Pasta de Dinti - Analiza Antreprenoriala

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Pasta de Dinti - Analiza Antreprenoriala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CUPRINS
CAPITOLUL 1 ANALIZA PIETEI 2
1.1.PIATA DE REFERINTA 2
1.1.1.Evolutie si perspective de dezvoltare 2
1.1.2.Structura 4
1.1.3.Segmentarea pietei 4
1.1.4.Piata tinta 5
1.2.CONCURENTA 6
1.2.1 Principalele societati concurente 6
C) PUBLICITATEA CONCURENTILOR 8
CAPITOLUL 2 ANALIZA MIXULUI DE MARKETING 10
2.1. CONFIGURAREA PRODUSULUI 10
2.1.1. Descrierea produsului 10
2.1.1.1.FIZIONOMIE 10
2.1.1.1.2 Utilizarea produsului 14
2.1.2. Elemente de noutate 14
2.1.3. Sistem de sustinere 15
AMBALAJUL 15
2.2. CONFIGURAREA PRETULUI 16
2.3. CONFIGURAREA DISTRIBUTIEI 17
2.4. CONFIGURAREA PROMOVARII 18
2.4.1. Forme de promovare folosite pâna în prezent 18
A) CAMPANII ANTERIOARE 18
B) PROMOTII ANTERIOARE 19
2.4.2. Campanie de promovare- obiectiv, ax publicitar 21
2.4.3. Reclama (TV si alte medii) 23
2.4.4. Alte forme de promovare 24
CAPITOLUL 3: ANALIZA SWOT 27
CAPITOLUL 4 BUGET 28
BIBLIOGRAFIE..33

Extras din document

Capitolul 1 Analiza pietei

1.1.Piata de referinta

1.1.1.Evolutie si perspective de dezvoltare

Piata pastelor de dinti a avut un curs ascendent, stimulat atât de importuri, cât si de aparitia producatorilor autohtoni specializati. În ultimii ani este evidenta cresterea consumului, datorata atât calitatii si diversificarii ofertei, cât si orientarii românilor, într-o masura din ce în ce mai mare, catre produsele care ajuta la îngrijirea sanatatii.

Peste 70% dintre români zâmbesc mai greu O persoana cu dintii albi si curati zâmbeste mai mult decât una cu probleme dentare. Daca analizam datele studiului realizat de Procter&Gamble, în vara lui 2002, ne vine în minte întrebarea: oare românilor nu le place sa zâmbeasca. Studiul, mai sus mentionat, a aratat ca:

- 72,1% dintre români au carii dentare

- 40,6% tartru

- 52% placa dentara

- 44,9% nu au o respiratie proaspata

- 26,1% au pete pe dinti

- 39,7% nu au gingiile sanatoase.

Consumul de pasta de dinti ramâne unul dintre cele mai scazute din Europa. Cu toate acestea înregistreaza o crestere de la un an la altul. Românii consuma în medie doua paste de dinti de 50 ml pe an. Teoretic, o persoana care s-ar spala pe dinti de doua ori pe zi ar trebui sa consume anual aproximativ 12 paste de dinti. Potrivit datelor statistice, românii se claseaza pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveste utilizarea produselor pentru igiena personala. Anual, un român consuma doar doua tuburi de pasta de dinti, trei kilograme de detergent si trei kilograme de sapun. Cu aceste cantitati, la nivel mondial suntem surclasati chiar de India si Thailanda. În ceea ce priveste deodorantele, trei români utilizeaza anual un tub de spray, iar samponul este utilizat din ce în ce mai rar, pentru ca, potrivit studiului, locuitorii din mediul rural se spala pe cap o data pe saptamina, iar orasenii de 2-3 ori. “

În România, pasta de dinti ”Blend-a-med” este distribuita la nivel national pe o piata tinta formata din consumatori, atât barbati cât si femei cu venituri medii si mari, cu precadere din mediul urban .

Ingredientele folosite reprezinta criteriile de alegere cele mai importante pentru cele mai multe dintre persoanele intervievate. Un procent mic ia în considerare aspectul ambalajului atunci când cumpara pasta de dinti. Persoanele care considera pretul ca principalul criteriu de alegere a unei paste de dinti au un venit mediu lunar pe gospodarie de 168,53$, cele care considera ingredientele folosite ca principal criteriu au un venit mediul lunar pe gospodarie de 235,68$. Cele mai mari venituri medii lunare sunt declarate de persoanele pentru care marca (248,82$) si ambalajul (236$) sunt cele mai importante criterii de cumparare. Aproape jumatate dintre persoanele intervievate (47%) cumpara pasta de dinti din supermarket-uri. Doar 1% dintre subiecti cumpara pasta de dinti din hypermarket.

Subiectii care cumpara din supermarket au un venit mediu de 234,65$ pe luna, iar cei care cumpara pasta de dinti de la chiosc / butic au un venit mediu lunar pe gospodarie de 200$. Cel mai mic venit lunar pe gospodarie este al populatiei care obisnuieste sa cumpere pasta de dinti de la chiosc / butic (178,34$). Cele mai mari venituri medii lunare pe gospodarie le au persoanele care cumpara pasta de dinti din hypermarket - 254$, iar cei care cumpara pasta de dinti din cash&carry au un venit mediu lunar de 254,5$ pe gospodarie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Pasta de Dinti - Analiza Antreprenoriala.doc

Alte informatii

Proiect din cadrul UAIC, Feaa.