Oracle NetSuite CRM

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3523
Mărime: 657.51KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra G.
Puncte necesare: 0
Facultatea de Marketing
Academia de Studii Economice, Bucuresti
Specializare: Cercetări de marketing
Materie: Sisteme inteligente de asistare a deciziilor de marketing

Cuprins

  1. 1. Prezentarea generală a aplica.iei Oracle NetSuite CRM . 3
  2. Scurt istoric al companiei 3
  3. Produse marca Oracle NetSuite ... 3
  4. Ce este un sistem de Management al Rela.iilor cu Clien.ii? ... 5
  5. Oracle NetSuite CRM . 5
  6. 2. Clasificarea .i enumerarea modulelor/aplica.iilor/instrumentelor de analiză .i de lucru disponibile pentru Oracle NetSuite CRM ... 6
  7. 3. Descrierea modulelor/aplica.iilor/instrumentelor de analiză .i de lucru disponibile .. 6
  8. a. Modulul Sales Force Automation (SFA - Automatizarea for.ei de vânzare) .. 6
  9. b. Modulul Configure, Price, Quote (CPQ - Configurare, Pre. .i Ofertă) ... 8
  10. c. Modulul Marketing Automation (Automatizarea marketingului) ... 8
  11. d. Modulul Customer Service Management (CSM - Managementul Serviciului pentru Clien.ilor) .. 10
  12. e. Modulul Partner Relationship Management (PRM - Managementul rela.iilor cu partenerii) 11
  13. f. Modulul Mobile . 11
  14. g. Modulul Reporting and Analytics ( Raportare .i analiză) . 12
  15. 4. Enumerarea .i prezentarea avantajelor oferite activită.ii de business .i marketing .. 12
  16. 5. Bibliografie 14

Extras din proiect

1. Prezentarea generală a aplicației Oracle NetSuite CRM

Scurt istoric al companiei

Oracle NetSuite, este o companie producătoare de soluții software dezvoltate în cloud, fiind fondată în anul 1998 în California. La vremea respectivă NetLedger, așa cum s-a numit inițial afacerea, funcționa deasupra unui salon de coafură și avea în portofoliul său de produse doar un program de contabilitate web hosted. Conceptul care a stat la baza întemeierii business-ului a fost cel al lui Goldberg, unul dintre fondatori, care a anticipat faptul că în viitor programele utilizate de firme și găzduite pe sisteme hardware voluminoase și costisitoare vor fi înlocuite cu o suită de soluții găzduite în cloud-ul unor furnizori. (Oracle NetSuite, 2022)

După o perioadă în care mulți investitori au fost atrași de ideea îndrăzneață a soluțiilor cloud, în 2002 NetLodger devine NetSuite, moment care coincide cu dezvoltarea și lansarea pe piață a soft-ului companiei pentru gestionarea stocurilor și a soluției de tip Customer Relationship Management. Acesta este momentul în care businessul, având o conducere nouă, a reușit să înregistreze o creștere spectaculoasă a veniturilor anuale de la 1 milion de dolari la aproape 1 miliard de dolari, creștere care se va menține constantă timp de 14 ani.

În 2007, NetSuite intra în atenția publicului larg o dată cu alăturarea lui Oakland Athletics în consiliul de administrație al companiei. Tot în același an, afacerea are un nou succes, de această dată obținut la bursă: aceasta emite 6,2 milioane de acțiuni la 26 de dolari și obține peste 160 de milioane cu o capitalizare a organizației de peste 1.55 miliarde de dolari. În noiembrie 2016 gigantul Oracle achiziționează oficial NetSuite pentru 9.3 miliarde de dolari și compania începe să funcționeze ca unitate de afaceri (având rolul de a produce și comercializa un set de produse cloud conexe) în cadrul multinaționalei. Astăzi, NetSuite are un loc asigurat în rândul marilor companii producătoare de software și un prestigiu căpătat în rândul clienților săi, deținând titlul de prima companie de cloud computing („the first cloud computing software company”). (Wikipedia, 2022)

Produse marca Oracle NetSuite

În prezent, Oracle NetSuite comercializează soluții software precum: - Sisteme Enterprise resource planning: utile organizațiilor pentru a-și gestiona eficient activitatea și resursele. Ele au rolul de a interconecta procesele dintr-o companie și a asigura un flux de date permanent între acestea. - Financial Management: se ocupă de multe sarcini din sfera contabilității și finanțelor (actualizare automată a conturilor, funcționalități pentru efectuarea rapidă a bilanțului, analiza riscului etc).

