Merchandising - Supermarket Five

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Merchandising - Supermarket Five.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 58 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Maria Tatarusanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere
Amplasare
Schita generală a SuperMarketului
Detaliere pe raioane
Raionul Alimentar
Raionul Igienă-Întretinere
Raionul Confectii-Încăltăminte
Raionul Audio-Video
Raionul Bazar

Extras din document

Introducere

Suntem cinci studenti la marketing cărora li s-au pus la dispozitie 2200 mp pe care să construiască o poveste de merchandising. Și iată ce a iesit

Să ne imaginăm câteva scenarii!

Dimineată devreme sună ceasul E prea greu să te trezesti dintr-o dată, asa că mai bine apesi butonul si amâni alarma pentru încă cinci minute!

Ai o întâlnire importantă cu un director, pentru a obtine o sponsorizare pentru un proiect derulat de tine. La ora stabilită te afli în fata biroului său, dar secretara îti spune că trebuie să mai astepti încă cinci minute, pentru că directorul se află încă în sedintă.

Pe terasa unui restaurant se află nouă mese, dar tu vrei să stai în mijloc, asa că te asezi la a cincea masă.

După mult timp în care ai comunicat virtual cu un prieten din America, a venit momentul să îl întâlnesti si atunci el îti întinde mâna si-ti spune ”Gimmi five!”, iar tu îi strângi călduros mâna cu toate cele cinci degete.

Te afli în prima săptămână de facultate, într-o nouă grupă, la seminarul de merchandising si profesoara îti spune că va trebui să faci parte dintr-o echipă de cinci studenti care lucrează împreună la un proiect.

Se observă cât de semnificativ este numărul cinci în viata noastră. De aceea povestea se cheamă FIVE si este un supermarket conceput de consumatori pentru a fi pe placul consumatorilor!. Cinci este primul număr rotund, este mijlocul primelor nouă numere , semnificând unitate, totalitate, echilibru si centru. Aceasta se doreste a fi si supermarketul nostru: un super-magazin aflat în topul preferintelor clientilor, pozitionat într-o zonă centrală, care

pune la dispozitia clientilor marea majoritate a produselor pe care le caută, într-un cadru echilibrat si plăcut amenajat.

Denumirea a fost tradusă în engleză datorită sonoritătii mai bune pe care o are termenul englez, dar mai ales pentru că FIVE reprezintă un brand deschis tuturor, indiferent de nationalitate, religie, sex, orientare politică, etc. Și cum engleza este limba de circulatie mondială, toti vor putea pronunta numele magazinului si vor putea face, astfel, conexiune cu semnificatia personală dată cifrei cinci.

Sigla se constituie din reprezentarea cifrei cinci, alături de transcrierea sa fonetică, pentru a reda cât mai bine numele supermarketului. Culoarea aleasă este albastrul, preferat de 80% din populatia globului. Albastrul este culoarea intelectului, inducând o stare de calm, concentratie. Astfel, starea de agitatie indusă de cumpărături este contracarată, pentru a transforma cumpărăturile dintr-un proces stresant, într-unul relaxant.

Supermarketul FIVE este amplasat în centrul orasului, pe bulevardul Independentei. Aici este locul în care se întâlnesc multe fluxuri de populatie: studentii care frecventeaza cursurile Universitătii ”Alexandru Ioan-Cuza”, studentii care frecventeaza cursurile Universitatii de Medicina ”Gr. T. Popa”, angajatii de la diferitele birouri, firme, întreprinderi cu sediile în Copou, locuitorii din zonele Copou, Sărărie, Independentei, Păcurari, vizitatorii orasului si cei aflati în Iasi cu diferite probleme.

De asemenea, a ajunge la supermarket nu reprezintă o problemă pentru clienti: cei care nu au masină proprie pot ajunge cu autobuzul numărul 41, 43, 46, 28 sau cu tramvaiul numărul 1 sau 13. Cei care au masină nu trebuie să-si facă probleme în privinta parcării, întrucât supermarketul va avea o parcare amenajată.

Pe cei 2200 m2 ai supermarketului, cu lungimea de 60 m si lătimea de 36,6 m, a fost realizat în anul precedent, un randament global de 24000 lei / m2. Din suprafata totală a magazinului, 48 m2 sunt ocupati de holurile de intrare si de iesire, iar restul de 2152 m2 reprezintă suprafata efectivă de vânzare a magazinului, alocată celor cinci raioane în functie de procentul din încasări obtinut de fiecare raion în anul precedent, după cum este reprezentat în tabelul următor:

Fisiere in arhiva (1):

  • Merchandising - Supermarket Five.doc

Alte informatii

Proiectul numarul 1 de la disciplina de Merchandising, din cadrul specializarii de marketing, anul 2, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Iasi, ce are in vedere "Organizarea spatiului de vanzare" in cadrul unui supermarket.