Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3581
Mărime: 203.04KB (arhivat)
Publicat de: Adriana Bejan
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Epuran
UNIVERSITATEA DIN BACAU FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE DEPARTAMENTUL PENTRU INVATAMANT LA DISTANTA SPECIALIZAREA MARKETING

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. Cap. I. ANALIZA EXPLOATATORIE 4
  3. Cap. II. PLANUL DE MARKETING 9
  4. II.1.PREZENTAREA PRODUSULUI 9
  5. II.2. IDENTIFICAREA SI ANALIZA PIETEI TINTEI CAMPANIEI PROMOTIONALE 10
  6. II.3. PLANUL CAMPANIEI DE PROMOVARE 11
  7. BIBLIOGRAFIE 18

Extras din proiect

INTRODUCERE

Acest proiect are in vedere lansarea pe piata a unui nou produs a firmei “L’Oreal” si realizarea unei campanii de promovare in randul publicului tinta.

Motivul pentru care am ales promovarea acestui produs il constituie unicitatea lui pe piata Uniunii Europene si nu numai.

Introducerea pe piata romaneasca a unui astfel de produs ,reprezinta un avantaj atat pentru cei care il comercializeaza cat si pentru utilizatori,deoarece acest produs pune in evidenta gusturile proprii si reprezinta in totalitate creatia clientului

Un alt punct forte al acestui produs ar fi modul de comercializare al acestuia,intrucat clientul este implicat direct in producerea parfumului dorit si obtinerea unui miros unicat.

Cap. I. ANALIZA EXPLOATATORIE

Parfumurile au fascinat dintotdeauna, fiind considerate nu doar un lux necesar, ci si un simbol al civilizatiei, o arta ai carei maestri erau respectati si aproape temuti, fiind vazuti in Antichitate ca detinatori ai tainelor zeilor, iar mai apoi, in Evul Mediu, devenind nu doar parfumieri, ci si alchimisti si magi. Epoca moderna si contemporana ii transforma pe parfumieri in specialisti foarte cautati si "vanati" de marile case producatoare, un adevarat profesionist fiind foarte greu de pregatit si pastrat, intr-o lume in care concurenta este deosebit de puternica.

Un tânăr chimist francez pe nume Eugène Schuller a inventat vopseaua de păr,în 1907,aceasta numindu-se“Auréole”.

Astfel, începe istoria L’Oréal. Eugene Schuller, creează şi produce propriile sale produse care erau vândute în saloanele de înfrumuseţare din Paris din acea vreme.Doi ani mai târziu Schuller a înregistrat compania sa sub numele de “Societatea Franceză de Vopsea Inofensivă pentru Păr”,viitoarea firmă L’Oreal.

Principiile după care se ghida compania lui Schuller sunt aceleaşi principii ale firmei L’Oreal din ziua de azi, si anume cercetare şi inovare în interesul frumuseţii.

În anul 1920 compania lui Schuller avea 3 chimişti, în anul 1950 echipa de cercetare a companiei număra 100 de chimişti iar în prezent numărul lor este peste 2000.

După cinci ani de când Eugene Schuller a creat produsele pentru colorarea părului, a început să exporte produsele în 3 ţări din Europa, şi anume – Olanda, Austria şi Italia.

Câţiva ani mai târziu prin intermediul agenţilor pe care firma îi avea în lume produsele acesteia au fost introduse şi pe pieţele din SUA, America de Sud, Rusia şi Orientul Îndepărtat.Azi Grupul L’Oreal este prezent peste tot în lume prin intermediul sucursalelor şi filialelor pe care le are în lume.

L’Oreal a început cu produse pentru colorarea părului, dar în anul 1934 L’Oreal a început să pună la dispoziţia consumatorilor şi produse pentru curăţarea şi înfrumuseţarea tenului.

