Piața cipsurilor Starchips

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 12085
Mărime: 5.86MB (arhivat)
Publicat de: Caius Sandu
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Olaru
Am studiat piata chipsurilor Star Chips din Romania si posibilitatile de crestere a cotei de piata, am realizat moalitati de promovare, precum si mediaplanul.

Cuprins

  1. Motivaţie.2
  2. Rezumat.2
  3. Partea I: Brief de agenţie.3
  4. Capitolul I: Societatea.3
  5. Capitolul II: Produsul.7
  6. Capitolul III: Concurenţa.10
  7. Capitolul VI: Dimensiunile pieţei.12
  8. Capitolul V: Distribuţie.13
  9. Capitolul VI: Consumul.15
  10. Capitolul VII: Promovarea.17
  11. Partea II: Programul de vânzare.20
  12. Partea III: Programul publicitar.23
  13. A. Ţinta.23
  14. B. Obiective ale programului de publicitate.24
  15. C. Atracţia.25
  16. D. Mesaj.27
  17. E. Media plan.33
  18. F. Promovarea vânzărilor.38

Extras din proiect

Motivaţie

Societatea „Frito-Lays” a constituit un obiect interesant întrucât este lider pe piaţă, face parte din grupul PepsiCo şi vrea să se impună ca monopol. Strategia sa de a cumpăra firmele pentru a se impune pe o piaţă naţională, chiar dacă acestea sunt leaderi pe piaţa naţională, este una foarte bine pusă la punct. Personalitatea brandului, a mărcii este una puternică, societatea având pieţe bine definite pe toate continentele. Evoluţia firmei respective, precum şi evoluţia întreprinderii Star Foods după preluare este interesant de studiat.

Rezumat

Frito-Lay este compania care produce chipsuri din 1932, care în prezent aparţine grupului PepsiCo, activează în majoritatea ţărilor lumii, adaptându-se după cerinţele pieţei din fiecare ţară. La sfârşitul anului 2004 compania Star Foods este şi ea preluată de grupul PepsiCo, iar chipsurile sale îşi schimbă sigla, adaptându-se cipsurilor Lays şi indicându-se pe ambalaj că sunt recunoscuţi în toată lumea ca fiind Lays.

Societatea are o piaţă bine stabilită pe toate cele cinci continente ale lumii. Personalitatea mărcii Lay’s este una puternică, care se adaptează în funcţie de piaţa căreia i se adresează şi pe care o domină. Sigla semnifică valorile mărcii: dinamism, siguranţă, atitudine de lider, deschidere şi accesibilitate. Compania se sprijină pe două strategii majore: în primul rând, să completeze acel segment de piaţă care nu este saturat, în al doilea rand, se sprijină pe ideea că secolul XX este cel al “globalizării”. Chipsul este o felie fin taiată din cartof, este prajită mult până devine crocantă. Chipsurile Lays se găsesc într-o gamă variată, iar chipsurile Star, sunt adaptate pieţei din România şi se găsesc în şapte feluri. Segmentul ţintă este cel între 14-25 ani. Acest segment cuprinde adolescenţii care sunt atraşi de imaginea „cool”,sunt mai mult expuşi la noutate, o acceptă mai repede, mănâncă cipsuri când le este foame, când beau bere ori pentru a ronţăi ceva. Acest segment cuprinde tinerii care cumpără singuri sau cu părinţii, care au un rol mai important în procesul de cumpărare. La fel cipsurile se poate spune că se adresează mai mult zonelor urbane.

Principalii concurenţi ai companiei Star Foods, în România sunt Chio Chips, Viva chips(European Foods) şi Pringles. Produse de substituţie pot fi considerate toate produsele care se pot ronţăi, care se consumă la bere, care pot înlocui mâncarea pe timp scurt.

Compania Frito-Lay are o campanie amplă de promovare care include atît panouri publicitare, spoturi, reclama în presă, dar şi diferite promoţii.

În general toate campaniile publicitare se adresează segmentului ţintă, cel care cuprinde tinerii cu vârstele între 14-25 ani. Multe dintre aceste campanii publicitare foloseau vedete, tineri de obicei, foarte recunscuţi şi admiraţi de potenţialii consumatori.

