Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4123
Mărime: 1.23MB (arhivat)
Publicat de: Aureliana Chivu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Configurarea produsului

Produsul semnifică orice ansamblu de elemente care poate declanşa cerere pe o piaţă. El trebuie conceput, executat şi evaluat prin avantajele aduse de el consumatorului, prin utilitatea pe care o aşteaptă cumpărătorul de la el. Studiul produsului se concretizeazǎ prin abordarea tuturor componentelor ce influenţeazǎ percepţia şi cererea pe piaţǎ.

1.1. Atribute

Firma SC.SnowSports.SRL lansează un nou model de snowboard ce se adresează tuturor categoriilor de persoane, dar în special persoanelor iubitoare de sporturi de iarnă, celor care sunt în căutare de senzații tari și persoanelor care doresc să întâlnească noi experiențe în viață.

Produsul REV Snow (Registrare Experienţe de Vis pe Zapadă) pare la prima vedere o simplă placă de snowboard, însă este un produs deosebit şi unic pe piaţă. Toate plăcile pe care le găsim pe piaţă sunt “pe placul producătorilor”, adică au gândit ei în locul clienţilor şi au încercat să se apropie cât mai mult de preferinţele acestora. Poate că unii dintre dumneavoastră sunt multumiţi, dar pentru cei care nu sunt, existăm noi, firma SNOWSPORTS. Specialiştii noştrii s-au gândit un timp îndelungat la dorinţele clienţilor, au făcut diferite studii cu privire la produsele preferate (cu referire la culori, dimensiuni) şi am descoperit că nu vom reuşi niciodată să mulţumim pe toată lumea, pentru că dorinţele clienţilor sunt dintre cele mai variate. Prin REV Snow le-am sugerat clienţilor să înRegistreze Experienţele de Vis pe Zapadă.

Când vorbim despre un produs, trebuie să vorbim despre caracteristicile lui, adică culori, dimensiuni şi flexibilitate în cazul nostru. Preferinţele pentru culori, nuanţe şi combinaţii de culori prezintă mari variaţii de la o piaţă la alta, de la o persoană la alta. Dincolo de faptul că pot place sau nu, culorile au diverse valori simbolice şi sentimentale.

Dimensiunea este un factor important, de aceea vă vom prezenta în următoarele rânduri câteva caracteristici pe care ar trebui să le aveţi în vedere atunci când cumpăraţi o placă de snowboard.

La alegerea lungimii plăcii trebuie să luaţi în consideraţie mai mulţi factori:

- Înălţimea: oamenii mai înalţi au nevoie de o placă mai lungă decât cei scunzi.

- Masa corporală: pentru greutăţi mai mari e nevoie de o placă mai lungă, iar pentru greutăţi mai mici de o placă mai scurtă.

- Tipul plăcii: luând ca bază placa all terrain, din freestyle avem nevoie de o placă puţin mai scurtă, iar din freeride de una puţin mai lungă.

- Uşurinţa virării: dacă vrei o placă cu care poţi vira uşor, alege una mai scurtă, iar dacă vrei o placă mai stabilă şi mai iute, alege una mai lungă.

Dacă lungimea unei plăci, îţi lasă o oarecare libertate de alegere, în funcţie şi de preferinţa fiecăruia, laţimea unei plăci este strict legată de dimensiunea piciorului. Raiderii cu o talpă mai mică, au nevoie de o placă mai îngustă, în timp ce, cei cu talpă mai mare, de o placă mai lată. Lăţimea plăcii se măsoară în centimetri sau milimetri şi este trecută în specificaţiile plăcii sub denumirea de lăţimea mijlocului (waist width).

Gama oferitǎ copiilor se caracterizeazǎ prin nuanţe vii, desene, imprimeuri, specifice dorinţelor acestor vârste, iar gama oferitǎ adulţilor diferǎ în funcţie de gustul clienţilor.

Când un client cumpără un produs, el are nevoie defapt de funcţiile acestuia, nu de produsul propriu-zis. Pe lângă funcţia sau funcţiile de bază, produsele prezintă şi o serie de alte funcţii secundare. Funcţia principală a plăcii de snowboard REV Snow este de practicare a sportului, şi nu obiectul fizic ca atare. Funcţiile secundare pot fi următoarele:

- datorită faptului că este încorporată cu sistem GPS ne localizăm poziţia

- cu ajutorul camerei video putem surprinde momente de neuitat

Preview document

Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 1
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 2
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 3
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 4
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 5
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 6
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 7
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 8
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 9
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 10
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 11
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 12
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 13
Mixul de marketing la firma SC Snowsports SRL - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing la Firma SC Snowsports SRL.doc

Ai nevoie de altceva?