Narman SA

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Narman SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Stefanescu Maria

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Marketing, Alte Domenii

Cuprins

CUPRINS
NARMAN S.A
PREZENTAREA FIRMEI
ISTORIE
ORIGINI
EXTINDERE
NOI PARTENERI
MAGAZIN BUCURESTI
ECHIPAMENTE DE PRODUCTIE
CAD/CAM
PRODUCTIE
CAPACITATI DE PRODUCTIE
MANAGEMENTUL CALITATII

Extras din document

Prezentarea Firmei

Fondată în 1959, privatizată şi restructurată la începutul anilor '90,NARMAN produce costume ginere, costume evenimente, costume copii, camasi, pantofi si curele, accesorii. Cea mai mare parte a producţiei este destinată exportului, o pondere foarte mică reprezentând-o producţia pentru piaţa internă (aproximativ 10% din totalul producţiei).

După privatizare, managementul s-a implicat continuu în îmbunătăţirea tehnologiei pentru a atinge standardele Europene. Investiţiile din ultimii ani s-au materializat într-o înnoire de peste 90% a echipamentelor de producţie.

De asemenea, profilul firmei s-a schimbat din producerea de îmbrăcăminte sport în îmbrăcîminte clasică.

Pe anul 2003, Euroconf a raportat următoarea situaţie financiară:

- Capital: € 3.640.000;

- Active totale: € 5.100.000;

- Venituri totale: € 6.000.000;

- Profit net: € 1.450.000

Capacitatea actuală de producţie este următoarea:

- Costume ginere - 1210/zi;

- Costume evenimente - 340/zi;

- Costume copii - 600/zi;

- camasi - 1890/zi;

- curele: 1250/zi;

- Pantofi:200/zi.

Principalii parteneri ai firmei sunt:

- Interbel (din decembrie 2002);

- Alberto (din aprilie 2002);

- Odermark (din mai 2001);

- Miltenberger (din aprilie 1999);

- Schuller (din decembrie 2000);

- Grote (din mai 2000).

Pentru viitor, firma îşi propune atât iniţierea de noi programe de colaborare cu parteneri externi, dar şi lansarea unor linii de produse proprii.

Istorie

Origini

Întreprinderea s-a născut ca o continuare a activităţii vechilor bresle de croitori de pe teritoriul oraşului, bresle organizate în evul mediu, care produceau confecţii pentru schimburi în pieţele organizate în acea perioadă şi care în anul 1457 primesc privilegii deosebite.

Din 1949 se înfiinţează "Steaua Roşie", cu un număr de 380 de salariaţi. Sistemul de lucru era meşteşugăresc, în aceste condiţii productivitatea muncii fiind mică iar sortimentele confecţionate se rezumau la uniforme militare.

În anul 1954 incep să se introducă maşini de cusut noi, moderne, acţionate de motoare electrice, achiziţionate din: U.R.S.S, Japonia, R.D.G., R.F.G. şi S.U.A. Au fost desfiintate in intregime operatiile manuale iar călcatul final se executa cu prese de producţie italiană şi englezească, cu aburi. Această dezvoltare a făcut ca la sfârşitul anului 1976, producţia globală a întreprinderii să crească de aproape 15 ori, numărul salariaţilor a ajuns la 2485. Dacă la începuturile sale noţiunea de producţie pentru export nici nu exista, s-a ajuns ca peste 42% din producţia globală să fie destinată exportului.

Extindere

În 1993, societatea se privatizează având un număr de300 de salariaţi şi 3 de acţionari. Se dezvoltă formaţiile de haine sport şi se creează incă patru noi formaţii.

Din anul 1994 se încheie contractul de asociere cu firma "Steilmann" pe o perioadă de 8 ani şi se utilează clădirea cu maşini ultramoderne aduse din Germania, parte din ele proprietatea NARMAN şi parte proprietatea Steilmann; se începe producţia de sacouri bărbăteşti pentru export în Germania.

Ca urmare a creşterii numărului de produse contractate, societatea continuă să angajeze muncitori, ajungând la 600 salariati.

Noi parteneri

Începând cu 1999, NARMAN începe o colaborare cu firma Miltenber, pentru ca un an mai târziu să semneze contracte similare cu Schuller şi Grote. Din 2001 firma crează produse pentru Odermark.

Colaborările cu Interbel şi Alberto au fost iniţiate în 2002.

MAGAZIN BUCURESTI

BUCURESTI, SECTOR 1, BVD. MAGHERU 8-10 TEL/FAX: 021 316 67 30 / 021 316 67 30 MOBIL:0788 438 130

In acest moment, magazinul Narman are oferte si pentru mirii cu masuri exceptionale: 42-46, 56-62; intr-o paleta coloristica deosebita:

- smoking clasic din lana tropicalizata in nuante de negru si bleumarin;

- costume creponate, un succes al acestui an, in culori variate : ivoire, negru, bleumarin.

SUPER OFERTA la colectia costumelor elegante negru, bleumarin si cafe au lait, avand preturi cuprinse intre 600-1000 RON.

Oferta este valabila in limita stocului disponibil."

Materialele din care sunt fabricate costumele sunt din lana tropicalizata 140D, tratate pentru a nu se sifona usor.

Satenul de la rever poate fi usor indepartat dupa eveniment, iar nasturii imbracati pot fi inlocuiti cu nasturii obisnuiti aflati in buzunarul costumului, transformand astfel costumul intr-unul business.

Recomandam croitor aflat in apropierea magazinului pentru eventuale retusuri

(durata cca. 2 - 12 ore).

Fisiere in arhiva (1):

  • Narman SA .doc

Alte informatii

In cadrul acestui proiect este prezentata firma NARMAN S.A , cu domeniile sale de activitate