Model Plan de Marketing

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Model Plan de Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

I.Sumarul planului de marketing

1.Prezentarea companiei

Date de contact:

Telefon:021/206200

Tel.mob.:0744662908

E-mail: iron@luxe.ro

Fax:021/319.99.33

Program: Luni-Vineri ora: 9:00-18:00

Firma SC.Iron Luxe.SRL. a fost înfiinţată în 23.02.2008,ca societate comercială plătitoare de TVA, cu sediul în Sibiu,str.Vasile Aaron,nr.9 . Este o firmă producătoare de maşini de călcat ,care încearcă să aducă pe piaţa românească produse de o calitate superioară la preţuri acceptabile. A fost infiinţată din iniţiativa unui producător român,Vasile Popa, care a ajuns la concluzie că fierul de călcat este astăzi un obiect nelipsit din orice gospodărie.

Forma juridică sub care a fost constituită societatea este de Societate cu Răspundere Limitată şi îşi desfăşoară activitatea conform legislaţiei române şi prevederilor contractului şi statutului societăţi.

Compania face parte din industria aparatelor electrocasnice,are o structură privată , si operează pe teritoriul României.Obiectul principal al firmei este producerea maşini de călcat “Iron Luxe”, precum şi o serie de activităţi ,cum ar fi cele de comerţ,cu ridicata şi amănuntul specificate în contractul de societate,urmând ca în viitorul apropiat firma să iniţieze o serie de alte activităţi. Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată în timp ,cu începere de la data înmatriculării acesteia la Registrul Comerţului.

Activitatea firmei a început în anul 2008 după două luni de la înregistrarea la Registrul Comerţului,cu un capital social de 1000 €,cu un număr de 100 de angajaţi ,producând fieruri de călcat cu abur classice. Având un singur atelier de producţie cu o capacitate de producţie de aproximativ 1000 de fieruri de călcat /lună şi un singur magazin de desfacere fiind înmatriculată la Registrul Comerţului Sibiu cu certificatul de înregistrare J32/128/2008 cu COD CAEN: 2751”Fabricarea de aparate electrocasnice”.

Calitatea superioară a produsului a dus la creşterea considerabilă a cererii astfel încât activitatea firmei s-a dublat încă din primele faze ale funcţionării. În urma acestui success pe piaţă, în 2012 am hotărât extinderea sectorului de producţie.Astfel firma dispune de 10 ateliere de fabricaţie cu un singur magazin în Sibiu,,numărul angajaţiilor a crescut la 800 .

Pe acest segment de piaţă ,adică piaţa internă, au apărut din ce în ce mai multe societăţi comerciale cu acelaşi profil,faţă de două,câte erau în 2008.Pentru a face faţă aceste concurenţe,firma îşi propune investirea unei sume de bani destinată retehnologizării şi diversificării activităţii.

În 2013 firma va confecţiona un nou produs şi anume: maşină de călcat tip “Iron Luxe Ultimate 500”. Maşina de călcat a fost special concepută cu un dispozitiv fără fir ,cu programare automată şi nu necesită implicarea umană,aceasta deplasându-se singură,netezind ,sterilizând şi curăţând totodată îmbrăcămintea. În acest sens va creşte şi numărul persoanelor calificate şi crearea unor noi puncte de desfacere.

Specificul sectorului producţiei de maşini de călcat constă în faptul că execuţia trebuie realizată în permanenţă în pas cu cerinţele clienţilor,atât în ceea ce priveşte design-nul ,funcţionalitatea şi confortul general cât şi în ceea ce priveşte structura materialelor şi finisajul .

Producţia societăţii va fi realizată din material moderne ,variate precum teflonul.Variantele propuse conferă design modern ,utilitate şi performanţă maximă.

Misiunea pe care ne-am asumat-o încă de la început este satisfacerea cerinţelor consumatorilor şi creşterea numărul vânzărilor în următorii doi ani.

Viziunea companiei Sc.Iron Luxe .SRL este de a realiza aceste produse electrocasnice atât la nivel naţional cât şi la nivel regional prin îndeplinirea nevoilor individuale, în condiţii de înaltă calitate şi promptitudine,folosind personal calificat şi dedicat profesiei.

