Mix de Marketing - Port-Tigaret

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3869
Mărime: 474.56KB (arhivat)
Publicat de: Sabin Lazăr
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioana Ursachi

Cuprins

  1. PREZENTAREA FIRMEI 3
  2. 1. CONFIGURAREA PRODUSULUI 4
  3. ATRIBUTE 4
  4. SISTEM DE SUSŢINERE 5
  5. DIFERENŢIERA MĂRCII 6
  6. 2. CONFIGURAREA PREŢULUI 7
  7. STRATEGIA DE PREŢ 7
  8. NIVELUL PREŢULUI 8
  9. 3. CONFIGURAREA PROMOVĂRII 9
  10. RECLAMA 9
  11. PROMOVAREA VÂNZĂRILOR 12
  12. 4. CONFIGURAREA DISTRIBUŢIEI 13
  13. EXTINDEREA TERITORIALĂ A DISTRIBUŢIEI 13
  14. INTENSITATEA REŢELEI DE DISTRIBUŢIE SI STRUCTURA CANALELOR 13
  15. CONCLUZII 15

Extras din proiect

PREZENTAREA FIRMEI

Firma SC Deluxe SRL s-a înfiinţat în anul 2009 şi are ca obiect de activitate producerea port-ţigaretelor. În cursul anului 2010, entitatea îşi propune lansarea pe piaţa României a unui nou tip de port-ţigaret, categoria Premium, care să satisfacă cerinţele persoanelor cu cele mai rafinate gusturi.

Compania doreşte să pătrundă pe piaţa din România, observând că numărul concurenţilor este relativ scăzut, majoritatea fiind specializaţi în producerea de accesorii, (port-ţigarete, curele, huse pentru telefoane mobile etc.), în general, nepunând accent pe producerea doar a port-ţigaretelor. Datorită acestui fapt, firma doreşte să se profileze strict pe crearea de port-ţigarete.

În aria de cuprindere a pieţei regăsim o anumită populaţie totală. O parte a acestei populaţii este formată din consumatori. În cazul produsului de referinţă, port-ţigaret, consumatorii sunt persoanele fumătoare (aproximativ 4,2 milioane de locuitori, din populaţia totală a României), cu venituri medii şi ridicate şi îşi doresc un anumit statut social. Restul populaţiei formează nonconsumatorii, care se împart în absoluţi şi relativi.

Piaţa ţintă aleasă de compania noastră este reprezentată de oamenii de afaceri cu venituri mari, de sex feminin, cu vârsta de peste 30 de ani, care doresc prin achiziţionarea unui portţigaret să obţină un anumit prestigiu, iar printre caracteristicile obiectului achiziţionat să se numere: materialul (crom), de preferinţă placat cu argint, să aibă un design cât mai deosebit, cu gravuri speciale, încuietoare cu buton, să aibă brichetă inclusă, interiorul să fie tot din metal, cu o capaciatate ridicată de păstrate a aromei tutunului, iar modelul sa fie unul slim.

Obiectivele stabilite de către compania noastră se bazează pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing: produs, preţ, plasare şi promovare.

Ne dorim lansarea unui număr de 1.000 de port-ţigarete, pe piaţa României, începând cu data de 1.02.2010, intenţionănd să identificăm preţul pe care consumatorii noştri ar fi dispuşi să-l plătească şi să stabilim unul avantajos şi accesibil pentru aceştia. Totodată, dorim identificarea celui mai potrivit instrument de promovare al port-ţigaretelor în perioada 1.02.2010 – 31.03.2010, cu scopul atragerii unui procent de 60% din consumatorii noştri şi intentionăm plasarea produsului în toate magazinele specializate şi exclusiviste din România, în perioada 1.02.2010 – 31.05.2010, inclusiv înştiinţarea consumatorilor în legătură cu locul de achiziţionare al acestuia.

1. CONFIGURAREA PRODUSULUI

În marketing, noţiunea de produs semnifică orice ansamblu de elemente care poate declanşa o cerere pe piaţă De regulă, aproape orice produs acţionează asupra consumatorului în două ipostaze: o dată ca produs fizic şi, încă o dată, ca produs psihologic. Ca entitate fizio-chimică produsul este privit ca un ansamblu de atribute fizice, tangibile sau servicii intangibile, care satisface anumite necesităţi ale consumatorului. Ca entitate psihologică, produsul există pe piaţă în măsura în care îl percepe consumatorul şi în măsura în care acesta şi-l aminteşte şi îl vizualizează.

1.1 ATRIBUTE

În raport cu statutul şi natura clientului, port-ţigaretul nostru este considerat a fi un bun de consum, deoarece se adresează direct consumatorului final, iar în ceea ce priveşte comportamentul de cumpărare al clientului, acesta este împins către procesul de cumpărare de către doi factori psihologici: emoţie şi impulsivitate.

În raport cu durata procesului de cumpărare şi gradul de informare necesar deciziei de cumpărare, produsul nostru este unul comercial, cu o frecvenţă de cumpărare relativ redusă şi o decizie de cumpărare fundamentată îndelung prin comparaţii între produse, mărci, preţuri, magazine etc.

În raport cu gradul de perisabilitate şi ritmul de cumpărare, un port-ţigaret este considerat un produs de uz îndelungat, deoarece este utilizat pe o perioadă relativ mare de timp, putând fi achiziţionat de către consumatori o dată, maximum de două ori pe an.

Caracteristicile fizice ale port-ţigaretului Prestige Premium, sunt următoarele: confecţionat din metal (crom), placat la exterior cu argint 925, gravat cu modele deosebite, având următoarele dimensiuni: lungimea de 10 cm, lăţimea de 4 cm, o înălţime de 2 cm şi o greutate de 200 de grame.

În ceea ce priveşte stilul produsului nostru, acesta este unul personalizat, fiecare client având posibilitatea de a-şi alege un model de gravură pe placul său. În urma cercetării de piaţă efectuate, a reieşit că produsul nostru va fi de culoare argintie. De asemenea, preferinţele pieţei ţintă, în ceea ce priveşte gabaritul au variat, însă majoritatea au preferat un model slim cu o capacitate de 20 de ţigări.

Conceptul de set de funcţii reprezintă însuşiri ale produsului, care conferă utilitate clientului, făcându-l să răspundă unor nevoi de întrebuinţare concrete. Funcţia este cea care generează satisfacţia de care are nevoie consumatorul, reprezentând principalul criteriu după care consumatorul alege produsele şi mărcile de pe piaţă

Utilizarea principală a unui port-ţigaret este aceea de a depozita ţigările şi de a le proteja împotriva ruperii acestora, iar cea secundară este o funcţie estetică, de conservare a aromei ţigărilor, bricheta încorporată.

Preview document

Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 1
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 2
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 3
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 4
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 5
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 6
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 7
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 8
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 9
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 10
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 11
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 12
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 13
Mix de Marketing - Port-Tigaret - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Mix de Marketing - Port-Tigaret.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?