Nokia - Politici și Stragii de Marketing

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4037
Mărime: 24.18KB (arhivat)
Publicat de: Gherasim Ciobotaru
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Iulia Furdui
Prezentarea strategiilor si policii de marketing a societatii nokia. Proiectul l-am prezentat in cadrul Facultatii de "Relatii comerciale si financiar bancare interne si internationale".

Cuprins

  1. PREZENTARE GENERALĂ A FIRMEI NOKIA 2
  2. POLITICA DE MARKETING 3
  3. MISIUNEA: 3
  4. OBIECTIVELE: 3
  5. MIXUL DE MARKETING 4
  6. Produsul 5
  7. Preţul, 7
  8. Plasamentul 8
  9. Promovarea 9
  10. ANALIZA SWOT 11
  11. Punctele forte 11
  12. Punctele slabe 12
  13. Oportunităţile 12
  14. Ameninţările 12
  15. FORMELE DE MANIFESTARE ALE STRATEGIEI DE PIAŢĂ 13

Extras din proiect

Prezentare generală a firmei NOKIA

Originea numelui Nokia vine de la un animal micuţ de pradă cu blana neagră care trăia pe malurile râului Nokianvirta - acest animal poate fi găsit şi astăzi pe blazonul oraşului Nokia.

Frederik Idestam pune bazele companiei Nokia în 1865, numele Nokia a început să fie tot mai legat de comunitatea industrială ce se dezvolta. La numai un an va da şi numele comunei - Phjois-Pirkkala (înfiinţat în 1937) se schimbă în Nokia - dovadă a importanţei celei mai mari unitaţi industriale din zonă. În 1977, comuna devine oraşul Nokia.

Nokia este liderul mondial în domeniul mobilităţii, impulsionând transformarea şi creşterea industriei de comunicaţii şi a celei de Internet, devenite acum convergente. Nokia produce o gamă largă de dispozitive mobile, oferindu-le oamenilor, prin intermediul acestor dispozitive, acces la experienţe mobile diverse: muzică, servicii de navigaţie, vizualizare de conţinut video, vizionare TV, utilizare de jocuri şi imagini, precum şi posibilitatea de a lucra în afara biroului. Nokia oferă, de asemenea, echipamente, soluţii şi servicii pentru reţelele de comunicaţii.

Nokia produce o gamă largă de dispozitive de telefonie mobilă, oferindu-le oamenilor, prin intermediul acestor dispozitive, acces la “experienţe” diverse prin intermediul telefonului mobil : muzică, servicii de navigaţie, vizualizare de conţinut video, vizionare tv, utilizare de jocuri şi imagini,precum şi posibilitatea de a lucra în afara biroului. Nokia oferă, de asemenea, echipamente,soluţii şi servicii pentru reţelele de telecomunicaţie.

Oferta variază în cadrul companiei, Nokia oferind produse accesibile tuturor : de la cele care au un preţ scăzut , până la cele cu preţuri ridicate.Diferenţa de preţ dintre diferitele produse Nokia este pusă pe seama trecerii timpului. Telefoanele mobile care au un preţ scăzut sunt acele produse care s-au învechit, care au fost uzate moral. Produsele vândute la preţuri mai ridicate sunt acelea care au o tehnologie mai avansată, îmbunătăţite din punct de vedere tehnic, cu o calitate superioară în comparaţie cu celelalte produse amintite mai sus.

Compania Nokia işi procură resursele din vânzarea telefoanelor mobile Nokia, care este în creştere foarte mare datorită tehnologiei ridicate şi din ce în ce mai anvansată. Numărul mare de vânzări poate fi pus şi pe seama producătorilor de cauciuc şi cabluri , cu care Nokia s-a aliat în trecut, producători care au reputaţie în domeniu.

Istoria Nokia înseamnă un secol şi jumătate de inovaţie - de la fabrica de hârtie de pe malul unui râu din sud-vestul Finlandei până la poziţia de lider în industria globală de telecomunicaţii.

Politica de marketing

Politica de marketing reprezintă un ansamblu coerent de componente specifice care pot fi politici de producţie, de dezvoltare, de aprovizionare, politici financiare, comerciale şi de cercetare, fiecare din acestea înscriindu-se într-un cadru predeterminat, de preferinţă ipoteze şi anticipaţii.

Misiunea:

Misiunea întreprinderii este scopul pentru care aceasta îşi începe activitatea. Misiunea trebuie să fie:

• Realistă: misiunea trebuie aleasă în funcţie de poziţia pe care o deţine pe piaţă, astfel Nokia fiind lider mondial pe piaţa telefoanelor mobile trebuie să creeze tot timpul cele mai performante şi frumoase telefoane.

• Competenţa:misiunea întreprinderii trebuie aleasă astfel încât să poată fi realizată pe baza utilizării resurselor efective ale întreprinderii.

• Specifică: misiunea întreprinderii trebuie să se diferenţieze de misiunile altor competitori.

• Motivantă: misiunea trebuie să fie motivantă pentru angajaţi.

Misiunea firmei Nokia este să îmbine arta şi tradiţia autentică cu tehnologia de ultimă oră, creând astfel o linie de produse de care Nuovo s-a ocupat în calitate de şef al departamentului de design al companiei Nokia încă din 1995. Astfel, el a reuşit să confere originalitate şi să acorde o semnificaţie personală chiar şi unui obiect banal, utilizat zi de zi, ridicându-l la nivelul celui mai sofisticat mecanism de măsurare a timpului. Misiunea companiei este de a oferi soluţii de comunicare absolut noi, combinând arta, designul şi tehnologia cu servicii personale de înalt nivel.

Preview document

Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 1
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 2
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 3
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 4
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 5
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 6
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 7
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 8
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 9
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 10
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 11
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 12
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 13
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 14
Nokia - Politici și Stragii de Marketing - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Nokia - Politici si Stragii de Marketing.doc

Alții au mai descărcat și

Nokia - Competitivitate și Inovare

Nokia este o companie finlandeză de telecomunicaţii mobile, iar la nivel mondial este cel mai mare producator de telefoane mobile. Sediul central...

Inovația de produs la SC Scandia Română SA

1. MARKETINGUL SI INOVAŢIA DE PRODUS LA S.C. SCANDIA ROMÂNĂ S.A. În perioada contemporană, produsul reprezintă o sumă de atribute si...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?