Mixul de Marketing Jacobs Mild

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Mixul de Marketing Jacobs Mild.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adriana Anca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CUPRINS:

1. OBIECTIVUL
2. SEGMENTAREA PIETEI
3. POZITIONARE
4. MIXUL DE MARKETING:

- Politica de produs
- Politica de pret
- Politica de distributie
- Politica de promovare.

5. CONCLUZII

Extras din document

1. OBIECTIVUL:

Compania Kraft Foods Romania parte a retelei Kraft Foods International decide lansarea cafelei Jacobs Mild. Printre principalele motive se numara si sprijinirea consumatorilor romani in identificarea cafelei originale cu acest nume fata de pachetele false ori de cafeaua omonima importata din Ungaria sau Polonia ale carei arome sunt adaptate preferintelor consumatorilor locali.

Pe noile pachete, cu un nou design, apare cuvantul MILD.

Jacobs Mild se adreseaza cumparatorilor cu venituri ceva mai modeste. Reteta, absolut noua, este rezultatul cercetarilor de piata efectuate printre consumatorii zilnici de cafea, pentru a raspunde preferintelor si cerintelor ale acestora din punctul de vedere al calitatii, aromei si pretului.

Cafeaua Robusta, de origine tropicala, confera produsului Mild putere stimulatoare. Jacobs Mild ofera un continut de tarie in echilibru cu aroma sa. În România, traditia si calitatea Jacobs au facut ca majoritatea consumatorilor de cafea (71% - conform studiilor din România) sa recunoasca marca Jacobs ca fiind o cafea de cea mai buna calitate.

Conform segmentarii existente pe piata româneasca a cafelelor, firma noastra îsi propune sa atraga cât mai multi consumatori iar segmentul de piata tinta vizat îl reprezinta persoanele cu vârsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani .

Datorita traditiei si experientei îndelungate pe care Jacobs o are în prepararea cafelei prajite si macinate, aceeasi aroma unica, se regaseste si în varianta solubila a cafelei Jacobs Mild.

Jacobs Mild solubila este obtinuta printr-un proces tehnologic superior, numit FREEZE - DRIED (uscare la rece). Datorita calitatilor sale superioare

-aroma si savoare - cafeaua solubila FREEZE - DRIED este recunoscuta de consumatorii de cafea solubila ca fiind un standard de calitate.

Astfel, traditia Jacobs, îmbinata cu cea mai performanta tehnologie dea

obtinere a cafelei solubile, fac din Jacobs Mild solubila o cafea de cea mai buna calitate, cu o aroma unica.

Consumatorii doresc sa aiba acces la produse noi si inovatoare, adevaratul lor succes fiind dat de încrederea într-o marca si istoricul evolutiei sale, de aceea, Jacobs a ajuns în topul preferintelor acestora.

2. SEGMENTAREA PIETEI:

In perioada 1– 6 noiembrie 2003 s-a realizat un studiu de piata, pe un esantion de 1872 persoane din mediul urban cu varsta intre 18 si 55 ani cu acces la o conexiune Internet.

- 33,98% dintre romani beau cafea de mai multe ori pe zi,

- 29,39% doar o data pe zi,

- 5,19% de 3-4 ori pe saptamana,

Fisiere in arhiva (1):

  • Mixul de Marketing Jacobs Mild.doc