Mixul de Marketing pe o Gama de Produse Ecologice ale unei Firme

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Mixul de Marketing pe o Gama de Produse Ecologice ale unei Firme.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CAPITOLUL 1: Descrierea firmei 2
CAPITOLUL 2: Analiza mediului de marketing 4
CAPITOLUL 3: Mixul de marketing 6
CAPITOLUL 4: Concluzii: 14
BIBLIOGRAFIE: 15

Extras din document

CAPITOLUL 1: Descrierea firmei

S.C. FARES TRADING S.R.L. este o companie producătoare de ceaiuri și medicamente naturiste din România.

Istoric

În 1929, adică acum mai bine de opt decenii, a început o călătorie frumoasă care a adus împreună tradiţiile şi inovaţia, pentru a obţine ceaiuri şi remedii din plante medicinale, cucerind încrederea românilor de pretutindeni.

De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, la Orăştie, prin înfiinţarea primei farmacii „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697. Două secole mai târziu, destinul micii farmacii avea să se schimbe alături de Andrei Farago, farmacistul care a trecut sub semnul ştiinţei înţelepciunea populară, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale”, care astăzi poartă numele Fares.

Sub îndrumarea farmacistului Farago, plantele medicinale au prins viaţă sub formă de ceaiuri, siropuri şi uleiuri esenţiale, într-o manieră foarte riguroasă, cu uscătoare, maşini de tocare şi selectare. Nu-i de mirare că aici s-a utilizat cea dintâi linie de extracţie a uleiurilor esenţiale din România.

În perioada interbelică, succesul a trecut dincolo de graniţele ţării. Uleiul esenţial de mentă, produs de compania farmacistului Farago, era apreciat ca fiind la nivelul acelora preparate în Germania sau în Marea Britanie, iar frunzele cultivate au fost declarate Etalon Naţional Român. Medici şi farmacişti renumiţi au apreciat de-a lungul timpului roadele activităţii farmacistului Farago, relaţiile comerciale întinzându-se în toată Europa şi chiar în America de Nord. Nici activitatea ştinţifică nu a trecut neobservată, fiind recunoscută în cercurile de specialişti din întreaga lume.

Iar cum lucrurile bune nu trec neobservate, în semn de preţuire pentru meritele deosebite ale companiei sale, Andrei Farago primeşte, în anul 1934, distincţia regală „Meritul Comercial şi Industrial clasa I”.

Aşa cum era de aşteptat, în perioada comunistă, firma a fost inclusă în mod forţat în structura de stat numită „Plafar”; chiar şi în aceste vremuri, în jur de 70% din cifra de afaceri a acesteia era realizată de „sucursala” din Orăştie.

Imediat după căderea regimului comunist, opera farmacistului Farago s-a desprins din forma de organizare impusă, devenind compania privată „Fares” – numărul 1 pe piaţa ceaiurilor şi a remediilor din plante medicinale.

Credem că nimic nu este întâmplător, iar faptul că ne desfășurăm activitatea și cultivăm plantele medicinale aproape de Sarmisegetusa este o marcă a identității noastre ecologice și românești.

CAPITOLUL 2: Analiza mediului de marketing

Micromediul de marketing include factorii şi forţele cu acţiune imediată asupra întreprinderii, care influenţează direct succesul activităţii desfăşurate şi asupra cărora şi întreprinderea îşi exercită controlul într-o măsură mai mică sau mai mare: firma, furnizorii de mărfuri, prestatorii de servicii, furnizorii forţei de muncă, clienţii, concurenţii şi organismele publice. Ca sistem evoluţionist, firma acţionează în desfăşurarea activităţii sale concomitent pe două pieţe: piaţa intrărilor şi piaţa ieşirilor. Pe primul tip de piaţă, firma apare în calitate de cumpărător şi stabileşte legături în special cu furnizorii de mărfuri, de forţă de muncă şi prestatorii de servicii. Pe piaţa ieşirilor, firma are calitatea de vânzător şi îşi valorifică produsele realizate, stabilind legături în principal cu clienţii.

a. Furnizorii

În cadrul selectării sau colaborării cu furnizorii, firma FARES TRADING S.R.L. ţine seama de o serie de aspecte legate de:

- respectarea termenelor şi condiţiilor de livrare;

- nivelul de implicare al firmelor în stabilirea şi negocierea preţurilor de vânzare a propriilor produse;

- discount-urile şi alte tipuri de reduceri oferite firmei la cumpărare;

- cota de piaţă deţinută şi imaginea firmei pe piaţă, modul de promovare al produselor.

O astfel de analiză a furnizorilor reprezintă o metodă prin care firma stabileşte importanţa şi rolul fiecărui colaborator, pentru relevarea poziţiei curente, cât şi în stabilirea unor relaţii viitoare, pe termen lung.

Puterea furnizorilor asupra firmei se poate manifesta prin majorarea preţurilor sau prin diminuarea calităţii produselor livrate. De asemenea, acest tip de influenţă prelungit pe o perioadă îndelungată, poate modifica rata profitabilităţii firmei, în măsura în care furnizorul ocupă un loc important în firmă.

Relaţiile cu furnizorii pot fi întrerupte în cazul în care firma decide că aceştia deţin o influenţă prea mare în stabilirea şi negocierea condiţiilor de plată şi livrare. Colaborarea cu furnizorii de produse se bazează în principal pe avantajul reciproc al părţilor, însă în cazul în care firma impune preţuri şi cantităţi care nu corespund cu cele ale firmei, aceasta sistează comenzile şi întrerupe activitatea cu furnizorul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mixul de Marketing pe o Gama de Produse Ecologice ale unei Firme.docx

Bibliografie

http://fares.ro
www.diploma.ro
https://ro.wikipedia.org
http://www.csid.ro/
http://www.marigold.ro