Mezeluri Cris-Tim

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1245
Mărime: 11.05KB (arhivat)
Cost: 8 puncte

Extras din document

1. Analiza pietei

CRIS-TIM este o afacere de familie administratã cu seriozitate si responsabilitate.

În 1992 afacerea era reprezentatã doar de un chiosc alimentar. În 2006 ea reprezinta un grup puternic, lider pe piata mezelurilor.

Astãzi grupul CRIS-TIM reprezintã o fortã sustinutã de toate companiile membre ale sale: Cristim 2 Prodcom (specializatã în marketing, vânzãri si distributie de mezeluri); Recunostinta Prodcom Impex (fabricile de la Filipestii de Pãdure, în judetul Prahova, cu peste 1500 de angajati); Eco-Ferm (patru ferme pentru cresterea porcilor, a bovinelor, a ovinelor, o fermã piscicolã, precum si o fermã de culturi vegetale pe o suprafatã de 2000 ha); Sensconstruct (dezvoltare imobiliarã si constructii).

De foarte multe ori pretul este elementul decisiv în alegerea unui produs. Fiecare dintre noi doreste sã facã economii mai mari sau mai mici. Este un lucru normal si foarte bun, cu o singurã exceptie: alimentele! Sã nu uitãm cã întotdeauna existã o corelatie între calitate si pret.

CRIS-TIM oferã calitate si are dovada calitãtii. CRIS-TIM detine certificatul de calitate ISO 9001, eliberat de cãtre Germanischer Lloyd, precum si certificarea HACCP ceea ce înseamnã, pe scurt, cã toatã organizarea productiei respectã exigentele de sigurantã alimentarã cerute de Comunitatea Economicã Europeanã.

Mezelurile CRIS-TIM sunt transportate si comercializate în conditii care respectã cu strictete normele igienico-sanitare în vigoare, astfel încât consumatorii de toate vârstele sã se poatã bucura de alegerea lor în deplinã sigurantã.

Ele sunt prezente în toate tipurile de magazine. CRIS-TIM se aflã deopotrivã în magazinul de lângã casa ta cât si în cele mai îndepãrtate, pe care le vizitezi în mod regulat.

Grupul de firme CRIS-TIM, a înregistrat anul trecut o cifrã de afaceri de 140 mil. euro, fatã de nivelul de 100 mil. euro atins în 2005. Potrivit reprezentantilor companiei, anul acesta grupul va atinge o cifrã de afaceri de 200 mil. euro.

Anul trecut, CRIS-TIM a înregistrat o crestere a vânzãrilor de mezeluri de 50%, fatã de 15% cât a fost cresterea totalã a pietei, în principal pe baza intensificãrii activitãtilor de marketing si a lansãrii de 50 de produse noi, în toate categoriile: produse crud/uscate, salamuri, sunci, specialitãti, parizere, cârnati. Potrivit estimãrilor companiei, CRIS-TIM detine o cotã valoricã de peste 20% din piatã, în timp ce volumic, cota de piatã se situeazã între 15-20%.

Patru dintre primii cinci jucãtori din piata mezelurilor sunt afaceri de familie: Cristim Bucuresti, Aldis Cãlãrasi, Angst si Caroli. Singurul jucãtor care face parte dintr-un grup international este Tabco-Campofrio detinut de spaniolii de la Campofrio Alimentacion.

2. Obiective

Aceastã campanie de promovare a produselor CRIS-TIM se va desfãsura pe o perioadã de 1 an începând cu data de de 1 decembrie 2007 si se va încheia pe data de 30 noiembrie 2008.

Obiectivul urmãrit de-a lungul acestei campanii este majorarea cotei de piatã pânã la 30 % si a cifrei de afaceri, aceasta sã atingã pragul de 200 mil. De asemenea, tot ca obiectiv este si mãrirea volumulului de productie, acesta sã ajungã la 300 tone pe zi.

3. Strategii

Dupã ce am stabilit obiectivele urmãrite de politica promotionalã si am elaborat si bugetul promotional, trebuie sã alegem strategia corespunzãtoare modului nostru de promovare (sampling) a brand-ului, cea mai potrivitã fiind cea de tragere sau PULL. Aceasta implicã activitãti de marketing, mai ales publicitate si promovare pe piata de consum, directionate cãtre utilizatorul final si menite sã-l facã pe acesta sã solicite produse de la intermediari, determinându-i astfel pe acestia din urmã sã comande produsele la producãtori.

Pentru ca obiectivele propuse sã fie îndeplinite propun realizarea unei campanii de sampling pentru cele trei tipuri noi de salam sãsesc, si anume: salam sãsesc cu ceapã, cu verdeatã si cel cu piper verde.

Preview document

Mezeluri Cris-Tim - Pagina 1
Mezeluri Cris-Tim - Pagina 2
Mezeluri Cris-Tim - Pagina 3
Mezeluri Cris-Tim - Pagina 4
Mezeluri Cris-Tim - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Mezeluri Cris-Tim.doc

Alții au mai descărcat și

Logistica Companiilor Moderne - Politica de Distributie a Companiei Cris-Tim

INTRODUCERE Într-un mediu economic aflat într-o permanentă schimbare,agentii economici recurg din ce în ce mai mult la instrumentele şi tehnicile...

Analiza Comparativa a Marcilor Cris-Tim si Caroli pe Piata Mezelurilor

Partea I: Elemente definitorii ale pietei mezelurilor 1. Caracterizare generala 1.1 Capacitatea pietei. In cadrul acestei lucrari ne propunem sa...

Politica de Promovare a Produselor Caroli

Politica promotionala – componenta fundamentala a politicii de marketing a firmei moderne Promovarea este o parte a mixului de marketing, fiind...

Analiza Mezelurilor

I. Produsul 1. Scurt istoric Mezelurile au aparut din cele mai indepartate vremuri, cele mai vechi si raspandite preparate de acest fel din...

Proiect - Marketingul Achizitiilor

Cap.1. Motivaţie alegere produs În primul semestru din acest an vânzările de mezeluri (salam, parizer, crenvurşti şi cârnaţi) au crescut cu 27% în...

Tehnici Promotionale - Campanie de Marketing Salam Caro

Salam Caro 1. Analiza preliminară a produsului/brandului Caroli şi-a început activitatea în anul 1994 într-o fabrică de capacitate mică din...

Comportamentul Consumatorului pe Segmentul Mezeluri Crud-Uscate

Capitolul I CRIS-TIM. Prezentare firmă. Mezeluri crud-uscate comercializate. CRIS-TIM este o afacere de familie administrată cu seriozitate şi...

Raport de Activitate - Evaluare Vanzare Produse Grup Boromir in Municipiul Ramnicu Valcea

RAPORT DE ACTIVITATE Evaluare vanzare produse grup Boromir in municipiul Rm. Valcea 1. SCOP :Actiunea s-a desfasurat in perioada 11-24...

Ai nevoie de altceva?