Mixul de marketing - Dulceata

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Mixul de marketing - Dulceata.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere 3
1. Prezentare generalã 4
2. Planul strategic 4
2.1 Analiza pieþei 4
2.2 Concurența 5
2.3 Analiza SWOT 5
2.4 Segmentarea pieței 5
2.5 Obiective operaționale: 6
3. Produsul 6
4. Prețul: 7
4.1 Factori care influenteaza prețul 7
4.2 Strategia aleasa 7
5. Campania de promovare 7
5.1. Obiective funcționale 8
5.2. Canale de promovare 8
5.3. Crearea mesajului 8
5.4. Bugetul de promovare 8
6. Distribuția 9
6.1. Canale de distribuție 9
6.2. Plan funcțional 9
7. Previziuni 10

Extras din document

Introducere

În realizarea acestui proiect am dorit să facem referire la noua Firma SC. “Sweet Lilly” SRL înfiinţată in anul 2015, având ca principală activitate producerea şi comercializarea de dulceaţă. Produsele se găsesc într-o gamă de trei sortimente fiind certificate din punct de vedere al calităţii şi corespund normelor naţionale şi internaţionale.

După o largă şi îndelungată perioadă în care piaţa a fost dominată de produse industrializate, sintetizate şi chimizate, în prezent începe să se manifeste o tendintă a lumii moderne de a se întoarce la natură şi la produsele oferite de aceasta.

Vom analiza mixul de marketing pe care il stabileste firma şi direcţia de urmat pentru cucerirea pieţei dulceţurilor, momentan doar pentrul judeţul Iaşi. Strategia de marketing cuprinde cei 4P (politica de: produs, preţ, promovare şi plasare).

Finalul lucrării este destinat concluziilor trase în urma analizelor făcute, dar şi propuneri pe care firma le-ar putea urma pentru a spori productivitatea şi profitul acesteia

1. Prezentare generală

Misiunea companiei este de a fabrica produse naturale, realizate în propria unitate de producţie, destinate pieţei din oraşul Iaşi, pentru diferite categorii de consumatori.

Obiectiv strategic prevede atingerea unui număr de 1000 clienţi fideli în primele 3 luni de la începerea activităţii de producţie şi vanzare.

Descrierea activitatii firmei

Compania SC. Sweet Lilly. SRL a fost înfiinţată pe data de 14 noiembrie 2015 avand ca scop producţia şi vanzarea de dulceaţă fabricată în propria unitate de productie. Aceasta are sediul în judeţul Iaşi, zona centrală, mai exact Piaţa Unirii nr 4.

Prin mai multe idei puse cap la cap “Sweet Lilly” va fi deschisă de un grup de trei prieteni, studenţi ai facultăţii de Economie şi Administrarea afacerilor din cadrul universităţii Alexandu Ioan Cuza, Iaşi. Această idee a pornit de la faptul că piaţa alimentară este intr-o continuă schimbare şi de aceea s-a dorit a veni cu ceva nou. Fiind la început compania va scoate pe piaţă 3 sortimente de dulceaţă (de vişine, de prune şi de caise).

Produsele companiei sunt făcute manual folosindu-se doar ingrediente naturale. Pentru început mica fabrică de dulceţuri are doar 4 agajaţi, persoane care realizeza produsele, un vanzator şi un şofer. Magazinul în care se vor vinde aceste produse se va deschide în luna martie al anului 2016. Scopul acestei mici intreprinderi este să aducă persoanelor din judeţul Iaşi gustul adevărat şi traditional al dulceţei făcute în casă specifice zonei Moldovei.

2. Planul strategic

2.1 Analiza pieţei

Macromediu

Mediul demografic – firma isi desfasoara activitatea in orasul Iasi, localitate cu aproximativ 320.000 locuitori cu diferite categorii de varsta, ce are in perioada anului universitar un numar ridicat de studenti care ridică numarul de locuitori ai orasului.

Mediul geografic - produsele noastre se adresează în special celor din zona urbană, mai exact oraşul Iaşi.

Mediu economic al orasului este unul propice dezvoltarii de noi firme, venitul mediu este de 1700 de lei, astfel vor exista consumatori care sa achizitioneze produsul nostru.

Mediul legislativ este de asemenea unul favorabil deschiderii de noi firme, in special de catre tineri care doresc sa realizeze o afacere, existand sustinere din partea statului in aceasta privinta.

Mediul cultural – din punct de vedere cultural consumatorii vizati au un standard de viata ridicat si o educatie superioara, ceea ce ii face pe acestia sa tinda catre produse mai sanatoase si de o calitate ridicata, dar care fac parte totusi din viata lor de zi cu zi.

Micromediul implica o analiza putin mai detaliata a mediului intern al firmei, precum furnizori, angajati, alte persoane ce au legatura cu firma.

Furnizorii firmei sunt persoanele care au livezi sau cei care cresc produsele în propria grădină.

Angajatii sunt reprezentati de 4 persoane ce realizeaza rolurile de productie, transport si vanzare a produselor.

Intermediarii financiari Banca BRD ajută la asigurarea tranzacţiilor către furnizori si oferă susținere fianciara companiei. Agenţia NN asigură angajaţii în caz de accidente asociate cu fabricarea, vanzarea şi cumpararea produselor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mixul de marketing - Dulceata.docx