Paste fainoase

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Paste fainoase.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul 1.3
Piața.3
1.1.Introducere.4
1.2.Segmentarea pieței.5
1.3.Piața țintă.5
1.4.Concurența.6
1.5.Tendințe ale pieței .6
Capitolul 2.7
Cercetarea de Marketing.7
2.1.Problema decizională.8
2.2.Obiectivele cercetării.8
2.3.Metoda cercetării.9
2.4.Operaționalizarea.12
2.5.Bugetul.13
Capitolul 3.14
Mix de marketing.14
3.1.Configurarea produsului.15
3.2.Configurarea prețului.17
3.3.Configurarea promovării.17
3.4.Configurarea distribuției.19

Extras din document

Partea I

PIAȚA

Cine suntem noi?

Compania noastră intenționeaza să lanseze un nou sortiment de paste fainoase naturale, care nu îngreuneaza digestia, punând accentul pe valorile nutritive mari, benefice organismului.

Analiza mediului de marketing

Am ales ca piață de referință teritoriul județului Iasi, deoarece acesta este un important centru universitar și cultural, aflat permanent în legatură cu oameni din toate județele arondate, cât și din afara granițelor. Datorită caracterelor și mentalității diferite a locuitorilor, județul reprezintă o zona importantă pentru succesul produsului nostru. Ținând cont și de faptul că produsul pe care dorim să îl lansăm este unul inferior, de larg consum, dorim ca acesta să satisfacă cerintele și nevoile consumatorilor.

Cine sunt consumatorii?

Piața totală, reprezentată de populația Iasului, în numar de 842.601 locuitori , se împarte în consumatori, non-consumatori relativi și absoluți.

Având în vedere faptul că pastele făinoase fac parte din categoria produsele inferioare, alimentare, consumatorii sunt reprezentați de copiii care au trecut de stadiul de sugar până la persoanele de vârsta a treia, indiferent de gen și venituri.

Nonconsumatori absoluti sunt acele persoane care nu vor consuma sau folosi niciodată produsele de tip paste fainoase. Aceștia vor fi exclusi din analiza noastra. Astfel, cei 7930 de locuitori care nu consumă deloc paste fainoase sunt persoanele care suferă de boala celiacă (intoleranță permanentă la gluten). Acestora le este interzis consumul de paste făinoase, biscuiți, aluaturi și tot ce conține gluten.

Nonconsumatorii relativi sunt reprezentați de acel grup de oameni care consumă paste făinoase temporar, ca de exemplu sugarii – în număr de 10.150 - și persoanele cu intoleranță la gluten care poate fi tratată cu usurință – 15 200-.

Indicatori ai pietei

Pentru a realiza o analiza cât mai fidelă realității, am determinat valoarea anumitor indicatori pentru a observa dacă piața pastelor făinoase este una saturată sau nesaturată.

Piața teoretică

Piața actuală

Consumul pe cap de locuitor/an

Capacitatea pieței

Potențialul pietei Prețul mediu pe suta de grame

Volumul pieței

Gradul de saturație

Consumatori totali – nonconsumatori absoluți Piața teoretică-nonconsumatori relativi Cât consumă efectiv Piața actuală*consumul Capacitatea pieței*preț*elasticitatea Cât din produs s-a vandut în anul 2013

Volum/capacitate

834.671 809321 3.5 kg 2.833 tone/pe an 42.489.352,5 lei/an 1.5 lei 40.000 tone 14.11%

Segmentarea pieței

a) Segmentarea socio-demografică:

• după vârstă am avea persoanele cu vârsta cuprinsă între 2-70 de ani;

• după sex pot fi bărbaţi si femei

• în funcţie de venit – avand in vedere faptul ca pastele fainoase fac parte din categoria produselor inferioare, venitul este irelevant.

b) Segmentarea comportamentală: în funcţie de acest criteriu pot fi persoane active, sedentare, care fie sunt mult prea ocupate pentru a găti mâncăruri complicate, fie prefera comoditatea din alte motive.

c) Segmentarea după avantajele căutate: clienţii pot căuta următoarele avantaje: timpul de fierbere, usurinta de a fi gatite, asigurarea unei alimentatii sanatoase, ieftine, tip de faina, diversitatea in care pot fi gatite, gust, ingrediente, dietetice, hranitoare, forma diversificata,

Piața țintă

Este de o importanţă deosebită ca firma să-şi aleagă eficient şi cât mai obiectiv segmentul către care îşi îndreaptă oferta. De aceea ne-am ales ca principal segment de piață persoanele care aleg pastele făinoase pentru diversitatea modurilor în care pot fi preparate. Acestea au fost împărțite după vârstă, sex și frecveța de utilizare.

Astfel, am observat că barbțtii sunt mai puțin preocupați de cumpărarea pastelor, în timp ce 80% dintre persoanele de sex feminin cumpără paste făinoase pentru diferite mâncăruri, deoarece femeile sunt mai selective, dornice de inovare în domeniul gastronomic, preocupate să diversifice oferta culinara a familiei și să asigure o alimentație sănătoasă și variată.

Ținând cont de vârstă, consumatorii cu vârsta cuprinsă în intervalul 18-26 se limitează la a găti ceva mai simplu și mai usor, pe când cei cu vârsta cuprinsă între 27-64 de ani sunt mame și soții nevoite să prepare o diversitate mai mare de mâncăruri.

Analizând după frecvența de utilizare, consumatorii folosesc pastele în mod ocazional, ca fel principal, împreună cu anumite sosuri, iar alții în mod frecvent, ca desert sau în supe și ciorbe.

Fisiere in arhiva (1):

  • Paste fainoase.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA „ ALEXANDRU IOAN CUZA” FACULTATEA DE ECONOMIE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR