Mixul de Marketing - Howard Johnson Grand Plaza

Imagine preview
(8/10 din 20 voturi)

Acest proiect trateaza Mixul de Marketing - Howard Johnson Grand Plaza.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 83 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere
1. Situatia generala a Romaniei in momentul lansarii hotelului Howard Johnson Grand Plaza
1.1 Descrierea situatiei economice
1.1.1 Analiza situatiei in România
1.1.2 Analiza situatiei in Bucuresti
1.2 Definirea problemei lansarii hotelului Howard Johnson Grand Plaza
2. Mediul de marketing in momentul lansarii hotelului Howard Johnson Grand Plaza
2.1 Piata turistica
2.2 Macromediul hotelului Howard Johnson
2.3 Micromediul hotelului Howard Johnson
2.4 Analiza SWOT a hotelului Howard Johnson si a principalilor concurenti
3. Planificarea strategica de marketing in vederea lansarii pe piata a hotelului Howard Johnson Grand Plaza
3.1 Misiunea hotelului si obiectivele programului de lansare a hotelului
3.2. Segmentarea pietei hotelului Howard Johnson Grand Plaza
3.3. Pozitionarea hotelului Howard Johnson Grand Plaza
4. Mixul de marketing – strategia de piata
4.1 Strategia de produs
4.2 Strategia de pret
4.3 Strategia de distributie
4.4 Strategia de promovare
4.5 Politica de personal
5. Programul de marketing – drumul critic

Extras din document

Introducere

Acest proiect îsi propune sa analizeze programul de marketing al lansarii hotelului Howard Johnson Grand Plaza în Bucuresti.

Capitolul 2 (Planul de analiza) contine o scurta descriere a României si a Bucurestiului, orasul unde tocmai s-a deschis hotelul Howard Johnson Grand Plaza.. De asemenea, capitolul mai contine un arbore de analiza si o metoda de analiza.

Capitolul 3 precizeaza situatia curenta a României, Bucurestiului si a brand-ului Howard Johnson. Situatia curenta este divizata în trei parti: analiza macromediului si micromediului pentru România. In final, analiza SWOT curenta si concluziile vor fi trase pentru Bucuresti.

In capitolul 4 este prezentata pozitia abordata de hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Bucuresti este. Pozitia hotelului este prezentata prin analiza structurala a pietei, determinarea obiectivelor financiare si de marketing, stabilirea segmentarii de marketing si a mix-ului de marketing si prin studierea competitorilor.

In capitolul 5 sunt trase concluziile referitoare la programul de marketing al hotelului Howard Johnson Grand Plaza luand in considerare situatia curenta a hotelului. Se va analiza perioada ulterioara lansarii pe piata a hotelului Howard Johnson Grand Plaza, perioada februarie – mai 2004 si vor fi trase concluzii (puncte forte si puncte slabe a programului de marketing).

1. Situatia generala a Romaniei in momentul lansarii hotelului Howard Johnson Grand Plaza

1.1 Descrierea situatiei economice

1.1.1 Analiza situatiei economice in România

In ciuda a mai mult de 10 ani de reforma economica post-comunista, România înca se numara printre tarile cele mai sarace din Centrul si Estul Europei. Ca si celelalte foste membre ale Pactului de la Varsovia, România a început tranzitia de la un plan economic Stalinist cu o baza industriala perimata, însotita de un tipar de productie ce nu tinea cont de nevoile nationale. Eforturile tarii de a ajunge la o economie de piata au debutat la începutul anilor 1990, cu o cadere drastica a PNB. Pentru a ameliora severitatea schimbarilor economice, subventii de stat uriase au fost acordate companiilor, ceea ce a dus la deficite bugetare, inflatie si o moneda nationala supraevaluata. Ca o consecinta a acestui fapt, dezvoltarea pietei a fost vizibil încetinita de eforturile statului de a bloca privatizarea industriala. Legile cu privire la relatiile contractuale, drepturile proprietarii private si liberalizarea preturilor ramân ambigue, sunt incomplete sau lipsesc cu desavârsire. In ultimii 10 ani, nivelul de trai s-a redus dramatic pana la un salariu mediu lunar de 130 USD/luna (cu aproape 40%). Intre 1996 si 2000, cresterea medie a PNB a fost de – 1.9%.

In ciuda trendului dezamagitor înregistrat, un optimism ponderat a început sa se faca simtit, caci cei mai multi investitori cred ca România a reusit sa treaca de ce era mai greu. Tara a iesit în anul 2000 dintr-o perioada de recesiune dura de trei ani, datorita exporturilor competitive si a cererii ridicate de produse romanesti pe piata unica europeana. Intensificarea activitatii domestice în constructii, agricultura si consum a dus la o crestere de 4.8% în 2001, în ciuda recesiunii mondiale. Inflatia este controlata si statul este foarte aproape de a vinde marile concerne industriale ineficiente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mixul de Marketing - Howard Johnson Grand Plaza.doc