Metode de Imbunatatire a Activitatii Societatii Comerciale Onix Service Auto S.R.L.

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Metode de Imbunatatire a Activitatii Societatii Comerciale Onix Service Auto S.R.L..
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 105 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: LECTOR UNIV. DR. EPURE DAN

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Notiuni generale despre întreprinderile mici si mijlocii
1.1. Notiunea de întreprindere mica si mijlocie
1.2. Probleme cu care se confrunta orice întreprindere mica si mijlocie în România
1.3. Întreprinderile mici si mijlocii si economia bazata pe cunostinte
2. Prezentarea activitatii societatii comerciale Onix Service Auto - S.R.L.
2.1. Scurt istoric
2.2. Prezentarea situatiei financiare, economice si manageriale a societatii
3. Analiza si diagnosticarea activitatii societatii comerciale Onix Service Auto - S.R.L.
3.1. Analiza economico-financiara
3.2. Analiza viabilitatii manageriale
3.3. Identificarea punctelor forte si punctelor slabe
4. Concluzii si propuneri privind îmbunatatirea activitatii societatii comerciale
5. Planul de afaceri privind „Deschiderea unei pensiuni agroturistice”
5.1. Sumarul planului de afaceri
5.2. Obiectul studiului
5.3. Descrierea afacerii propuse
5.3.1.Terenul pentru constructie
5.3.2.Constructia
5.3.3.Personal
5.3.4.Costuri investitionale
5.4. Definirea starii de spirit marketing
5.4.1.Piata turismului românesc
5.4.2..Piata specifica
5.5. Costul investitiei
5.6. Analiza economico-financiara în perspectiva
5.6.1.Analiza costurilor
5.6.2.Planul de rambursare al creditului
5.7. Proiectiile financiare pentru urmatorii 3 ani
5.8. Indicatori economico-financiari preconizati
5.9. Concluzii

Extras din document

Capitolul I

Notiuni generale despre întreprinderile mici si mijlocii

1.1 Notiunea de întreprindere mica si mijlocie

România, la ora actuala, trece la un nou mod de organizare socio-politica. Practic, se încearca, prin intermediul a numeroase si complexe programe, dezvoltarea activitatii întreprinzatorilor. În România, datorita mentalitatii conservatoare a populatiei, datorita lipsei de experienta în domeniul afacerilor, datorita neintelegerii pe deplin a ceea ce este o economie de piata, aceste programe întâmpina numeroase greutati.

Unul dintre subiectele cele mai dezbatute si controversate la ora actuala este daca si modul în care o tara este apta sa se dezvolte prin intermediul întreprinderilor mici si mijlocii. România aspira sa fie membra a Uniunii Europene. Se doreste o dezvoltare rapida, sigura si la nivelul unor tari precum: Germania, Anglia, SUA, sau alte „tari dezvoltate”. Încercam si ne zbatem sa-i ajungem din urma, si în, timpul acestui zbucium, uitam unul dintre elementele importante ale economiei de piata: proprietatea privata, întreprinzatorul. Societatea comerciala, pe care o voi analiza în capitolele urmatoare, este de marime mica. Ea este un IMM la fel ca majoritatea societatilor cu proprietate privata din România si din întreaga lume.

La ora actuala, circa 99% din totalitatea societatilor comerciale într-o tara cu economie de piata sunt cele mici si mijlocii. Ele reprezinta o componenta de baza a oricarei economii si asta deoarece:

- este principala generatoare de substanta economica;

- deoarece, reprezentând un procent extrem de mare din totalitatea firmelor din economia unei tari, IMM-urile ofera majoritatea locurilor de munca;

- ele alimenteaza bugetul statului.

- ele reprezinta principalul mod în care se reflecta întreprinderile, în general. Astfel, reamintesc faptul ca 99% dintre societatile comerciale dintr-o economie sunt IMM-uri. Probabil ca se nasc si întrebari cu privire la cauza acestui fapt. Raspunsul este usor, daca avem în vedere faptul ca un IMM presupune o demarare usoara, un dinamism si o flexibilitate ridicate, datorita dimensiunilor sale, precum si o creativitate considerabila.

Nu trebuie uitat nici faptul ca, o întreprindere de aceste dimensiuni are si foarte multe slabiciuni, datorita faptului ca:

- are o mica masa de resurse,

- are rezerve reduse,

- depinde foarte mult de o singura persoana sau de un numar redus de persoane, pe când, într-o întreprindere mare, exista un consiliu de administratie, o adunare generala a actionarilor, deci, un numar mai mare de factori de decizie.

Un alt element important, ce trebuie amintit despre IMM-uri, este faptul ca, întreprinzatorul sau persoana în jurul careia graviteaza firma de marime mica si mijlocie este principalul factor ce induce crearea clasei de mijloc, ce confera stabilitate oricarei societati umane.

Managementul întreprinderilor mici si mijlocii

Daca tot am amintit despre domeniul managerial si întreprinderile mici si mijlocii, atunci, trebuie mentionat ca, în cazul acestora, putem vorbi despre un management intreprenorial.

Pentru a vedea modul de functionare a unui astfel de management, trebuie, în primul rând, sa vedem care sunt principalii factori specifici, care îl influenteaza. Acesti factori au fost denumiti determinanti manageriali-intreprenoriali. Dintre acesti determinanti, enumeram:

1. Situatia de proprietar-manager a întreprinzatorului. În peste 98% din firmele existente în România putem sa întâlnim aceasta situatie. De altfel, la firma „Onix Service Auto SRL” este exact aceeasi situatie. Exercitarea de catre aceeasi persoana a prerogativelor aferente ambelor ipostaze îi poate conferi acestuia multe avantaje, printre care amintim doar existenta unei motivatii ridicate pentru ca firma respectiva sa aiba performante ridicate; de asemenea, trebuie mentionat si faptul ca întreaga putere decizionala se regaseste în mâinile unei singure persoane,

Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Imbunatatire a Activitatii Societatii Comerciale Onix Service Auto S.R.L..doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “OVIDIUS” CONSTANTA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SECTIA TRANZACTII INTERNATIONALE