Ochelari de Soare

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4739
Mărime: 186.38KB (arhivat)
Publicat de: Leontin Cazan
Puncte necesare: 10

Extras din proiect

Piata reprezinta cadrul valorificarii activitatii unui numar mare si eterogen de întreprinderi, fiecare dintre acestea urmarind de fapt ocuparea unei anumite pozitii în ansamblul pietei, care sa-i asigure valorificarea eficienta a produselor oferite spre vânzare. Totodata, piata reprezinta sfera de manifestare si confruntare a cererii si ofertei si a realizarii lor prin intermediul vânzarii-cumpararii. Astfel, Philip Kotler este cel care asociaza notiunea de piata cu "totalitatea cumparatorilor actuali si potentiali ai unei companii".

Piata ochelarilor de soare cu protectie UV este în continua crestere. Evolutia a fost stimulata de cererea publicului, datorita faptului ca oamenii au înteles necesitatea acestuia (indispensabila pe timpul verii) si avantajelor produsului (design, culorile ramei, forma lor, dimensiunea- o gama larga, fiecare având posibilitatea de a alege în functie de preferinte).

Nonconsumatorii absoluti sunt persoanele care nu utilizeaza si nu pot fi atrase în utilizarea produsului, în cazul ochelarilor de soare cu protectie UV sunt persoanele nevazatoare, produsul fiind total inadecvat acestora.

Nonconsumatorii relativi sunt persoanele care nu utilizeaza dar pot fi atrase sa utilizeze produsul respectiv prin ofertele firmelor fabricante de ochelari de soare cu protectie UV (ex: reduceri, forme interesante ale lentilelor).

1.2. Segmentarea

Segmentarea pietei porneste de la ideea ca, pe orice piata data, cererea este numai rareori uniform distribuita din punct de vedre al structurii.

CRITERII SEGMENTE

1). Demografice

- Venit -mic (350-500 RON)

-mediu (501-800 RON)

-mare (peste 800 RON)

- Sex -masculin

-feminin

- Vârsta -15-35 (ani)

-peste 35 (ani)

- Ciclul de viata familial -tânar

-matur

-casatorit

-celibatar

- Anotimp -vara

2). Geografice

- Categorii de habitat -rural

-urban

3). Psihografice

- Temperament -extrovertit

-introvertit

- Grup de referinta -studenti

-intelectuali

4). Comportamentale

- Avantaje cautate -calitate

-forma ramelor

-dimensiune

1.3.Piata tinta

Pentru o firma este foarte important a alege segmentul spre care îsi va desfasura întreaga activitate. Piata tinta trebuie identificata întrucât nu este posibil si nici de dorit ca o organizatie sa-si desfasoare produsele sau serviciile tuturor potentialilor clienti, deoarece resursele sunt insuficiente, potentialii clienti sunt dispersati geografic, exista concurenti puternici ce detin unele piete si nevoile clientilor se modifica foarte rapid. De aceea, organizatia “trebuie sa decida cui se adreseaza, apoi sa-si orienteze produsele si serviciile numai catre segmentele de piata selectate” (E.Hill si T.O., Sullivan – Op.cit. p.107)

Produsul pe care firma “S.C. Sun S.R.L” doreste sa-l lanseze pe piata este adresat cumparatorilor între 15 si 35 de ani, si anume tinerii, casatoriti sau celibatari, atât persoanelor de sex masculin cât si celor de sex feminin, care depasesc o perioada mai mare de 10 minute de expunere la soare puternic. Cei care folosesc acest produs sunt persoanele din mediul rural si urban, predominând cele din categoria de habitat urban, anotimpul propice fiind vara.

Ochelarii de soare cu protectie UV înlatura actiunea razelor violete asupra cristalinului, care duce la aparitia cataractei. Consumatorul produsului este o persoana dinamica, caruia ii plac plimbarile, aventurile si calatoriile.

CAPITOLUL 2

FACTORI CARE INFLUENTEAZA COMPORTAMENTUL DE CONSUM

Ochelarii de soare nu mai sunt doar un accesoriu la moda. Sunt necesari pentru protectia ochilor. Expunerea improprie si îndelungata la razele soarelui poate duce la daunarea atât a ochilor cât si a pielii. În alegerea perechei potrivite de ochelari de soare cu protectie UV, consumatorul e influentat de mai multi factori, printre care distingem:

Psihologici

-Nevoi: cea utilitara, când se doreste protejarea ochilor împotriva radiatiilor UV; si cea hedonica: ochelarii de soare cu protectie UV sunt folositi ca accesoriu vestimentar pentru ca purtarea lor a devenit o moda. În acest ultim context amintim firma STILETTO: produce ochelari de soare numai pentru femei, iar prin forma ramelor si culoarea lentilelor se adreseaza femeii ambitioase, puternice, stapâna pe sine, spirituala.

