Pensiune turistică - Casa Râșnoveana

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3365
Mărime: 39.15KB (arhivat)
Publicat de: Zaharia Nicolae
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Scriosteanu
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. Cap. I :Asezarea pensiunii si obiectivele turistice
  2. 1.1 Descrierea zonei turistice
  3. - resurse naturale (munti,rauri,pesteri)
  4. - resurse antropice (monumente istorice)
  5. - evenimente
  6. 1.2 Posibilitati de acces
  7. 1.3 Localizarea pensiunii “Casa Rasnoveana”
  8. Cap. II:Pensiunea “Casa Rasnoveana”
  9. 2.1 Structura pensiunii
  10. 2.2 Facilitati oferite de pensiunea “Casa Rasnoveana”
  11. 2.3 Dotarea camerelor si a celorlalte incaperi
  12. 2.4 Meniul zilei
  13. 2.5 Promovarea pensiunii si principalii concurenti
  14. Cap. III: Analiza economico-financiara a pensiunii

Extras din proiect

Turismul reprezintă un factor de seamă în procesul dezvoltării economice. Pornind de la aceste considerente, precum şi de la faptul că România dispune de un bogat şi variat cadru natural, de numeroase resurse turistice primare şi secundare, turismului îi revine un rol important în dezvoltarea economico-socială a ţării, un accent deosebit impunându-se pentru extinderea turismului internaţional românesc.

Turismul rural românesc este una dintre ofertele care prin lansarea „satului turistic” românesc pe piaţa naţională, dar mai ales pe cea mondială, ar putea crea produse turistice de calitate, cu specific naţional şi local, diversificate, contribuind astfel la personalizarea produsului turistic românesc. În acelaşi timp, suntem conştienţi că prin complexitatea sa turismul va determina mutaţii în profil teritorial, contribuind la ridicarea economico-socială a unor regiuni rămase în urmă sau lipsite de resurse.

CAP I: Asezarea pensiunii si obiectivele turistice

1.1 Descrierea zonei turistice

Scurt istoric

1335 – Prima atestare istorica a Cetatii Rasnov

1421 – Primul asediu al unei armate otomane asupra Cetatii Rasnov

1427 – Regele Sigismund de Luxemburg viziteaza Cetatea Rasnovului

1436 si 1441 – Au loc doua asedii ale cetatii de catre turci, dar nu o pot cuceri.

1600 – Mihai Viteazul si sotia acestuia s-au oprit aici dupa infrangerea de la Miraslau. El numeste Rasnovul ,,orasul domniei mele”.

1612 – Ramasi fara apa, aparatorii cetatii au fost nevoiti sa se predea in fata armatelor principelui Transilvaniei Gabriel Bathory, recunoscut ca un dusman al sasilor.

1625-1640 – Se sapa fantana in stanca din centrul Cetatii Rasnov

1658-1661 – Datorita invaziilor, rasnovenii stau vreme de trei ani in cetate

1659 – Se construieste capela din cetate

1718 – Cetatea a fost partial distrusa de un incendiu iar in 1802 a fost avariata de un cutremur.

1821 – In cetate se retrag refugiatii din tara Romaneasca (Miscarea revolutionara condusa de Tudor Vladimirescu)

1848-1849 – Localitatea fiind strabatuta atat de revolutionarii maghiari, ca si de trupele imperiale austriece, rasnovenii au preferat sa se refugieze in cetatea, aceasta fiind si ultima misiune a cetatii ca loc de refugiu si aparare

1850 – Data fiind situatia politica si diminuarea rolului de aparare al cetatii, aceasta este parasita, devenind o ruina. In cetate era tinut un singur paznic, care avea sarcina de a anunta incendiile. Uultimele instalatii de aparare sunt retrase.

Judetul Brasov ii uimeste pe toti cu traditia pastrata de-a lungul veacurilor, cu oamenii blajini si cu tablourile miraculoase de natura pe care le creeaza, spatiile intinse de verdeata si culoarea galbena sau verde a diverselor cereale si plante tehnice. Din aceasta zona face parte si orasul Rasnov. De asemenea un impresionant tablou este creat inca de la inceputul iernii cand totul este imbracat in alb, doar de undeva de departe zarindu-se ruinele masive ale Cetatii Rasnov (constructie unica prin stil, frumusete si plasament). Vrei sa stii cum ajungi aici- Pai nu este foarte greu tinand cont ca Rasnovul este punct de trecere spre statiunea Paraul Rece - Predeal, spre Zarnesti sau Bran.

Rasnov iti ofera mult posibilitati si din punctul de vedere al infrastructurii in care sunt implicate :conducta de apa potabila, alimentare cu energie electrica, retea de gaze, drum asfaltat si televiziune prin cablu. In acest sens se asteapta fonduri atat pentru reabilitarea drumurilor , cat si pentru extinderea podetelor. In ceea ce priveste manipularea deseurilor menajere, primaria ofera un spatiu in vederea amenajarii unei rampe ecologice de depozitare a acestora. Cu o populatie de 16.500 locuitori, unii practicand agricultura si cresterea animalelor, altii profesand in industria chimica sau in fabricati a de scule, Rasnov este una dintre zonele cu un important potential. Populatia este disponibila sa ajute dezvoltarea asezarii oferind tot ceea ce este necesar. Astfel se poate investi intr-o agricultura organizata, cultivandu-se paioase, prasitoare, dar se poate dezvolta si legumicultura (pe 100 ha), pomicultura - datorita terasamentului cu expunere - putandu-se astfel forma puncte de colectare si prelucrare fructe – legume, linii de panificatie si morarit si centru de conservare.

Remarcata ca o importanta zona turistica Rasnovul reuseste de fiecare data sa te uimeasca cu imprejurimile si cu disponibilitatea oamenilor. Absolut tot cee este in Rasnov te va atrage, de la simplele case pana la terenurile inclinate si la oamenii in care se observa simplitatea, dar si bucuria. Tot in aceasta zona se doreste realizarea « Parcului Dracula », dar si organizarea unui festival anual al zapezii. In luna mais e organizeaza « Festivalul Ecvestru « si « ziua localitatii ». Un alt festival important este si competita cu masini de teren care nu sunt autorizate sa circule pe sosele ci numai pe drumuri accidentate.

Ajuns in Rasnov este imposibil sa nu iti doresti sa investesti aici, este imposibil sa nu ai dorinta de a urca pana la Cetate, de a dezvolta spatii prin care sa modernizezi zona, aceasta reusind in anul 2007 sa intre cu fruntea sus in Uniunea Europeana.

Preview document

Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 1
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 2
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 3
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 4
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 5
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 6
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 7
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 8
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 9
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 10
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 11
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 12
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 13
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 14
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 15
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 16
Pensiune turistică - Casa Râșnoveana - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Pensiune Turistica - Casa Rasnoveana.doc

Te-ar putea interesa și

Calitatea Serviciilor în Turism - Studiu de Caz Pensiunea Casa Râșnoveană

INTRODUCERE Turismul este o activitate cu caracter recreativ şi sportiv, constând în parcurgerea unor distanţe, indiferent prin ce mijloace,...

Ai nevoie de altceva?