Oferte promoționale - cereale pentru copii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4631
Mărime: 283.26KB (arhivat)
Publicat de: Iacov Tofan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Mnoranu
UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” IASI - FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR PIATRA NEAMT

Extras din proiect

1.1. Analiza

Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în anul 1866 de către Henri Nestlé şi este astăzi cea mai mare companie de produse alimentare din lume, cu aproximativ 253.000 angajaţi şi 511 unităţi operaţionale în aproape fiecare ţară a lumii.

Nestlé a pătruns pe piaţa românească în 1995, în momentul de faţă având peste 600 de angajaţi: 350 la fabrica din Timişoara şi 250 la sediul din Bucureşti.

Angajamentul Nestlé este de a asigura cea mai bună nutriţie posibilă pe parcursul întregii zile, pe parcursul întregii vieţi şi în întreaga lume, având la bază principiul "Good Food, Good Life".

Încă din 1867, când Henri Nestlé a creat primul aliment pe bază de lapte pentru sugari, salvând astfel viaţa copilului unui vecin, Compania Nestlé a intenţionat să creeze o afacere bazată pe valori şi principii umane sănătoase.

Sub motto-ul "Good Food, Good Life", Nestlé oferă consumatorilor din toată lumea:

- Mărci de calitate şi produse însoţite de Sigiliul de Calitate Nestlé, care este vizibil pe orice ambalaj şi reprezintă un privilegiu foarte important al consumatorului - dreptul la cea mai bună calitate;

- Hrana ce le satisface nevoia zilnică de a duce o viaţă sănătoasă şi activă;

- Inovaţie la nivelul produselor alimentare, ce duce la o bunăstare totală, graţie cercetării şi dezvoltării;

- Un excelent raport calitate - beneficiu – preţ;

- Prezenţa produselor - wherever, whenever and however ("oriunde, oricând, oricum");

- Produse ce ne satisfac gusturile locale, dar care se ridică la standarde globale;

- Beneficii sociale prin participarea la activităţi şi sponsorizări locale.

Produsul ales de noi ce face obiectul studiului din aceasta prima parte este Nestlé NESQUIK, cereale integrale pentru copii.

Nestlé NESQUIK sunt special realizate pentru creşterea sănătoasă a copiilor. Gustul irezistibil de ciocolată atât de iubit de copii va face din Nestlé NESQUIK micul lor dejun favorit. Cerealele integrale conţin carbohidraţi care îi dau copilului tău energia de care are nevoie şi vitamine care îi menţin sistemul nervos sănătos. Quicky, simpaticul iepuraş, prin mini-jocurile pe care le propune copiilor tăi, îi învaţă să se hrănească sănătos şi să caute elementele esenţiale în alimentaţie. 30g de cereale integrale Nestlé NESQUIK asigură 25% din necesarul zilnic a 8 vitamine şi 10% din cel de calciu.

Nestlé se angajează să respecte următoarele Principii de Conduită în Afaceri în toate ţările, ţinând cont de legislaţia locală, practicile culturale şi religioase si etica afacerilor precum si obiective economice :

- Obiectivul de afaceri Nestlé este să producă şi să vândă produsele Companiei astfel încât să creeze valori ce pot fi susţinute pe termen lung pentru acţionari, angajaţi, consumatori şi parteneri de afaceri.

- Nestlé nu favorizează profitul pe termen scurt în defavoarea dezvoltării cu succes a afacerilor pe termen lung.

- Nestlé recunoaşte interesul sincer şi legitim al consumatorilor faţă de comportamentul, convingerile şi acţiunile Companiei aflate în spatele mărcilor în care ei au încredere, şi de asemenea faptul că şi Compania nu ar putea exista fără consumatorii săi.

- Nestlé este de părere că, în general, legislaţia este cea mai eficientă metodă de protecţie a comportamentului responsabil, deşi, în anumite domenii, instrucţiuni suplimentare, sub formă de principii voluntare de afaceri, sunt binevenite pentru a ne asigura că organizaţia noastră operează după cele mai înalte standarde.

- Nestlé este conştientă de faptul că succesul unei companii este o imagine a profesionalismului, a comportamentului şi a atitudinii responsabile a managementului şi a angajaţilor. Prin urmare, recrutarea personalului adecvat, instruirea permanentă a acestuia şi dezvoltarea continuă sunt cruciale.

- Nestlé continuă să-şi menţină angajamentul de a respecta legislaţia aplicabilă în ţările în care este prezentă.

La nivel tehnologic, Nestlé se focalizeaza pe urmatoarele directii care-i asigura un avantaj concurential durabil:

- stabilirea unui sistem de calitate în toate zonele fabricii pentru a asigura un nivel înalt de siguranţă si calitate constantă a produsului.

- proceduri de igienă clare în ce priveşte oamenii, procesele şi mediul.

- analiza strictă a materiilor prime şi ambalajelor înaintea folosirii lor în producţie.