Grupul L’Oreal cuprinde peste 500 de brand-uri şi mai mult de 2000 de produse care fac parte din industria frumuseţii, cum ar fi: vopsea de păr, produse de styling, produse pentru îngrijirea corpului, produse de parfumerie, cosmetice etc.

Produsele L’Oreal pot fi găsite în saloanele de înfrumuseţare şi parfumerii până la supermarketuri şi hipermarketuri.

Comunicarea este cuvântul cheie în istoria Grupului L’Oreal. Atunci când publicitatea era încă la început L’Oreal a început să-şi facă cunoscut numele prin postere promoţionale, care sunt faimoase şi în ziua de azi, realizate de graficieni ca Loupot, Colin, Sanvignat care au ajutat firma L’Oreal să-şi pună în atenţia consumatorilor produsele pe care le producea.

În anul 1933 Schuller a deschis primul magazin al companiei L’Oreal care s-a numit Votre Beaute, un magazin care era devotat femeilor.

În anul 1950 când a apărut publicitatea prin intermediul filmului, L’Oreal a profitat de această oportunitate şi a debutat în această formă de publicitate cu o companie pentru Ambre Solaire, produs care a fost reintrodus pe piaţă după cel de-al doilea război mondial.Trei ani mai târziu firma L’Oreal câştigă primul premiu Oscar pentru publicitate.

Cotat la bursă din 1994, Grupul dirijat de 10 ani de către Lindsay Owen-Jones, este apreciat de investitori pentru capacitatea sa de reacţie la crize şi realizările sale.În 1998 Grupul ocupa locul 3 la Bursa din Paris(capitalizarea la bursă fiind de 273 miliarde franci francezi).

În 2002 Grupul a continuat să se extindă în afara Europei şi în America de Nord.Pentru a face posibil acest lucru, în fiecare zonă s-au concentrat, extins şi specializat capacităţi de producţie.

• AMERICA LATINĂ – odată cu închiderea fabricii din Argentina, producţia s-a concentrat în Brazilia;

• AFRICA – În Africa de Sud, fabrica L’Oreal s-a închis, iar Carson s-a reorganizat, devenind centrul de producţie SOFTSHEEN CARSON pentru Africa şi Europa;

• EUROPA DE EST – Capacitatea fabricii din Polonia s-a dublat, pentru asigurarea pieţelor Rusiei şi Europei de Est;

• ASIA PACIFIC – Fabrica Suzhou a devenit cel mai mare centru de producţie pentru Asia.Fabrica din Australia s-a închis, datorită preţurilor mari ale materiei prime.

De când a fost fondat în 1907 de către chimistul francez Eugene Schuller, Grupul L’Oreal a continuat să investească în cercetarea cosmeticelor cu un singur scop: de a îmbunătăţi calitatea şi eficacitatea produselor lor cu ajutorul inovaţiei ştiinţifice. În fiecare an Grupul L’Oreal alocă 3% din profit pentru cercetare şi dezvoltare.

Laboratoarele din Franţa, S.U.A. şi Japonia angajează în jur de 2800 de oameni de ştiinţă şi personal din aproximativ 30 discipline: chimie, biologie, fizică, medicină, toxicologie.

L’Oreal este liderul global în cosmetică şi frumuseţe, un sector în care inovaţia în domeniul modei, produselor şi ambalajelor creează continuu schimbări în concurenţa globală a pieţelor brand-urilor. Este un nume cunoscut în toate colţurile lumii care nu are egal în lumea frumuseţii.

Prezentă în 120 de tări,L’Oreal Paris se bazează pe o singură filozofie:aceea de a inova şi a oferi un produs cât mai eficient şi la un preţ foarte bun. Această filozofie a fost practicată de la începuturile companiei.Este de asemenea un nume ce străluceşte prin diversitatea sa, prin bine-cunoscutele feţe din toată lumea: Claudia Schiffer, Ging Li, Heather Locklear, Milla Jovovich, Diana Hayden.

