Merchandising crearea unui supermarket - EuropMark

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Merchandising crearea unui supermarket - EuropMark.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 44 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

EuropMark este un supermarket nou pe piața din Iași, cu o suprafață standard de 1875m2 . Acesta este situat intr-o zonă periferică a Iașului, mai exact în zona Țigarete, cartierul Dacia aflat in SE-ul municipiului Iașului. Din punct de vedere geometric, EuropMark are o formă pătratică.

Supermarketul "EuropMark" va fi promovat printr-un logo sub formă de sferă alcatuită din linii de culoarea roṣie ṣi verde. Sfera duce cu gandul la întregul glob pământesc, iar împreuna cu acel coṣ de cumpărături se doreṣte a se arata faptul că clienṭii pot cumpara produse din întreaga lume. Liniile sunt stilizate ṣi arată că comerṭul din întreaga lume poate fii facilizată, iar "EuropMark" ca brand nou pe piaṭă doreṣte să arate idei inovative pentru probleme vechi.

Culori alese sunt verde ṣi roṣu deoarece culoarea verde este asociată cu naturalețea, educația, spiritul adventurier, ecologia și cu natura, iar roșu este o culoare plină de viață, asociată adeseori cu tinerii, cu persoanele pline de viață și îndrăznețe. Prin aceste culori se doreṣte a se arata faptul că deṣi noi pe piaṭa, echipa ce formează EuropMark este tânără plină de viaṭă, dar în acelaṣi timp maturi ṣi atenṭi cu natura.

Întreaga identitate vizuală a supermarketului va pastra aceasta combinaṭie de culori, adăugându-se în funcṭie de context culoarea alb sau o alta culoare deschisă.

Designe:

În ceea ce privește designe-ul supermarketului, putem spune că este unul modern, atât cel interior cât și cel exterior, amenajarea acestuia fiind realizată de către specialiști la nivelul standardelor internaționale. Cât despre lumini, culori și așezarea produselor pe rafturi sau dispunerea raioanelor, acestea formează personalitatea supermarketului creând o imagine unică în comparație cu celalalte supermarketuri.

Pentru o bună monitorizare, ținem să precizăm că supermarketul EuropMARK este dotat atât la exterior cât și la interior cu un sistem de supraveghere video. Acest sistem este menit să monitorizeze activitatea care se desfășoară în întregul magazin și să evite eventualele neplăceri. Cât despre parcare, putem spune că aceasta vine în ajutorul clienților, supermarketul dispunând de o parcare de 120 de locuri.

Din punct de vedere al personalului din cadrul supermarketului, putem spune că este format dintr-o echipă destul de numeroasă care ocupă diferite funcții de la femei de serciviciu, lucrători comerciali, casieri, merchandaseri și până la persoane din cadrul departamentului de finanțe, marketing sau achiziții.

Infrastructură:

Din punct de vedere al infrastructurii, zona Țigarete este străbătută de 3 străzi principale (Blv. Dacia, Blv. Canta și Șoseaua Națională). Aceasă zonă este foarte accesibilă în ceea ce privește mijloacele de transport, prin această zonă trecând autobuzele: 121, 30, 44, 28, 19, 11 și tramvaiele: 5, 6, 7.

Piaṭa este formată din clienṭi veniṭi în majoritatea cazurilor din zonele Alexandru, Zimbru , Dacia ṣi Canta. De remarcat este că langă acest supermarket se construieṣte un pasaj (pasajul Octav Bancilă) care va facilita modul în care se poate ajunge la supermarket.

Cartierele Alexandru ṣi Dacia au cel mai mare numar de locuitori din Municipiul Iaṣi. Clienṭii ṭintă al supermarketului sunt persoanele de toate vârstele, iar produsele sunt la îndemâna tuturor claselor sociale de oameni.

Concurenṭa:

Principală concurență din zonă este reprezentată de hipermarketul Kaufland și Selgros cash&carry. Ne diferențiem de concurență prin prețuri și promoții, pliate pe necesitățile clienților, iar pentru a ne diferenția de concurentă și pt a spori competitivitatea,EuropMark susține o gamă vastă de servicii:

• introducerea unor mărci proprii;

• schimbarea produsului : dacă clientul nu este mulțumit de calitatea unui articol achiziționat, prezentand bonul de cumpărare va primi imediat un alt articol la schimb sau contravaloarea produsului.

• bancomatul și plata electronica: hipermarketul prezintă avantajul plații cu bani cash sau cardelectronic;

• urna de sugestii si reclamații: parerea clienților este importantă pentru Happy-Market, de aceea este amplasată o urnă in care clienții sunt invitați să depună propunerile lor;

• garanție 24 de luni:pentru toate produsele electrocasnice achiziționate,clienții beneficiază de garanție.

Gamă de sortimente:

• Alimente;

• Băuturi alcoolice ṣi non-alcoolice;

• Cosmetice;

• Produse pentru igienă ṣi întreṭinere;

• Încălṭăminte;

• Îmbrăcăminte;

• Lenjerie de corp

• Papetărie;

• Jucării;

• Produse pentru animale;

Acestea se regăsesc grupate în cadrul a 5 raioane astfel:

• Alimente de strictă necesitate

• Produse alimentare

• Igienă - Întreṭinere

• Confecṭii - Încălṭăminte

• Bazar

Fisiere in arhiva (1):

  • Merchandising crearea unui supermarket - EuropMark.docx