Însa mai exista si alta clasificare a nevoilor umane, cea realizata de Abraham Maslow. Dintre cele 5 tipuri de nevoi, ochelarii de soare cu potectie UV satisfac doua dintre acestea: cea de siguranta: pentru ca cei care aleg produsul îsi apara sanatatea -de radiatiile UV care ataca atât pielea cât si globul ocular- si cea de stima: prin ochelari de soare cu protectie UV de lux, astfel consumatorii au un anumit statut social.

-Perceptia: consumatorii aleg diferit ochelarii de soare în functie de preferintele lor. Astfel ei pot alege între marcile urmatoare:

- Carrera produce cei mai buni ochelari de soare pentru schi , însa la un pret destul de ridicat, între 100 si 200 de euro

- Roberto Cavalli: produce ochelari de soare "nebunesti" pentru ca bratele , mai bine zis întreaga rama e îmbracata în piele de crocodil sau de sarpe. Astfel acesti ochelari de soare se adreseaza femeii extravagante si luxurioase.

- Ray Ban: este cunoscut ca fiind cel mai bine vândut brand de ochelari de soare. Combina calitatea cu stilul exceptional, se deosebeste de celelate firme prin forma ramelor.

- Adidas : pe primul loc în preferintele consumatorilor care adopta stilul de îmbracaminte sport. Se remarca prin grosimea lentilelor ce protejeaza împotriva radiatiilor UV, vânt si praf.

- Burberry: ochelarii de soare cu protectie UV au ramele foarte lucioase, sofisticate, iar materialul e din plastic.

- Gucci: ochelarii de soare cu protectie UV sunt foarte eleganti, se observa diversitatatea culoristica a ramelor si a lentilelor, iar pe rame au aplicate strasuri.

- Zeiss : ieftini, având un pret între 50 si 100 de euro si sunt simpli.

Preview document

Ochelari de Soare - Pagina 1
Ochelari de Soare - Pagina 2
Ochelari de Soare - Pagina 3
Ochelari de Soare - Pagina 4
Ochelari de Soare - Pagina 5
Ochelari de Soare - Pagina 6
Ochelari de Soare - Pagina 7
Ochelari de Soare - Pagina 8
Ochelari de Soare - Pagina 9
Ochelari de Soare - Pagina 10
Ochelari de Soare - Pagina 11
Ochelari de Soare - Pagina 12
Ochelari de Soare - Pagina 13
Ochelari de Soare - Pagina 14
Ochelari de Soare - Pagina 15
Ochelari de Soare - Pagina 16
Ochelari de Soare - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Ochelari de Soare.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnologie de montaj ochelari și dispozitive de prelucrare optică

I.1 Despre ochelari Încă din antichitate ca Egiptenii foloseau cristale șlefuite în forme convexe, sub forma unei lentile pentru a mări imaginea...

Marketing pentru produsul ochelari de soare cu protecție UV

1.Consumatorii Consumatorii sunt reprezentați de orice persoane indiferent de vârstă, sex sau clasă socială. Nonconsumatorii pot fi împărțiți în...

Ochelari de Soare

Rezumat introductiv In perioadele in care razele soarelui sunt foarte puternice si ne pot obosi ochii, atat moda cat si mediul ne recomanda sa...

Ochelari de Soare pentru Câini

Despre noi Firma noastra, S.C. “ Fancy Pets ” S.r.l., este înfiintata la data de 8 aprilie 1998, având sediul în B-dul Independentei, Nr. 13,...

Ochelari de Soare cu Protecție UV

Capitolul I Analiza pieţei În acest capitol vom încerca să identificăm piaţa produsului de referinţă :ochelari de soare cu protecţie UV şi anume:...

Proiect Marketing Ochelari de Soare

Despre noi Firma noastra dispune de o tehnologie specifica secolului XXI,de asemenea adoptam un sistem de organizare a productiei si a muncii si o...

Marketing OptiPlus

Rezumat introductiv Capitolul I. ANALIZA PIEŢEI 1.1 Identificarea pieţei a) Descrierea pieţei În general, prin piaţă se înţelege orice...

Ochelari de Soare

Descrierea firmei Cei mai cunoscuți ochelari de soare au apărut din necesitate, ca echipament „obligatoriu” pentru piloții americani. Ray-Ban își...

Ai nevoie de altceva?