Partea I: Brief de agenţie

Capitolul I: Societatea

Lay’s este numele unui brand de cipsuri din cartofi, denumire pe care o poartă şi compania care a scos pentru prima dată, în 1938, pe piaţa cipsurile în forma special ambalată. Cipsurile Lay’s sunt vândute de Frito-Lay, companie condusă de PepsiCo, din 1965. Alte branduri ale Companiei Frito-Lay includ Fritos, Doritos, Ruffles, Cheetos si Rold Gold Pretzels.

George Crum, de naţionalitate americană a inventat cipsurile din cartofi în 1853, în timp ce lucra în hotelul New York. Astfel, snacks-urile au devenit foarte populare până în 1920. Ele au fost răspândite prin intermediul micilor manufacturi şi a vânzătorilor.

Fişa de identitate:

1. Constituirea şi istoricul societăţii

Star Foods EM România este membră a grupului internaţional de firme Mitzalis, fiind o companie cu capital privat, având ca activitate producţia şi distribuţia de produse alimentare de larg consum.

Star Chips, Mr. Snaki, Krax, Loto, Star Pop Corn, Star Snacks reprezintă cele mai importante mărci ale companiei Star Foods, distribuite atât în România cât şi în Bulgaria şi Republica Moldova.

Misiunea firmei este de a fi “Prima Alegere”. De aceea, este foarte important să oferim consumatorilor produse de cea mai bună calitate.

În cei 10 ani de când este prezentă pe piaţa românească, Star Foods a investit în modernizarea fabricii peste 15 milioane de Euro, aliniindu-se astfel normelor UE în ceea ce priveşte condiţiile de fabricare şi ambalare a produselor.

Pe lângă sediul central de lângă Bucureşti, Star Foods mai are 4 depozite în Bacău, Constanţa, Cluj şi Timişoara. Star Foods asigură distribuţia produselor companiilor Chipita, Flipper (Fiesta), Gallina Blanca, Axxon şi Tip Top (gama Conty).

În 2003, compania a fost recertificată de către Lloyd’s Register Quality Assurance cu standardul de calitate, EN ISO 9001:2000.

În prezent, conform studiilor MEMRB, Star Foods deţine poziţia de lider cu o cotă de 64% din totalul pieţei pe segmentul chips, 28 % pe segmentul snacks şi 53 % la categoria produselor extrudate.

Preview document

Piața cipsurilor Starchips - Pagina 1
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 2
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 3
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 4
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 5
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 6
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 7
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 8
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 9
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 10
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 11
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 12
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 13
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 14
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 15
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 16
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 17
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 18
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 19
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 20
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 21
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 22
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 23
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 24
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 25
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 26
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 27
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 28
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 29
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 30
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 31
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 32
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 33
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 34
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 35
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 36
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 37
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 38
Piața cipsurilor Starchips - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Piata Cipsurilor StarChips.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect Cercetare de Marketing - Lay's

Capitolul I Problema de decizie A. Contextul decizional În ianuarie 2007 a intrat pe piaţa chipsurilor din România cel mai mare jucător de pe...

Promovarea PepsiCo Inc. cu Ajutorul Social Media

Introducere Motivaţia acestei teme constă în faptul că în ultimii 2-3 ani am observat o explozie a social media, atât la nivel global, cât şi la...

Marketing lays

Scurt Istoric In spatele chipsurilor gustoase şi crocante Lay’s este o intreagă poveste. Lay’s este numele de brand pentru un număr de cip de...

Pepsi - tehnici promoționale

I. Alegerea produsului şi caracteristici 1. Descrierea produsului Pepsi este o băutura răcoritoare carbogazoasă care este produsă şi îmbuteliată...

Nestle

Capitolul 1. Descrierea companiei Compania Nestlé, cu sediul la Vevey, Elveţia a fost fondată în 1866 de către Henri Nestlé , un farmacist, care...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Marketing lays

Scurt Istoric In spatele chipsurilor gustoase şi crocante Lay’s este o intreagă poveste. Lay’s este numele de brand pentru un număr de cip de...

Ai nevoie de altceva?