Muzeul Satului

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Muzeul Satului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Scurt istoric
2. Scopul și obiectul de activitate
3. Personalul și conducerea organizației culturale
4. Sursele de finanțare ale organizației culturale
5. Analiza mediului de marketing al organizației culturale:
5.1 Vizitatori (analiza evoluției numărului de vizitatori pe cel puțin 4 ani)
5.2 Concurenți
6. Mixul de marketing
6.1. Politica de produs
6.2. Politica de preț
6.3 Politica de distribuție
6.4 Politica de promovare
7. Oferta suplimentară
8. Modalități de eficientizare a activității organizației culturale analizate
Bibliografie

Extras din document

1. Scurt istoric

Istoria Muzeului Național al Satului este o istorie a satelor răspândite pe teritoriul României care s-au format și s-au dezvoltat până în prezent.

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Guști” face parte din rețeaua celor 19 muzee în aer liber din România fiind primele create. Constituit în anul 1936 prin strădania Școlii sociologice de la București condusă de pfofesorul Dimitrie Guști, MNSDG a parcurs perioade fe dezvoltare și decădere, marcat fiind de fluctuațiile istoriei. Multă vreme a funcționat ca un muzeu paradigma , cunoscut în toată Europa și folosit ca model de muzeele din țară.

Preocupat de găsirea unui teren potrivit pentru organizarea viitorului muzeu, profesorul Dimitrie Guști și colaboratorii săi apropiați au acceptat propunerea primăriei Municipiului București de a-l organiza în Parcul Național Carol al II-lea (Parcul Herăstrău), pe o suprafață de 4.500 de metri pătrați, la marginea Lacului Băneasa. Lucrările pentru amenajarea terenului au început în lună martie a anului 1936.

Deschiderea oficială a Muzeului Satului a avut loc la 10 mai 1936, în prezența regelui Carol al II-lea, iar pentru public, cu o săptămână mai târziu, pe 17 mai 1936. Muzeul Satului a fost conceput ca un muzeu social și nu ca unul etnografic. Dimitrie Guști a declarat:[4]

„El [muzeul] este în stare să oglindească mai bine decât orice altceva bogăția și varietatea de viață țărănească, ideile de atâtea ori adânci, de stil arhitectonic țărănesc, marea știință a adaptării la mediu și a prelucrării mediului, originalitatea în împodobire și siguranța instinctivă sau chibzuită a folosirii spațiului mai larg pentru oameni, vite și lucruri; arta și tehnica românească de la brazdă își dau mâna.”

2. Misiunea și obiectul de activitate

MNSDG este o instituție publică de cultură, pusă în slujba societății și deschisă publicului a cărui misiune este cercetarea, dezvoltarea, protejarea, conservarea , restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului muzeal prin acțiuni specifice care să asigure accesul unui public cât mai larg la valorile detinue concomitent cu dezvoltarea de partenieriate cu instituții din țară și străinătate care promovează programe și proiecte ce vizează patrimoniul cultural .

Principalele obiective ale MNSDG au în vedere :

- Diversificarea și dezvoltarea ativitatilor de cercetare a patrimoniului

- Dezvoltarea , protejarea, conseraavarea și restaurarea continuă a patrimoniului muzeal

- Realizarea evidentei științifice a bunurilor culturale

- Punerea în valoare a patrimoniului muzeului prin asigurarea accesului unui public cât mai larg la bunurile de culturale aflate în administrație

- Dezvoltarea resurselor umane

- Implementarea unui sistem de management al calității

- Asigurarea suportului funanciar pentru dezvoltarea muzeului

- Documentarea în vederea depistării , cunoașterii și , după caz, a avhizitionarii de obiecte de patrimoniu pentru completarea și îmbogățirea colecțiilor sale.

Ca muzeu etnografic, MNSDG a avut și are ca obiectiv principal cercetarea fenomenului creației populare contemporane, promovare meșteșugurilor populare, încurajarea meșterilor populari.

Fisiere in arhiva (1):

  • Muzeul Satului.docx

Bibliografie

1. http://www.cultura.ro/uploads/files/Muzeul_National_al_Satului_Dimitrie_Gusti_-_Raport_de_activitate_pentru_anul_2013.pdf
2. http://www.muzeul-satului.ro/actiuni-culturale/393/scoala-altfel-la-muzeul-satului
3. http://www.muzeul-satului.ro/actiuni-culturale/396/invata-sa-faci-teatru-de-umbre-atelier-interactiv
4. http://www.muzeul-satului.ro/program
5. Irina Popescu, Competitivitatea organizațiilor cultural în contextual dezvoltării urbane
6. https://ro.wikipedia.org/wiki/Muzeul_Na%C8%9Bional_al_Satului_%E2%80%9EDimitrie_Guști%E2%80%9D
7. https://www.google.ro/search?q=muzeul+satului+bucurești&biw=1366&bih=651&source=lnms&tbm=isch&să=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjvq_jGyLHMAhXEESwKHU2jDKYQ_AUIBigB
8. http://www.muzeul-satului.ro/muzeul-sectiune/38/organigrama
9. http://www.muzeulsatului.ro/Organigrama.aspx