“L’Oreal pentru că merit!” este simbolul sinergiei dintre produsele superioare şi personalităţi impunătoare. Este un mesaj care valorifică femeia pe întregul glob. Mai presus de orice, în spatele acestei afirmaţii se află angajamentul companiei, care, prin mărcile sale variate, glorifică frumuseţea femeii.

Creşterea vânzărilor, combinată cu stimulente mult îmbunătăţite au adus o creştere dublă a profitului, pentru al 18-lea an consecutiv.

În ceea ce priveşte inovaţia, bugetul pentru cercetare a crescut substanţial, mărcile au luat un număr mare de iniţiative privind produsele, care s-au dovedit a fi de mare succes(L’OREAL PARIS, GARNIER Skin Naturals line, Oligo 25, Vichy, Majirouge Mix + vopselele L’OREAL PROFESSIONAL, rujurile Water Shine Diamonds de la MAYBELLINE, tuburile cu arome de fructe de la LANCOME, Polo Blue – RALPH LAUREN şi Sensi fragrance de la GIORGIO ARMANI) şi au contribuit la creşterea dinamică a vânzărilor, într-un mediu de afaceri mai dificil.

În 1998, compania a profitat de un efect pozitiv al creşterii cu 1,2% datorită consolidării unor noi filiale din Europa de Vest şi America de Nord.

În 1999,L’Oreal a beneficiat de asemenea de un efect pozitiv de 0,4% datorită consolidării filialelor cosmetice şi dermatologice de pe continentul american.

Este necesar de subliniat acordul semnat în martie 1999 cu firma japoneză Kosé care deţinea monopolul pe piaţa mărcii Maybelline. Grupul dispune de asemenea de drepturi pe această piaţă care ocupă o poziţie importantă pe piaţa machiajelor ce distribuie produsele în Statele Unite.

Preview document

Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 1
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 2
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 3
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 4
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 5
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 6
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 7
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 8
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 9
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 10
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 11
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 12
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 13
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 14
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 15
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 16
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 17
Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence.doc

Alții au mai descărcat și

Proiectarea unei Campanii de Direct Mail pentru Produsul Vodafone în Fiecare Zi

De la aparent banala vânzare prin corespondenţă, fară intermediari – un sistem de distribuţie scurt, care nu necesită investiţii deosebite, dar...

Proiectarea unei Campanii de Comunicare Integrată cu Ocazia Lansării Produsului Tymbark Fusion

Partea I: Analiza comunicării de marketing pentru marca „Tymbark” 1. Analiza marcii Tymbark 1.1. Pozitionarea marcii Marca Tymbark se doreste a...

Campanie publicitară - parfumurile Essence

INTRODUCERE Acest proiect are in vedere lansarea pe piata a firmei “ESSENCE” si a produselor sale si realizarea unei campanii de promovare in...

Eficiența campaniei de publicitate online a companiei x

INTRODUCERE Într-o epocă în care totul evoluează cu o rapiditate nu foarte uşor de urmat pentru întreprinderile existente, în care progresul...

Campanie de promovare - agenția de turism Transilvania Tour

Campanie de promovare: Transilvania Tour. „2 plus 2 (Platesc DOI si merg PATRU)” 1.Descrierea agentiei: Transilvania Tour este o societate...

Plan de Marketing Lay's Sensations

CAPITOLUL I ASPECTE INTRODUCTIVE Gustarile sarate sunt preferatele tuturor cand vine vorba despre ceva rapid care sa taie foamea. Foarte dinamica...

Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii

1. Titlul provizoriu al cercetării Oportunitatea de a lansa un nou model de cărucior pentru copii. 2. Problema decizională Problema decizională...

Analiza de Marketing - Studiu de Caz Parfumul

Parfumul ...un prizonier lichid între pereţi de cristal " - W.Shakespeare 1. PRODUSUL: a. Scurt istoric al parfumului la nivel mondial şi...

Ai nevoie de altceva?