- Global Business Management (Managementul afacerilor globale): aplicația NetSuite OneWorld este o soluție dedicată managementului multinaționalelor

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN

BUCUREȘTI

FACULTATEA DE MARKETING

și afacerilor cu multe filiale fiind alcătuită din pachete de programe financiare la diverse nivele (regional, național sau global).

Acestea au rolul de a oferi o viziune de ansamblu asupra business-ului și a asigura suport în cadrul procesului decizional prin oferirea de soluții pentru depășirea problemelor legate de fiscalitate (impozitare), diferențe lingvistice, probleme legate de conversii de valută etc. - NetSuite Planning and Budgeting: este produsul companiei care se adresează direct structurilor de conducere ale afacerilor care îl achiziționează. Acesta este construit ca un ansamblu de instrumente de analiză, planificare și previzionare ale bugetului unei firme, modulele sale fiind capabile să ruleze scenarii care implică fluxuri de venituri și cheltuieli.

- NetSuite SuiteBilling: soluție care gestionează în mod flexibil tot ceea ce ține de întocmirea facturilor, abonamente etc.

- NetSuite Inventory Management: manageriază inventarul și oferă o viziune unitară, în timp real asupra resurselor indiferent de proveniență și locația unde sunt stocate. Modulul de gestionare a stocurilor poate folosi datele din vânzări pentru a face recomandări legate de amplasarea punctelor de aprovizionare, notifică managementul atunci când este nevoie să se realizeze o reaprovizionare, calculează cantitatea ideală de stocuri ajutând la evitarea situațiilor neprofitabile precum stocuri epuizate sau în exces.

- NetSuite Order Management: se ocupă cu gestionarea tuturor etapelor din ciclul de viață al comenzii, de la primirea acesteia până la livrarea efectivă a produsului și finalizarea plății de către client. Acest modul poate automatiza gestionarea fluxul de comenzi pe canalele de livrare pe baza unor reguli predefinite. Toate acestea conduc la reducerea costurile de expediere și cresc numărul de comenzi onorate la timp oferind satisfacție clienților.

- NetSuite Procurement: reține date despre furnizorii actuali ai unei companii, asigură automatizarea cererilor de materiale către aceștia și accelerează onorarea plăților aferente, colectează oferte despre furnizori potențiali etc.

- NetSuite Warehouse Management System (WMS - Sistemul de management al depozitelor): se bazează pe capacitățile sistemului de gestionare a stocurilor (NetSuite Inventory), adăugând funcționalități pentru depozitare, ridicarea comenzilor, scanarea codurilor de bare și autorizarea retururilor. Modulul WMS poate rula pe dispozitivele mobile ale angajaților din depozite pentru pentru a-i direcționa printre produse.

- NetSuite Manufacturing: este construit pentru companiile care produc sau asamblează produse. Modulul ajută la planificarea și programarea producției, precum și la monitorizarea permanentă a procesului pentru a dezvălui perspective și oportunități de îmbunătățire. Această vizibilitate crescută asupra întregului proces de fabricație poate asigura calitatea produselor și reducerea costurilor prin diminuarea numărului celor produse neconform.

- NetSuite Demand Planning: poate ajuta la realizarea de predicții despre vânzările viitoare și, implicit, la planificarea volumului de producție de bunuri pe care le oferă afacerea pe baza datelor sale anterioare referitoare la comenzi.

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN

BUCUREȘTI

FACULTATEA DE MARKETING

Planificarea producției ajută și la planificarea aprovizionării și înaintării cererilor de materiale către furnizori.

- NetSuite Customer Relationship Management (CRM - Managementul Relațiilor cu Clienții): o aplicație dezvoltată în jurul unei baze de date care colectează simultan informații despre clienții actuali și cei potențial ai firmei, din toate punctele în care aceștia iau contact cu compania (din interacțiunea cu agenții de vânzări - telefonic, email, site-ul afacerii, magazine fizice -, din formularele completate de echipa de suport și relații cu clienții etc).

- NetSuite Payroll: automatizează calculele salariilor, deducerilor, impozitelor, bonusurilor, concediilor plătite ținănd cont de legislația țărilor în care activează angajații.

- NetSuite HR system: această aplicație stochează date personale și profesionale despre angajați pentru a facilita monitorizarea performanțelor acestora, permite evaluarea angajaților în vederea acordării de recompense, oferă posibilitatea vizualizării organigrameei unei firme etc.

