Piata evenimentelor din Cluj-Napoca - Street Food Festival

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Piata evenimentelor din Cluj-Napoca - Street Food Festival.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Street FOOD Festival este un concept de festival debutat în 2016 la Cluj-Napoca și continuat mai departe în alte 9 orașe alături de parteneri de încredere și gurmanzi pofticioși. În 2017 festivalul a bucurat peste 300.000 de persoane cu rețete ingenioase și activități recreative reușind să cucerească gusturile unei întregi țări. Revoluția street-food a avut un impact însemnat și la nivel de comunitate prin conștientizarea nevoii de a-i ajuta pe cei defavorizați sau prin combaterea fenomenului de risipă alimentară.

In anul 2018, dupa cele 17 editii de succes, turneul culinar a bucurat 11 orașe din România (Timișoara, Oradea, Brașov, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Galați, Iași și Craiova).

Gurmanzii sunt încurajați să se bucure de cât mai mult timp în cadrul festivalului și să ia parte la activitățile gândite de organizatori. Aceștia pregătesc concerte de blues și jazz, cinema outdoor, meniuri pregătite de chefi cunoscuți, Kids Zone pentru familii și copii, Pop-up Market (în cadrul căruia vor fi expuse produse gourmet cu specific internațional, dar și produse bio de la micii producători locali și naționali) și multe alte surprize.

Bucătăria Street FOOD Festival nu a însemna doar mâncare, muzică bună, filme la cinema și relaxare, ci și o componentă umanitară. Publicul se poate implica în campania Share a Meal, prin intermediul căreia peste 70 de porții de mâncare donate de participanții la festival sunt duse la casele de copii sau la adăposturile pentru oamenii nevoiași.

Ghid pentru Street FOOD Festival:

Pentru a înțelege mai bine ce presupune Street Food Festival și ce înseamnă o zi în cadrul festivalului, s-a alcătuit ghidul complet de festival.

Când?

În iulie. De Joi până Duminică între 10:00 AM și 1:00 AM.

Unde?

Pe Aleea Stadionului, stradă denumită sugestiv “FOOD ROAD”. Întreaga alee va deveni un festin al gurmanzilor, dar și parcurile de lângă Cluj Arena și Hotel Sport vor fi zone unde pot petrece timpul cei care vor veni la festival.

E nevoie de bilet?

Din dorința de a stârni interesul publicului larg pentru street food, accesul în perimetrul festivalier va fi gratuit. Pentru savurarea preparatele de la standuri, festivalierii vor folosi un card RFID (folosit si la Electric Castle și Untold Festival), card cu plata wireless ce va fi disponibil în zona de festival. El va putea fi alimentat cu sumele dorite, urmând ca banii ce nu vor fi cheltuiți să fie restituiți la finalul evenimentului. INFO Point-ul se va afla la intrare, astfel că oamenii se pot informa de cum ajung acolo.

Ce mâncăruri speciale vom putea savura?

Pe lângă apreciații burgeri, costițe afumate, cârnați aromați, specialități asiatice (sushi sau înghețată thailandeză) sau preparate ale bucătăriei italienești, se vor putea consuma meniuri inedite, aduse din bucătăria internațională chiar la Cluj-Napoca. Iar cum mâncarea nu poate fi desăvârșită fără o băutură potrivită care să o completeze, vendorii vor oferi și diferite tipuri de craft beer (bere artizanală), cafea proaspăt prajită ori soiuri încântătoare de vin. Prețurile sunt accesibile. Orientativ, un burger costă 16-24 lei, arrosticini 18 lei, porchetta cuban sndwich 15 lei, desert/înghețată 5 lei porția, cafea (Roots/Olivo/Meron) - 8 lei.

Cum se pot distra copiii?

Organizatorii s-au gândit la tot și au pregătit o zonă pentru copii numai bună pentru consumarea energiei celor mici. Vor avea parte de ateliere de gătit, cort sensorial, ateliere de creație, traseu motric, jucării educaționale, o zonă Montessori și vor învăța bunele manieră la masă. Pentru ca prichindeii să se bucure de toate acestea, se achită un tarif de 30 de lei pentru o zi sau 100 de lei pentru toate zilele de festival.

Ce poți să faci cu animalele de companie?

Pentru posesorii de câini, echipa încurajează stăpânii să îi aducă în festival. În zona de Cinema se va sta în hamace și pe iarbă, vor fi pături de închiriat și bean bags.

Care este bugetul estimativ pentru o vizită în festival?

Bugetul aproximativ pentru o zi de festival se estimeaza a fi de ~50 RON, în care se include 2 feluri de mâncare, desert și o răcoritoare/cafea.

Da cum ne distrăm?

Pe toată durata evenimentului, sunteți invitați într-o călătorie asezonată cu diferite ingrediente care vor da culoare și viață întregului festival. Vorbim aici de activități precum: outdoor cinema, concerte de muzică live sau kids zone.

Fisiere in arhiva (1):

  • Piata evenimentelor din Cluj-Napoca - Street Food Festival.docx

Bibliografie

1. https://streetfoodfestival.ro/de-ce-sa-vii-la-street-food-festival-anul-asta-2/
2. https://www.clujlife.com/2016/07/04/ghidul-clujlife-pentru-street-food-festival/
3. https://www.clujlife.com/2016/06/17/ne-pregatim-de-street-food-festival-mon-chef/
4. https://www.clujlife.com/2018/07/10/street-food-festival-cluj-140-000-de-gurmanzi-fericiti/
5. https://www.clujlife.com/2018/07/04/exploreaza-savoarea-street-food-festival-pe-aleea-stadionului/
( https://streetfoodfestival.ro/de-ce-sa-vii-la-street-food-festival-anul-asta-3-2/ )
( https://streetfoodfestival.ro/de-ce-sa-vii-la-street-food-festival-anul-asta/ )