2.Descrierea produsul şi introducerea sa pe o nouă piaţă

Produsul pe care vom introduce pe piaţă,cum am remarcat mai în sus,este maşina de călcat tip “Iron Luxe Ultimate 500”,cu un dispozitiv fără fir , cu programare automată,care se deplasează singură. Pentru punerea în funcţiune,maşina de călcat trebuie pusă la încărcat cu un încărcător special,timp de aproximativ două ore,după care urmează etapa cea mai importană,stabilirea programului de lucru al acesteia în funcţie de tipul şi materialul de îmbrăcăminte. Aceasta are programe pentru : cămăşi,tricouri,pantaloni,draperii, lenjerie şi hăinuţe pentru bebeluşi.Următoare etapă este alegerea temperaturii optime,şi reglarea abur în trei poziţii: de la 0 -70 g/minut. Reglarea vitezei în funcţie de cutele îmbrăcăminţii,apoi alegera tipului deplasării acesteia: vertical,orizontal sau circular şi nu în ultimul rând ,trebuie verificat dacă în rezervor există apă (maxim 1,7 litri ).

Produsul va fi promovat de compania “PPC Mania”,agenţie de marketing online. Atuul companiei este dat de faptul că este format dintr-o echipă tânără,şi proactivă. Este capabilă să înţeleagă nevoile clienţilor,având o strategie de marketing aparent simplă: obţinerea celor mai bune rezultate pentru clienţii săi investind bugete cât mai mici. Compania este parteneră certificat Google,iar acest lucru ,cumulat cu experienţa derulării companiilor de AdWorlds de notă cunoştinţele şi profesionalismul nostru în ceea ce priveşte marketingul online ,care ,în ultimii ani,a căpătat o amploare de invidiat faţă de marketingul online. Procesul de promovare constă în parcurgerea următoarelor etape:

*înţelege ce obiective îşi propune fiecare client şi mai ales profilul consumatorului

*analizează concurenţa din domeniul şi oferă soluţii personalizate

*monitorizeaza continuu performanţa campaniilor şi le optimizează constant pentru antingerea unui nivel maxim de eficienţă.

*creşte vânzările cu un minim de resurse financiare prin optimizarea continuu a campaniei .

Am ales acest tip de promovare ,deoarece considerăm că mediul online este o oportunitate pentru orice model de business şi acest tip de promovare constituie motorul unei afaceri care tinde spre succes.

Produsul va fi introdus pe piaţa din oraşul Sibiu,mai precis piaţa produselor electrocasnice. Există producători străini dar şi importatori. La ora actuală la Sibiu nu există astfel de firmă,producătoare de maşini de călcat. Majoritatea consumatorilor preferă să cumpere maşini cu nume de marcă,impus pe piaţă,în timp ce restul consumatorilor preferă calitatea. Piaţa electrocasnicilor este foarte fragmentată dar are nişte mărci majore care să polarizeze vânzările ,precum: Philips,Rowenta,Tefal,etc. Din punct de vedere al cererii ,este important atât preţul,cât şi calitatea pentru produs . În continuare , totuşi piaţa va puna din ce în ce mai multe accent pe calitate ,fiind dispusă în timp,chiar să plătească mai mult pentru a obţine un produs superior din punc de vedere al durabilităţii ,protecţiei şi al eficienţei. La rândul lor producătorii vor încerca să ofere produse mai sofisticate care să aducă un plus privind caracteristicile celorlalte tipuri de maşini de călcat.

În ziua de astăzi nu prea există familii fără fier de călcat,fiindcă acestea sunt indispensabile oricărei gospodine.Această maşină de călcat încearcă să uşureze munca femeilor oferindu-le mai mult timp liber,datorită caracteristicilor pe care acesta le posedă:dezinfectează hainele ,elimină mirosurile neplăcute,se foloseşte în doar 43 de secunde,oprire automata în cazul supraîncălzirii sau în cazul golirii rezervorului,timp coninuu de lucru:60 minute.

Firma noastră se bazează pe anumite calităţi constitutive pe care niciuna dintre firmele producătoare de fieruri de călcat nu le prezintă în totalitate.Aturile pe care firma mizează sunt cele stabilite de studiile de piaţă şi sunt astfel concepute încât să răspundă nevoilor şi aşteptărilor clienţilor. Produsul nostru oferă calitate ridicată la preţuri acceptabile.Există căteva condiţii care fac mai uşoară lansarea pe piaţă de exemplu în apropierea sărbătorilor oferindu-le şi o mică reducere clienţilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Model Plan de Marketing.docx

Alte informatii

Model plan de marketing utilizand o firma fictiva