- NetSuite SuiteCommerce: aplicația permite companiilor să lanseze și să gestioneze site-uri și aplicații mobile de comerț electronic.

- SuiteAnalytics: valorifică toate datele din baza de date a unei firme și generează analize complexe pe baza unor interogări.

Toate aceste soluții cloud oferite de Oracle NetSuite sunt întâlnite în cadrul organizațiilor și afacerilor care activează în diferite domenii de activitate precum: Educație, Energie, Sănătate, Media și publicitate, Producție, Transport, HoReCa, Retail etc. (Oracle NetSuite, 2022)

Bibliografie

Gorobeț, I., 2021. Managementul Relațiilor cu Clienții în banca. [Interactiv] Available at: https://irek.ase.md/xmlui/bitstream/handle/123456789/2087/GOROBE%c8%9a%20Ilinca_Conf_September%2024th-25th_%202021_Vol_3.pdf?sequence=1&isAllowed=y [Accesat 6 Noiembrie 2022].

Oracle NetSuite, 2022. Configure products and services, price orders and generate quotes. [Interactiv] Available at: https://www.netsuite.com/portal/products/crm/cpq.shtml [Accesat 7 Noiembrie 2022].

Oracle NetSuite, 2022. NetSuite Customer Relationship Management (CRM). [Interactiv] Available at: https://www.netsuite.com/portal/products/crm.shtml [Accesat 6 Noiembrie 2022].

Oracle NetSuite, 2022. NetSuite Customer Service Management. [Interactiv] Available at: https://www.netsuite.com/portal/products/crm/customer-service-management.shtml [Accesat 7 Noiembrie 2022].

Oracle NetSuite, 2022. NetSuite Marketing Automation. [Interactiv] Available at: https://www.netsuite.com/portal/products/crm/marketing-automation.shtml [Accesat 7 Noiembrie 2022].

Oracle NetSuite, 2022. NetSuite Partner Relationship Management. [Interactiv] Available at: https://www.netsuite.com/portal/products/crm/partner-relationship-management.shtml [Accesat 7 Noiembrie 2022].

Oracle NetSuite, 2022. NetSuite Sales Force Automation. [Interactiv] Available at: https://www.netsuite.com/portal/products/crm/sales-force-automation.shtml [Accesat 6 Noiembrie 2022].

Oracle NetSuite, 2022. What Is NetSuite and How Does It Work?. [Interactiv] Available at: https://www.netsuite.com/portal/resource/articles/erp/what-is-netsuite.shtml [Accesat 6 Noiembrie 2022].

Wikipedia, 2022. Oracle NetSuite. [Interactiv] Available at: https://en.wikipedia.org/wiki/NetSuite [Accesat 6 Noiembrie 2022].

Preview document

Oracle NetSuite CRM - Pagina 1
Oracle NetSuite CRM - Pagina 2
Oracle NetSuite CRM - Pagina 3
Oracle NetSuite CRM - Pagina 4
Oracle NetSuite CRM - Pagina 5
Oracle NetSuite CRM - Pagina 6
Oracle NetSuite CRM - Pagina 7
Oracle NetSuite CRM - Pagina 8
Oracle NetSuite CRM - Pagina 9
Oracle NetSuite CRM - Pagina 10
Oracle NetSuite CRM - Pagina 11
Oracle NetSuite CRM - Pagina 12
Oracle NetSuite CRM - Pagina 13
Oracle NetSuite CRM - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Oracle NetSuite CRM.pdf

Alții au mai descărcat și

Marketingul și Vânzările

ARGUMENT Marketingul este o activitate extrem de importantă la nivel de firmă, fiind acea funcţie a organizaţiei care identifică nevoile şi...

Studiu de Caz Asupra SC ColisoPan SRL

Cap.I:1.PREZENTAREA GENERALA S.C. ColisoPan S.R.L S.C.ColisoPan S.R.L. este o societate comerciala cu raspundere limitata, persoana juridica...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Plan de Marketing SC Maioko SRL

SC Maioko SRL este o societate cu raspundere limitată avand sediul in orasul Sbiu,Str. Calea Dumbravii Nr.2-4.(incinta hotel Ibis) jud.Sbiu....

Analiza mediului de marketing a unei întreprinderi prestatoare de servicii hoteliere - Hotelul Nobil Luxury Boutique

Mediul intern Capacitatea comercială: Hotelul ” Nobil Luxury Boutique” are o reputație foarte bună pe piața serviciilor hoteliere din Republica...

Ai nevoie de altceva?