata va fi restrânsa, mai concentrata sitotodata mai elastica. Preturile acestor produse sunt rezonabile in comparasie cu alte produse (uncle având un nivel calitativ mai mare), dar exista siproduse mai ieftine simai slabe din punct de vedere calitativ care se adreseaza masei largi de consumatori care sunt mutt mai accesibile ca urmare a scaderii puterii de cumparare a populatiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mediul de Marketing al Firmei SC Favior & Vidra SA Orastie.doc