Mercedez-Benz marketing internațional

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx, ppt
Pagini : 46 în total
Cuvinte : 3265
Mărime: 1.65MB (arhivat)
Publicat de: Dorinel Niță
Puncte necesare: 12
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR PROGRAMUL DE STUDII: MARKETING

Cuprins

  1. I. Denumirea firmei și obiectul de activitate 3
  2. II. Mediul de marketing al firmei 5
  3. 1. Analiza PESTE 5
  4. Analiza politică 5
  5. Analiza economică 5
  6. Analiza socială 5
  7. Analiza tehnologică 5
  8. Analiza ecologică 6
  9. 2. Cultura organizațională 6
  10. 3. Personalul firmei 7
  11. 4. Relațiile stabilite cu furnizorii 8
  12. 5. Intermediarii 8
  13. 6. Concurenții interni și externi 9
  14. 7. Analiza SWOT 10
  15. III. Piața firmei. Poziția față de concurenți 11
  16. IV. Segmentarea pieței 12
  17. V. Mixul de marketing 13
  18. 1. Strategii de produs 13
  19. 2. Strategii de preț 14
  20. 3. Strategii de promovare 14
  21. 4. Strategii de distribuție 15
  22. VI. Bibiografie 16

Extras din proiect

1. Denumirea firmei și obiectul de activitate

În anii 1880, când Gottlieb Daimler şi Karl Benz au inventat, independent unul faţă de celălalt, motorul de viteză mare şi automobilul, aceştia au pus bazele transportului motorizat privat. Cu ajutorul partenerilor şi al susţinătorilor financiari, cei doi ingineri şi-au continuat în particular munca de dezvoltare în cadrul propriilor companii. În octombrie 1883, Benz a înfiinţat Benz & Co. în oraşul Mannheim; Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) a fost înfiinţată în noiembrie 1890 în oraşul Cannstatt.

Ambele companii îşi propuseseră să creeze o marcă memorabilă, care să confere produselor aferente atât distincţie cât şi familiaritate. Iniţial, au ales ca propriile nume – Benz şi Daimler – să reprezinte originea şi calitatea motoarelor şi autovehiculelor pe care le fabricau. Mai târziu, în timp ce marca Benz & Cie. nu s-a modificat (deşi roata dinţată ce înconjura numele Benz în 1903 a fost înlocuită cu o coroană de lauri), la începutul noului veac produsele DMG apăreau sub denumirea comercială de Mercedes.

Împreună cu omul de afaceri Max Rose şi reprezentantul comercial Friedrich Wilhelm Esslinger, Karl Benz a întemeiat Benz & Co. Rheinische Gasmotoren-Fabrik (denumită după 1899 Benz & Cie.) ca societate comercială publică.

Numărul de angajaţi ai companiei a crescut rapid la 25 şi au fost eliberate autorizaţii pentru construirea de motoare pe benzină. Fiind în sfârşit în siguranţă din punct de vedere financiar, Benz putea acum să îşi concentreze întreaga energie asupra dezvoltării de motoare auto. Pentru aceasta, a început cu proiectarea unui autovehicul universal în care să integreze motorul său pe benzină în patru timpi. Pe de altă parte, rivalul său, Daimler, şi-a integrat primul motor într-o caleaşcă. În 1886, lui Karl Benz i-a fost acordat un brevet pentru autovehiculul său, acesta prezentând publicului primul „Benz Patent-Motorwagen” (autovehicul Benz patentat).

Între 1885 şi 1887 au fost produse trei versiuni ale autovehiculului cu trei roţi: modelul nr. 1 a fost prezentat de către Benz Muzeului German în 1906; se presupune că modelul nr. 2 a fost modificat şi reconstruit de mai multe ori, iar modelul nr. 3, care era prevăzut cu roţi cu spiţe din lemn, a fost condus de Bertha Benz în cadrul primei călătorii pe distanţă lungă în 1888.

Datorită cererii tot mai mari pentru motoarele staţionare, Benz & Co. Rheinische Gasmotoren-Fabrik a reuşit să se mute într-o unitate de producţie mai mare. După sosirea noilor parteneri, Friedrich von Fischer şi Julius Ganß, în 1890, Rheinische Gasmotoren-Fabrik a devenit al doilea producător de motoare din Germania. În 1893, Karl Benz a introdus în industria auto sistemul de direcţie cu fuzete. În 1896, acesta a dezvoltat de asemenea motorul „contra”, predecesorul motorului orizontal cu cilindri opuşi .

Denumirea companiei în România este Mercedes-Benz România SRL, iar obiectul de activitate este fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor.

2. Mediul de marketing al firmei

1. Analiza PESTE

Analiza politică

Ca să poată funcţiona în limitele legii, compania Mercedes-Benz trebuie să se supună unor legi şi reglementări foarte stricte în special referitoare la clienţi şi la siguranţa acestora. Deaceea, firma testează fiecare produs pentru a testa capacitatea lui de a face faţă unor accidente.

Firma se supune şi legilor contra concurenței neloiale şi încearcă să se supună pe cât posibil în reducerea poluări mediului şi distrugerii mediului înconjurător.

Analiza economică

Mediul economic cuprinde totalitatea factorilor din economie care influenteaza capacitatea întreprinderii de a concura în domeniul sau de activitate, dar si posibilitatea si disponibilitatea consumatorilor de a cumpara diverse bunuri si servicii.

Factorii care influenţează puterea de cumpărare fac parte din mediul economic al firmei, dintre aceştia putem aminti: PIB pe locuitor, starea economiei naţionale, rata şămajului, gradul de dezvoltare a fiecărei ţări.

Preview document

Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 1
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 2
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 3
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 4
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 5
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 6
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 7
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 8
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 9
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 10
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 11
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 12
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 13
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 14
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 15
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 16
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 17
Mercedez-Benz marketing internațional - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Mercedez-Benz Marketing International.docx
  • Mercedez-Benz Marketing International.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza Pieței Românești a Publicității On-line

Introducere În contextul dinamicii proceselor tehnologice și a unei realități care face tot mai evidentă ideea conform căreia totul este o marfă...

Analiza Swot a Companiei Toyota

1. INTRODUCERE In economia moderna, firmele reprezinta forta motrica a progresului, a dezvoltarii, sunt cele ce asigura necesarul de...

Audit de Marketing pentru Compania Mercedes-Benz

1. Prezentarea companiei Mercedes-Benz (adeseori scurtat la Mercedes ori doar Benz) este o marcă germană consacrată de automobile, autobuze,...

Plan de Marketing McDonald's

CAPITOLUL I: INTRODUCERE Povestea a început cu adevărat în 1948, când doi fraţi Dic şi Mac McDonald au deschis un restaurant care avea la bază o...

Sisteme de distribuție și logistică la Mercedes - Benz

Capitolul 1. Prezentarea firmei 3 Date de identificare 3 Oferta firmei 3 Analiza mediului firmei 5 Micromediul 5 Macromediul 8 Analiza SWOT...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?