Nutline - tehnici promoționale

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1190
Mărime: 746.03KB (arhivat)
Publicat de: Anca S.
Puncte necesare: 3
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc
FEAA, ANUL 2, ECTS

Extras din proiect

1.Analiza preliminarǎ a brandului

Scurt istoric

Brandul bunei-dispozitii, Nutline înseamnǎ sarea si piperul din viaţa fiecǎruia dintre noi, acel ingredient care îţi dǎ mereu energie, vitalitate şi chef de viaţǎ. Orice ai face la un moment dat, Nutline te îndeamnǎ sǎ te relaxezi şi sǎ te simţi bine. Şi odatǎ ajuns aici, îţi vei dori sǎ nu te mai opreşti niciodatǎ.

Brandul Nutline a luat naştere în 1998 şi înseamnǎ o linie extinsǎ de produse premium din segmentul dry fruit snacks, de la seminţe de floarea soarelui de diverse tipuri, la seminţe de dovleac, seminţe decojite si mixuri de alune, migdale, caju, fistic şi alte fructe uscate.

Atât gama extinsǎ de produse Nutline cât şi atenţia acordatǎ investiţiilor în materii prime de cea mai bunǎ calitate,linii tehnologice ultra-performante şi ambalaje inovatoare, demonstreazǎ puterea acestui brand şi interesul Nutline pentru cǎ ceea ce fiecare consumator primeşte sǎ fie de cea mai bunâ calitate. Pentru cǎ nu poţi trǎi viaţa la maxim decât înconjurat de cele mai bune produse.

oAnaliza conjucturii de piaţǎ a produsului respectiv(consumatori, non-consumatori)

Consumatori

Nutline se adreseazǎ în special tinerilor, celor dinamici şi mereu gata de distracţii. Noncomformist şi vesel, consumatorul de Nutline cautǎ relaxarea şi se bucurǎ întotdeauna de prieteni.Bǎrbaţi şi femei într-o proporţie aproape egalǎ, cei care preferǎ Nutline sunt, cu siguranţǎ, “de gaşcǎ”.Sunt cei care nu-şi imagineazǎ un meci fǎrǎ una, douǎ sau zece pungi de seminţe, un film fǎrǎ un bol de fistic sau o bere fǎrǎ toate acestea la un loc.

Nutline e pentru toţi cei care vor sǎ trǎiascǎ la maxim fiecare clipǎ, înconjuraţi de prieteni veseli, în vervǎ, cu poftǎ de viaţǎ. Consumatorii de Nutline nu cunosc plictiseala.

Non-consumatori

•Absoluţi- acele persoane care nu au nevoie de produsele noastre, dar care nu vor cumpãra niciodatã deoarece nu prezintã interes:

-Copii cu vârste cu prinse între 0-7 ani;

-Persoane fidele altpr brand-uri.

•Relativi- cei care ar putea necesita produsele noastre, dar nu le achiziţioneazã din diverse motive conjuncturale:

-Personae care au o problemǎ de sǎnǎtate şi nu consumǎ produse oleaginoase;

-Persoane alergice la produse oleaginoase;

-Persoane care ţin o anumiǎ dietǎ;

-Persoane neinformate cu privire la existenţa brand-ului nostru.

oAnaliza concurenţei (concurenţi direcţi, concurenţi indirecţi, concurenţa de soluţii)

Printre concurenţii direcţi ai firmei NUTLINE putem enumera firmele producǎtoare de aceleaşi produse din gama noastrǎ: seminţe de floarea-soarelui sau dovleac, fistic, alune, caju, migdale, arahide etc.

Firme producǎtoare de astfel de produse sunt Salty moments, Djili Soy, Rombas Vaslui etc.

Concurenţi indirecţi ai firmei NUTLINE sunt:nucile sau alte fructe uscate.

Concurenţi de soluţii: pop-corn,fulgi de porumb, fulgi de ovǎz,musli etc.

oAnaliza comunicǎrii actuale a brandului (strategie de poziţionare, concept creativ).

Alka a lansat o campanie promoţionalǎ pentru produsele Nutline, desfǎşuratǎ între 9 aprilie 2010 şi 21 mai 2010. La Campanie pot participa toate persoanele cu domiciliul/reşedinţa în România, cu vârsta de minim 14 ani împliniţi la data începerii campaniei, care trimit cel puţin un cod unic tiparit pe partea exterioarǎ a ambalajului produselor participante, prin SMS al reţelelor de telefonie mobilǎ Orange, Vodafone sau Cosmote la numǎrul scurt 1874 (sms cu tarif normal) sau completeazǎ un formular de participare pe web-site-ul www.verdelapremii.ro.

Preview document

Nutline - tehnici promoționale - Pagina 1
Nutline - tehnici promoționale - Pagina 2
Nutline - tehnici promoționale - Pagina 3
Nutline - tehnici promoționale - Pagina 4
Nutline - tehnici promoționale - Pagina 5
Nutline - tehnici promoționale - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Nutline - Tehnici Promotionale.doc

Alții au mai descărcat și

Căsuțe de lemn

CAPITOLUL I. PREZANTAREA FIRMEI SC AMA FOREST EXIM SRL I.1. Date de identificare Denumire: SC AMA FOREST - EXIM SRL Adresa: Str. CIOCARLIEI 12...

Atelier de Prelucrare a Materialului Lemnos

CERERE DE FINANŢARE I. DATE ASUPRA ACTIVITĂŢII GENERATOARE DE VENIT a. Denumirea proiectului ATELIER DEBITAT ŞI PRELUCRAT MATERIAL LEMNOS b....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?