- studii de risc (HACCP) pentru identificarea potenţialelor surse de risc din proces.

- analiza performanţei folosind atât reţeaua Nestlé pe plan mondial cât şi laboratoarele din România.

- procesul de îmbunătăţire continuă având la bază preferinţa consumatorului.

Din perspectiva cadrului natural, produsele Nestlé au o larga raspandire si arie de acoperire, exceptand zonele sau regiunile unde produsele Nestlé intampina anumite piedici cu privire la obiceiurile, modul de consum si imposibilitatea efectuarii distributiei spre unele zone greu accesibile (cum ar fi, de pilda, insulele sau uele regiuni nordicedin Canada, Gröenlanda, etc.).

La nivel microeconomic Nestlé urmareste stabilirea de bune relatii cu furnizorii, clientii, concurenta (pastrarea unor relatii cordiale, evitarea unui razboi al preturilor, etc.), distribuitorii, si pastrarea unei imagini publice favorabile pe termen lung prin programe şi proiecte care includ educaţie nutriţională şi cercetare, suport financiar pentru activităţi de caritate, educare şi formare, activităţi fizice şi donaţii de alimente.

Din punct de vedere intern, firma isi coordoneaza atat resursele umane, cat si cele tehnice, materiale si financiare, in vederea optimizarii maxime a eficientei activitatii promotionale.

Calitatea trebuie să reprezinte un mod de viaţă pentru toată lumea din companie. Echipamente, proceduri şi sisteme adecvate sunt necesare pentru obţinerea Calităţii, aşadar oamenii sunt implicaţi si dedicaţi. Fiecare angajat Nestlé trebuie să îşi aducă propria contribuţie la furnizarea de produse şi servicii de calitate.

- fişe de post clare si nivel salarial adecvat;

- feed-back regulat si training continuu;

- proiectul NDP (Nestlé Dezvoltare şi Performanţă) bazat pe filozofia japoneză KAIZEN care vizează:

- creşterea încrederii în capacităţile proprii

- creşterea responsabilităţii în ce priveşte propriul loc de muncă

- crearea unui mod de lucru în reţea între echipe.

- crearea de echipe autonome în fabrica.

Tehnica de promovare aleasa din cadrul pachetelor speciale este de tip pachet cuplu, oferta in ambalaj, care consta in atasarea unui produs gratuit, diferit de cel de baza. In cazul nostru, pungile de cereale Nestlé Nesquik vor avea in interior un puzzle mic, 15x10 cm, constand din 15 piese care formeaza imaginea mascotei Nesquik, in diferite ipostaze: luand micul dejun, jucand diverse jocuri cu copiii, etc.

Preview document

Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 1
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 2
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 3
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 4
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 5
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 6
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 7
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 8
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 9
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 10
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 11
Oferte promoționale - cereale pentru copii - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Oferte Promotionale - Cereale pentru Copii.doc

Alții au mai descărcat și

Publicitatea și promovarea vânzărilor - Kit Kat

Motivatie De ce am ales brandul Kit Kat? Foarte simplu: Kit Kat e un nume deja recunoscut in intreaga lume atat prin gustul desavarsit ce il...

Pixul Logan - analiză în vederea fabricării și comercializării

I.PIATA 1.Descriere Obiectul de activitate al firmei „Byro” este productia si comercializarea pixurilor. Activitatea firmei se va desfasura în...

Comportamentul consumatorului

Introducere Proiectul are ca subiect central consumatorul, element important căruia orice întreprindere acordă o importanţă sporită. Am urmărit...

Comportamentul consumatorului - lame de ras

Capitolul 1 În zilele noastre, aparatul de ras este o necesitate pentru marea majoritate a oamenilor şi mai ales a bărbaţilor, acesta fiind un...

Responsabilitatea Socială Corporativă

Responsabilitatea etică şi socială în marketing. Un marketing intern eficace trebuie să fie dublat de un pronunţat simţ al responsabilităţii...

Analiza comportamentului consumatorului

Studierea comportamentului consumatorului cu privire la cumpărare presupune, în fapt, analiza comportamentului fiinţei umane, ceea ce nu este deloc...

Marketing prin E-mail

Marketing prin e-mail Când oamenii se gândesc la internet, ei au în minte în general website-urile. Adevărul este, totuşi, că website-urile...

Cercetări de marketing

Cuvânt înainte Consumatorul este singura sursă de creştere a profitului firmei în prezent şi viitor. Nu există altă sursă de venit şi de profit...

Te-ar putea interesa și

Hypermarketul Sunflowers

CAPITOLUL 1 Hypermarketul nostru poartă denumirea de “Sunflowers”, această denumire ne sugerează coşul de cumparaturi în care vor răsări diverse...

Raport de practică - Nordic2

Motivaţie Pentru orice student alegerea locului de efectuare a stagiului de practică trebuie să fie un lucru căruia să îi acorde o atenţie maximă...

Ai nevoie de altceva?