Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4075
Mărime: 26.84KB (arhivat)
Publicat de: Marinel Iosif
Puncte necesare: 8
Universitatea Vasile Alecsandri Bacau, Master postuniversitar Strategii de marketing si comunicare in afaceri

Cuprins

  1. I. Introducere
  2. II. Prezentare companie Herbalife
  3. III. Definirea proiectului
  4. IV. Stabilirea echipei de proiect
  5. IV. Pregatirea conferintei de presa
  6. V. Desfasurarea conferintei de presa
  7. VI. Evaluare a conferintei

Extras din proiect

I. Introducere

Conferinta de presa constituie „un eveniment-cheie in politica de comunicare a unei organizatii. Ea ofera un loc si un moment privilegiate pentru a transmite o informatie de maxima importanta" (C. Darroy et alii, 1990, p. 51). La randul sau, R. Haywood (1984, p. 151) defineste conferinta de presa ca „un eveniment-stire" prin care noua informatie urmeaza sa fie dezvaluita si discutata cu reprezentantii mass-media. Organizarea unei conferinte de presa, „formula cea mai oficiala" de comunicare cu mass-media, este justificata doar atunci cand exista un eveniment foarte important, care prezinta interes pentru o larga parte a publicului, si cand dorim nu numai sa informam ziaristii, ci si sa le oferim posibilitatea sa le puna intrebari conducatorilor organizatiei.

J. Deshepper (1990, p. 71) sustine ca putem organiza o conferinta de presa doar in cazul in care reusim sa raspundem afirmativ la cel putin trei dintre intrebarile de mai jos:

a) Organizatia se bucura de un prestigiu suficient de mare pentru a atrage un numar reprezentativ de ziaristi ?

b) Activitatile organizatiei au o importanta deosebita pentru un segment determinat al populatiei?

c) Este evenimentul in cauza atat de important incat organizatia sa trebuiasca sa ofere explicatii in legatura cu el ?

d) Subiectul in discutie intereseaza suficient de mult presa pentru a suscita intrebarile ziaristilor?

e) Exista informatii sau pozitii noi care pot fi oferite sau argumentate in fata presei ?

In momentul cand, in urma unei evaluari atente, organizatia a ajuns la concluzia ca informatia pe care vrea sa o transmita poate face obiectul unei conferinte de presa, ea trece la organizarea acesteia. Indiferent de marimea institutiei, de tipul si de importanta ei, organizarea unei conferinte de presa trebuie sa tina seama de un plan general, bazat pe urmatoarele etape:

1. pregatirea conferintei de presa;

2. desfasurarea conferintei de presa;

3. evaluarea conferintei de presa.

Pentru a asigura succesul unei conferinte de presa, reprezentantii biroului de presa si purtatorul de cuvant trebuie sa o gandeasca si sa o organizeze pana in cele mai mici amanunte; o conferinta de presa nepregatita, in care informatia nu este interesanta sau in care datele importante au fost gresit prezentate, duce la o mediatizare slaba a evenimentului si poate compromite participarea jurnalistilor la actiunile viitoare ale organizatiei.

II. Prezentarea companiei Herbalife

Herbalife Ltd. (abreviere: HLF) este o companie internaţională din domeniul nutriţiei şi al vânzărilor directe. Produsele Herbalife includ shake-uri şi gustări proteice; suplimente nutriţionale pentru fitness şi energie; produse pentru îngrijire personală. Compania încearcă să-şi atingă scopul de a "schimba viaţa oamenilor", printr-o reţea de marketing şi distribuţie formată din 1.8 milioane de distribuitori independenţi, care conduc afacerea în 72 de ţări din întreaga lume.

Herbalife a fost fondată de către antreprenorul Mark Hughes în California în anul 1980. În iulie 2002 compania a fost achiziţionată de către grupul de investiţii condus de Whitney & Co LLC şi Golden Gate Capital, Inc. În aprilie 2003, Michael O. Johnson s-a alăturat companiei ca CEO. El a adus în Herbalife dovezi ale succesului ca manager şi leader, inclusiv realizări semnificative în extinderea afacerii, operaţiuni internaţionale, vânzări, marketing şi produse inovatoare. În decembrie 2004 compania a fost listată la Bursa din New York, sub simbolul "HLF". În 2007 compania a înregistrat vânzări directe în valoare de 3.5 miliarde USD.

Herbalife Ltd are aproape 30 de ani de existenta pe piata internationala, produsele companiei fiind distribuite in 70 de tari, printre care se afla si Romania, prin intermediul a 1,9 milioane distribuitori independenti.

Herbalife şi-a propus să ofere consumatorilor produse de cea mai bună calitate. Organizaţiile de cercetare şi dezvoltare ale companiei combină experienţa propriilor specialişti în dezvoltare cu cea a unor cercetători şi doctori de înalt prestigiu. Cercetările şi dezvoltarea produselor sunt supravegheate de către Dr. Steve Henig, doctor în medicină. Echipa este supravegheată de către un Consiliu de Consultanţi în domeniul nutriţiei şi sănătăţii şi de către un Consiliu de Cercetători Ştiinţifici, compus din cercetători renumiţi, din domeniul nutriţiei. Printre aceştia se numără Dr. Louis Ignarro, Doctor în Medicină, câştigător al Premiului Nobel în Medicină, în anul 1998. Ambele Consilii sunt conduse de Dr. David Heber, Doctor în Medicină, profesor la catedra de Medicină şi Sănătate Publică a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii California din Los Angeles (UCLA).

Herbalife face nenumărate cercetări avansate pentru suplimentele sale alimentare. În 2003, Herbalife a oferit o sponsorizare Centrului de Nutriţie Umană al Universităţii din California, Los Angeles (UCLA), pentru a înfiinţa Laboratorul de Nutriţie Celulară şi Moleculară Mark Hughes, pentru cercetări în domeniul nutriţiei umane. Pe de altă parte, compania a deschis un Centru de Producţie şi Ştiinţă, cu o suprafaţă de 3048 m2, în Torrance, South Bay, California. În august 2007 Compania a acordat o bursă de studiu Centrului Naţional de Cercetare a Produselor Naturale, din cadrul Şcolii de Farmacie din Mississippi. Această bursă le va permite celor de la Centrul de Cercetare să identifice şi să studieze ingredientele naturale aflate în plante, care pot fi folosite la fabricarea viitoarelor suplimente alimentare şi produse de îngrijire personală ale Companiei Herbalife.

Preview document

Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 1
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 2
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 3
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 4
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 5
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 6
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 7
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 8
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 9
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 10
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 11
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 12
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 13
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 14
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 15
Organizarea unei conferințe de presă privind lansarea produsului Healthy Snack marca Herbalife - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Organizarea unei Conferinte de Presa Privind Lansarea Produsului Healthy Snack Marca Herbalife.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?