Organizarea activitatii fortei de vanzare a companiei Herbalife

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Organizarea activitatii fortei de vanzare a companiei Herbalife.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1.Poziţia forţei de vânzare în raport cu activitatea de marketing din cadrul firmei

Herbalife este o companie MLM (multi level marketing) care se ocupă cu producerea şi vânzarea produselor de nutriție şi produse de îngrijire .Compania a fost fondată în 1980, și are în jur de 7.400 de angajaţi din întreaga lume.

În ceea ce priveşte activitatea acesteia, Herbalife a raportat vânzări nete de 3,825 miliarde dolari în 2014, o scădere de 21% față de 2013, și un profit net de 477,19 milioane dolari, o creștere de 16% față de 2011. Are sediul central corporativ în Insulele Cayman .

Compania distribuie produsele sale în 91 de țări printr-o rețea de aproximativ 3,2 milioane de distribuitori independenți , dintre care unii câştigâ profit din vânzările de produse și comision suplimentar din sistemul multi-level marketing (MLM) structura de compensare.În România , primul sediu s-a deschis în 2008.

Ca şi companie, cele mai importante momente sunt următoarele

• 1980 Mark Hughes lansează Herbalife în februarie 1980, prin vânzarea programului "original" de slăbire direct din portbagajul mașinii sale!

• 1982 Herbalife se extinde în plan internațional în Canada, după care zeci de țări urmează curând. Între timp, vânzările aproape că ating cifra de 2 milioane dolari.

• 1986 Herbalife este listată la bursa NASDAQ. Jim Rohn se alătură companiei şi aduce inspirația lui motivațională. Se lansează două noi arome de Shake Formula 1: Ciocolată şi Căpşune.

• 1988 Compania se extinde pe plan internațional cu o viteză uluitoare, într-atât încât 4 Extravaganza au avut loc în jurul lumii, în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia și Canada.

• 1992 Se lansează produse de ultimă generaţie și vânzările cresc de la 3,1 milioane dolari până la 21 milioane!

• 1994 Mark Hughes fondează Herbalife Family Foundation*, o organizaţie de caritate dedicată pentru a ajuta copiii defavorizaţi din întreaga lume să aibă un viitor mai bun.

• 1995 Herbalife se extinde din ce în ce mai mult. Se deschide Rusia, Taiwan, Austria, Elveţia, Brazilia, Africa de Sud, Finlanda şi Norvegia.

• 1996 Herbalife atinge cifra de 1 miliard dolari vânzări și celebrează şi îşi schimbă sediul în Century City, California.

• 1998 19 produse noi se lansează la Extravaganza din Orlando, Florida, în SUA pentru miile de oameni prezenți. Herbalife înregistrează, de asemenea, cel mai mare bonus plătit la acel moment, de 16 milioane $.

• 2000 Herbalife sărbătorește cea de-a 20-a aniversare cu o forţă de vânzări de peste un milion de Distribuitorii Independenți care vând peste 100 de produse de nutriţie internă şi externă în 50 de țări.

• 2003 Vânzările Herbalife depășesc 1.8 miliarde dolari și încă sunt în creștere, în 58 de țări din întreaga lume. Îşi începe activitatea Laboratorul Mark Hughes de Nutriţie Celulară şi Moleculară, Consiliul Ştiinţific şi Consultativ Herbalife.

• 2004 Herbalife începe să fie listată la bursa din New York.

• 2008 Biroul Herbalife s-a deschis în România.Piaţa din România este una foarte stabilă şi în continuă creştere. Datorită muncii susţinute a Distribuitorilor Independenţi, a seriozităţii şi profesionalismului lor, brandul Herbalife şi-a câştigat un bun renume pe piaţă.

• 2010 Herbalife a sărbătorit 30 de ani.Herbalife începe colaborarea cu Lionel Messi, fotbalistul de renume mondial și echipa de fotbal FC Barcelona, sponsorizează mai mult de 100 de sportivi, echipe internaționale și sportive, înfiinţează Institutul de Nutriţie Herbalife Se deschide cea de-a 16-a Casa Herbalifie din cadrul programului HFF în lume.

• 2011 Herbalife înregistrează vanzări de 5,4 miliarde dolari în 2011, depășind viziunea Mark Hughes "de 5 miliarde dolari".Se lansează Băutura Concentrată Herbal Aloe cu aromă de mango şi Program HFF Casa Herbalife

• 2014 Herbalife lansează gama H24 destinată sportivilor performanţi

Poziţia forţei de vânzare în raport cu activitatea de marketing se realizează în cadrul activităţii de marketing ca o componentă a submixului de distribuţie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea activitatii fortei de vanzare a companiei Herbalife.docx